Starševski čvek

Valunge

Default avatar

adelaideee

Ženske, kako se soočate z vročinskimi oblivi? Hormonske terapije nočem, je kateri kaj pomagalo? Težko je delat, uboge ženske po bolnicah, tovarnah, trgovinah.... pa še pod masko.

Socializem je spoštoval ženske in v teh letih so se že upokojevale, zdaj pa nobenega ne briga več za ljudi.
Default avatar

Preživiš

Preživiš nekako. Oblačiš se kot čebula, v več plasteh, da se lahko slečeš. Imaš kakšno majico. Ješ manj začinjeno, tudi manj alkohola. Lase daš v čop. Vpliva tudi psiha, zato je dobro biti čim bolj umirjen - je pa v teh letih to kar težko. Pomaga, če npr. v službi kar poveš, joj, spet me obliva. Seveda, kjer je to možno.
Default avatar

El gato

Nic ni pomagalo! Zelo nadlezno. V parih dneh, ko sem zacela s hormonsko terapijo se je pocutje izboljsalo 100 %. Odlicno se pocutim, spanje super, nobenih nihanj razpolozenja napram prej. Ne vem, zakaj se zenske tako bojite te hormonske terapije. Pravzaprav sem pod zdravnisko kontrolo mnogo bolj kot prej.
Default avatar

Stranski učinki

El gato je napisal/a:
Zaradi hudih stranskih učinkov.

Tveganja, ki jih hormonska nadomestna terapija predstavlja, so nosečnost, dojenje, rakavo obolenje dojke, estrogensko odvisni tumorji, nepojasnjena krvavitev iz nožnice, aktivna ali prebolela globoka venska trombembolija in akutno jetrno obolenje. Poleg teh se lahko pojavijo tudi nekateri stranski učinki, zaradi katerih nekatere ženske samodejno prenehajo s terapijo. Mednje spadajo naraščanje telesne teže, bolečnost dojk, pojav migrene, krčev v mišicah, žariščno izpadanje las in tromboza.
Default avatar

adelaideee

tiste kapljice remifemin sem enkrat kupila, ni se mi zdelo učinkovito. Potem berem, da ugledni strokovnjaki svarijo, da lahko okvari jetra. Še najbolj se mi je zdelo da pomagajo bachove kapljice in dihanje skozi nos, trebušno dihanje.

Ženske v teh letih, da morajo delat fizična dela, pa to več kot 40 let, če so mlade začele in jim ne dajo penzije, ker so premlade kljub odbitkom. V socializmu so že po 50-em šle na lažja dela, kmalu potem v penzijo. Jebeš ta napredek, ki nas uničuje, korona je samo še ena kapljica več v morje.
Default avatar

pitra

CBD smola vsaj 40%, popolnoma naravna in poln spekter bo odpravila težave in pomirila.
Default avatar

Morag

Amoak, dajte no! Zaradi valung bi šle v penzijo! Problem je res večji tam, kjer so fizična dela. Drugače pa osvežilni robčki, deodorant pa majica za preoblečt. Ko te oblije pa na okno (pozimi), poleti pa v WC pa se z vodo osvežiš. Jaz sem že skoraj mimo, pa bom takole rekla: valunge so še najmanj, to je pač ena fizična nevšečnost...hujše so psihočne nevšečnosti.
Default avatar

je rešitev

Bioidentični hormoni so zagotovo rešitev, čeprav ne najbolj poceni.

Ker se jih lahko nanaša na kožo, ne gredo direktno skozi jetra, tako da ni nevarnosti okvar. Delujejo hitro in vmes lahko delaš pavze, ko se stanje izboljša.

Sama sicer še nimam teh težav (čeprav sem po letih že tam), ampak moje kolegice, ki jih jemljejo, jih vse pohvalijo. Občutno izboljšanje počutja in vsega kar paše zraven, nobenih stranskih učinkov.

Tako, da res ne vem, zakaj bi trpela, če obstaja rešitev.
Default avatar

brez zveze

adelaideee je napisal/a:

Smešno in bedasto ime : Valunge.
Sicer pa : preživela sem jih in nič ni bilo groznega.Jaz sem jih več ali manj ignorirala in sploh ne vem, kdaj so prešle.
Kar se pa tiče upokojitve : sama sreča, da lahko čim dlje delam.Otroci so zrastli, sem še dovolj fit, kaj bi pa pri 50-tih delala doma.
Vse dni šarila po vrtu?
Poleg tega izgubiš precej socialnih stikov , pa tudi denarja je dosti manj.Tako se lahko lepo oblečem, grem k frizerju in se urejam.Da ne zgledam kot tiste babice v sivih in drap barvah, z oblekami izpred tridesetih let , kikli, nogavicah, čez pa črne sandale...
Default avatar

poskusi Shatavari

Jaz sem jih do pred kratkim imela le ponoči, zbujala sem se čisto premočena. Potem sem slišala, da pomaga Shatavari (ajurvedsko dopolnilo) - indijski beluš. Najprej sem jemala shatavari v kapsulah (Pukka) in mi je pomagal že po 2 dneh! Shatavari v prahu pa kasneje ni imel tako močnega učinka. Preberi si in poskusi, morda tudi tebi lahko pomaga, saj ima zelo širok spekter delovanja. Naj bi koristil ženskam vse od mladosti naprej.