Starševski čvek

Kalcinacija rame

Default avatar
Po dolgih mesecih prenašanja bolečin v desni rami, so mi danes končno povedali diagnozo: kalcinacija rame (7mm), poleg tega pa je še v tetivi v mišici vidna ruptura (natrganje), ki zajema celotno dolžino tetive. Rama res boli, sploh ponoči je neznosno in brez Nalgesina forte ne bi zdržala.

Zanima me, če je še kdo s podobnimi težavami ali pa jih je imel in kako ste jih rešili oz. kako jih rešujete?

Hvala za kakršnekoli informacije, Neža M.
Default avatar
Moje bolečine so bile take, da nisem spala, roka je oslabela, da nisem zmogla dvigniti plastenke z vodo. Ortoped mi je po liniji najmanjšega odpora predlagal blokade in napisal napotnico za fizioterapijo, kjer sem na vrsto prišla čez en mesec. Hvala lepa. Sem našla sama odličnega športnega terapevta, ki je moje stanje po samo nekaj terapijah drastično izboljšal (laser, elektroterapija in manualna terapija + vaje), do takrat, da sem dočakala terapijo na napotnico (ki je bila milo rečeno brezvezen štanc), sem bila praktično že dobra. Če se stanje ne bi izboljšalo, sem imela v planu še razbijanje z uz valovi, vse seveda samoplačniško.
Default avatar
Imela sem kalcinacijo v obeh ramah. Dala skoz FT - ultrazvok, na srečo ni bilo potrebno samoplačniško, sem prišla na vrsto po zdravnikovi napotnici. 2x sem morala iti na FT z ultrazvokom, da so mi v eni rami uspeli razbiti kalcinacijo. Ampak je pomagalo.

Če si lahko privoščiš samoplačniško, se pozanimaj o fizioterapiji z udarnimi valovi.
Default avatar
Moja mati je imela ta problem. Doktorji niso zrihtali popolnima nic.
Obrnila se je na kitajsko medicino, okoli 10 obiskov po 25e in danes nima vec nobenih tezav.
Ce si iz Gorenjske oz. ti voznja ni problem, preveri dr Li Furu. Imajo tudi svojo spletno stran.
Default avatar
Lansko leto sem imela kalcinacijo v obeh ramah. Bolečine so bile neznosne. Šla sem privat in so mi kalcinacijo potegnili ven, sama sem plačala. Nekaj časa je bilo dobro, potem pa se je kalvarija šele začela. Imela sem tako hude bolečine, da nisem rok mogla niti dvigniti. Non stop sem pila antirevmatike. Dala sem skozi tudi fizioterapijo (na pregledu sem dobila diagnozo vnetje rotatorne manšete in natrgane mišice) in počasi, ampak res počasi se je začelo vse skupaj umirjati. Vse skupaj je šlo zelo počasi na bolje.
Default avatar
Meni pomaga uživanje Omega 3 kapsul z ribjim oljem. Imel težave 10 let - vsako leto en ali dva napada - odkar jemljem to je čudežno v redu. Mi je pa svetoval zdravnik, in sicer pod "neuradno", ker kao ni dokazano da pomaga, samo slišal je, da je mnogim to pomagalo. Poskusi, škodit ne more.
Default avatar
Neža Maja, še predobro vem, kakšne so te bolečine.
Konec lanskega in začetek letošnjega leta sem imela prav tako neznosne bolečine (že prej me je kako leto rama bolela ob večerih, vendar ne tako hudo), sploh ponoči je bilo nevzdržno.Če sem premaknila roko, je bilo kot bi me nekdo z nožem zarezal. Na UZ sem kar hitro prišla na vrsto, za fizioterapijo, pa bi morala čakati 10 mesecev. Seveda mi ni preostalo drugega kot da sama nekaj najdem. Tako sem šla v Brežice (samoplačniško) na ultrazvočno punkcijo
kalcinacije rame. Na vrsti sem bila v nekaj dnevih. Seveda je potrebno potem ramo redno gibati, rekli so, da je možno, da se čez par mesecev ponovi (meni se k sreči ni!). Najbolj srečna sem bila, da sem končno ponoči lahko spala.
Priporočam.
Srečno.
Default avatar
Neža Maja je napisal/a:
Ultrazvok nujno, laser je pa super za te zadeve.
Default avatar
Moj sorodnik je imel zaradi kalcinacije že naročeno operacijo. Vendar si je operacijo preprečil z rednim mazanjem rame s kremo Balm in rednim pitjem čaja Topilnik. Vse to je kupil na zeliščni kmetiji Plavica pri Dolenjskih toplicah. Vendar je potrebno biti zares vztrajen, saj pomaga šele po mesecu ali dveh. On je prvo nenadno izboljšavo občutil skoraj po 3.mesecih in odtlej nima več bolečin, niti težav, pred tem pa zaradi bolečin ni mogel normalno delati, tudi roke ni mogel skoraj dvigniti več in ponoči zaradi hudih bolečin ni spal. Njegova vztrajnost se je izplačala, saj nima nobenih težav več, resnično.
Default avatar
Šnelca_ je napisal/a:
Misliš pregled, ali terapija.
Default avatar
pregled ali terapija je napisal/a:
Terapija, fizioterapija.
Default avatar
Hvala za vse informacije, ki sem ji res vesela. Splošna zdravnica me je poslala k ortopedu z zelo hitro napotnico. Ta mi bo povedal kako naprej. Analgetiki mi trenutno zelo pomagajo.

Hvala še enkrat in lep pozdrav Neža M.