Starševski čvek

Ne maram poletja, verjetno edina na svetu

Default avatar
Poletje, zadušljivo vroče, soparno, ne moreš normalno niti dihat, hodit, delat, športat, niti spat, jest, ves si popast in nič se ti ne ljubi.
Verjetno tega ne maram edina na svetu. Ali mogoče še kdo?
Default avatar
Prezimna je napisal/a:
Pomlad, še bolj pa poletje mi da energijo - ptičje petje, sončni dnevi, vonj po pokošeni travi, večeri na terasah in balkonih, topli prijetni, s hladno pijačko v roki...
tudi jaz ne maram sopare in pretirane vročine - samo letos tega res ni, včeraj je bilo malo bolj soparno,ampak sem šla v konici dneva peš lepo naokoli in sploh ni bilo hudega.
ne maram pa jeseni - tega letnega časa pa res ne maram, bolj sem starejša, bolj to opažam, tisti kratki dnevi, ko se sonce že ob treh skrije za hribe, veter in polno listja na tleh... ne sploh mi ni nič lepega na jeseni. Zime in mraza tudi nimam rada najbolj - mraza sploh ne - ampak do zime se že nekak aklimatiziram, pa je tudi lepa, če sneži - če je snegec lahko tečem na smučkah, pa novo leto in lučke naokoli so in potem januarja imamo rdje v familiji, se vsaj nekaj bolj dogaja... no potem se pa že bliža tud marec in pomlad in tud dan se že daljša in je vse boljše...
tak da pomladi, sploh pa poleti uživammmm - sploh morje voda, von borovcev, mmm, črički in škržati zvečer, da bi na morju sedel na skali in sam to poslušal... poletno oblečen. to so užitki... tak da te ne razumem da ne maraš poletja, spoštujem pač,da tako čutiš.
men je jesen muka - vedno mi je poletja prehitro konec.
tist od oktobra do februarja se pa vleče kot cel leto men.
Default avatar
Prezimna je napisal/a:
Nisi edina. Jaz sem že spomladi vsa živčna, ko pride obet vročega poletja. Vročine ne prenašam, za popenit mi je. Ko je končno konec septembra in oktober mi je pa super. Živim na obali in tu se poleti niti ponoči ne shladi, te dni pa moram oreng shladiti sobo s klimo preden grem spat. Danes sem je prižgala že ob 5. zjutraj, ker je bilo nemogoče.

