Starševski čvek

Tisti, ki ste poročeni - kako ste vedeli, da je vaš partner/-ka "ta pravi/prava"

Default avatar
hntrnbtn je napisal/a:
Resnica!
Default avatar
Se podpišem je napisal/a:
Se strinjam tudi jaz. samo zadnji del pa ne delim istega mnenja - samo eden nikoli ni dovolj v odnosu, odnos je vzajemna stvar- in oba se morata truditi, vlagati...
ker če se samo ti ne sprašuješ in daješ vse, drugi pa te ignorira ne daje nič - tak odnos ne bo nikoli uspel. Dajanje in prejemanje v odnosu, trud mora biti vedno vzajemen iz obeh strani mora biti to, da je odnos pravi, da sta partnerja prava drug za drugega. Samo eden nikoli ni dovolj.
Default avatar
Dolgotrajen zakon je v prvi vrsti odlocitev. Ce to hoceta bosta pa dosegla. In vedno pridejo vzponi in padci, vendar ce se za nekaj odlocis je to to
Default avatar
PUMA je napisal/a:
Pozabil si napisati, da je to odločitev obeh. Nikoli zgolj in samo enega.
Default avatar
Ko nazaj gledam sebe, sem bila prevec izbircna... nekateri fantje, moski so si me zeleli, ampak so mi bili nezanimivi. Nisem jim dala priloznosti... pri 24 pa sem ugotovila da nisem vec tako mlada... imela sem zelo dobrega prijatelja ze nekaj let. Obvladal je vse. Bil je multipraktik :) imel je tudi hiso, odlicno sluzo, sportnik, bil je zabaven, preprost... v vsem sva se ujela... tudi izgledal je dobro. Skratka vse je imel kar si zenske zelimo. Vsa leta je imel tudi 2 punci umes. Ves cas sma bila v stiku, ko je bil samski mi je dajal namige, da bi bil z mano, komplimente. Bil je res fant za ozenit. Ampak ni bilo kemije iz moje strani.
Zanimivo je bilo to, da sem mu zelela dati priloznost, se nekako udati. In si mislila saj popolnejsega moskega ni. Dogovorila sva se za srecanje, pa sem samo en teden prej spoznala mojega sedajsnega moza (ni prislo niti do poljuba, bila sva samo v fazi pogovora ).
Spomnim se ko sem se peljala iz obiska mojega kolega, kako sem bila vesela ob spoznanju da ljubezni ne mores izsilit in se ze veselila naslednjega dne, ko sem bila dogovorjena z mojim zdajsnjim mozem. Ne bi ga zamenjala za nic na svetu!
Default avatar
seveda obeh, ne samo enega. Po 25 letih metuljcki izginejo, ostane samo se skupna pot, skupni interesi in cilji. Ce se vmes potrduita ne izgubita stika drug z drugim in potem gre. Zakon je delo, ne pa nekaj samoumevnega.
Default avatar
30 let je bil pravi, ko pa sem zbolela je pokazal svoj pravi obraz:(
Default avatar
Leta nazaj, brez otrok ali skupnega bivališča, ampak že skupaj. In je v eni situaciji , ko so vsi ostali otrpnili (tudi težki mačoti) nastopil tako suvereno in z glavo na mestu, da me je zadelo kot strela z jasnega, da je to to. Amapak kako sva si bila različna, takrat in še vedno.....
Default avatar
Mene takoj zadane. Nisem bil v vezi nikoli, da bi se kao spoznaval in kalkuliral. Imel dve resni vezi. Nekdo je napisal, da se ljubezen gradi, ne ljubezen je ljubezen, ko se prične graditi ljubezen je že podrejanje, izsiljevanje.....gradi se znanje.
Default avatar
To, da je taprava, enostavno veš!