Krasno mi je začetek oktobra, morje še za kopat, zunaj pa krasnih 24 stopinj. Milina.
Default avatar
Meni poletje tudi ni, težko prenašam vročino, zelo se potim.
Imam kronične težave s sinusi, tako da poleti je najslabše zaradi klim povsot.
Edini plus poletja so pocitnice (delam v šolstvu), da si napolnim baterije.
Med šolskim letom se fizično in psihično izprazni, dela je ogromno, pritiski pa...
Jaz imam najraje jesen, ker sredi avgusta že pogrešam službo in otroke.
Default avatar
Evo, nisi edina, ki ne maraš poletja.:))
Mekponi je zima zakon. Sveži, hladen zrak, ko ga globoko vdihneš nekje v naravi, ki počiva...Narava je legla k počitku. Če je zapadel sneg, sploh super. Otroci so ponoreli v snegu, vsi rdečih ličk.... Če ti je hladno se oblečeš... Tudi jesen je zelo lepa...ko se narava obarva s tisočerimi barvami....Kdor rad gre v gozd in je veliko zunaj v naravi, ve o čem govorim. Pečeni kostanj jeseni...mmmm,.....Domači pridelki, jabolka,...njami...mošt....druženje ob tem...To je življenje.
Poletje pa, bog pomagaj, mi ne sede. Skoz si ves prešvican, lepljiv, dihaš tisto soparco na škrge, stokrat na dan pod tuš, več kot iz kože se slečt se ne moreš...vonjave,...:((
V glavnem. Poleti ni zraka. Zima ima zrak. To mi je največ.
Default avatar
Še jazz je napisal/a:
Tole pa meni zelo mimo seka. Pozimi je polno tistih prašnih delcev, sploh ko je megla in vse dol tišči, tudi na podeželju večina še kuri na trda goriva in to smrdi da joj. pri nas zvečer pozimi ni nobenega lufta, ne moreš,.da bi vrata odprl, ker smrdi po tej kurjavi zelo. In ta smrad in ta zrak je tudi zelo nevaren za zdravje.
Default avatar
Se ena. Filing imam, da hiberniram, vse je na minimalnih obratih, energija na psu. Kul je edino zvecer ali ponoci na balkoncku zvezde gledat. Rada imam soncno, hladno vreme. 15 stopinj je taman. Edino slabse od poletja so kaki megleni, morasti, smrklasti novembrski dnevi.
Default avatar
nisem ta je napisal/a:
Megla je pa res še najmanjši problem. Ne vem kje se nahajaš, da kurite to svinjarijo. Je treba malo višje, sploh če so lepi sončni dnevi, sneg, da škripa pod nogami, in vdihneš zrak s polnimi pljuči in gledaš smreke, ...ki se kar upogibajo pod snegom. Kamin zakurjen, pa gledaš ven kako pada sneg... Pa kak kuhanček...mmm....Zima je lepa.
Default avatar
nisem ta je napisal/a:
Ah dej dej, sej tudi poleti smrdi po kurjavi. Kmetje kar naprej neki brkljajo po vrtovih, travnikih, njivah, sadovnjakih, gozdovih..... Kjerkoli že in stalno cmarijo kakšne veje. Ko prepovejo kurjenje zunaj zaradi suše, se končno malo nadihamo. Za piko na i kaj škropijo in je poln zrak tiste porkerije. Dima iz tovaren je pa itak tudi poleti več kot preveč. Pozimi pri nas ni problema, ker burja razpiha to svinjarijo. Ni lepšega od svežega hladnega zraku, ki zapiha okrog vogala. :-)
Default avatar
Poletje imam zelo rada, rada imam toplo, sonce, nebo brez oblačkov, ampak, ko termometer prestopi 30 stopinj, mi poletje ni več tako všeč. Za jutri je napovedanih 35 stopinj. To pa je že kriza! Tistih 28, 29, 30 stopinj mi je še idealno, kar je preveč, pa je že zelo obremenjujoče.
Pomislite, kako v tej vročini trpijo bolniki, ki ležijo po posteljah, vsi tisti, ki nosijo uniforme, delavci v kuhinjah in po gradbiščih in še bi lahko naštevala...
Default avatar
Jaz ga tudi ne maram. Imela bi rada dolge dneve, če bi bila najvišja temperatura 28 st., raje st. manj.
Teh vročin, sopar ne maram. Ne maram sedeti na klimi in čakat, da se zmrači, da sploh lahko grem ven. Ne da se niti hodit okrog, je prevroče, za kolo je prevroče.
Prav greh se mi zdi, da mi dva meseca mineta v hiši, brez razgibavanja. No, letos bo le kakih 14 dni. To se še nekako da.
Default avatar
Imam rada vse letne čase in predvsem to, da ni vedno isto.
Default avatar
Prezimna je napisal/a:
Meni je poletje najboljsi letni cas!
Priznam, da mi je 35 stopinj prevec, 30-32 mi je pa kar idealna temperatura, ceprav letos, po vsem tem mrazu in usranem poletju, mi je tudi teh par dni s 35 super!
Letos mi se ni bilo vroce.
Default avatar
uzivam poletje je napisal/a:
Res je! Poletje ni poletje, če se ne povzpnejo temperature cez mejo vsaj za nekaj dni - pritozevanje nad sparino je spremljevalec tega casa, sicer ni vreme primerno casu. Je bilo v letosnjem poletju povsem sorazmerno s padavinami 'polito' - ni bilo tedna, da ne bi konkretno namocilo in ohladilo, sedaj pa nekaj dni sparine, da pridemo na racun še poletni navsusenci ;)
Default avatar
tudi jaz že od nekdaj sovražim poletja-vse nad 25 stopinj je zame mučenje.
občutek, da mi niti kri ne teče po žilah...
Default avatar
Obožujem poletje, tako kot vse letne čase. Vsak ima svoj čar. Poleti je krasno ob morju, borovcih, na plaži, čisti užitek. Zima ponuja snežne radosti na snegu, od smučanja, drsanja. Spomladi se vsa narava prebuja. Jesen ima pa spet poseben čar, prekrasne barve, listje šelesti... Edino previsoke temperature nad 30 + mi ne denejo dobro. Rajši imam tam maksimalno do 30. stopinj. Idealna temperatura pa mi je od 25 - 27. stopinj.
Default avatar
Prezimna je napisal/a:
Prav SOVRAŽIM takšne dneve ki se sedaj vrstijo...ne morem normlano spati, ker nisem naspana sem sitna...ne morem delati misliti...pa ta neurja ki uničijo vso naše delo...najbolj beden letni čas...obožujem pomlad, jesen in tisto pravo zimo...s pol metra škripajočega snega...
Default avatar
Tudi jaz nimam rada poletja,najraje imam jesen,svež veter,vse je pisano,romantično,deževno,uf komaj čakam jesen:)))
Default avatar
Tudi jaz ne maram poletja enako kot ne maram zime.
Poleti vroče kot hudič, pozimi pa mraz. Je pa res,da pozimi se vsaj lahko ogreješ ,če te zebe.medtem ko poleti ob taki vročini ti zmanjka vsa energija.
Default avatar
Poletje mi je edino všeč ,če je tam do 25 stopinj, kar je več- adijo pamet. Smešno se mi zdi,ko eni pišejo tu,da poletje ni tam čez 28 stopinj? Prosim vas lepo! Kaj pa tisti,ki imamo težave z srcem,ali pritiskom?? !!! Ajaj,pa nimajo vsi klime,da bi se ohladili!