Starševski čvek

Zvižgajo, trobijo hčerki...

Default avatar

Panter81

Smo priseljenci, na sosednji vasi so romi, izvedel danes (da bi vedeli prej ne bi kupili hiše tukaj).

Hčerka je stara 12, izgleda 14 a ni razlike. Ljudje ji trobijo z avtom, govorijo razne starosti neprimerne stvari, zvižgajo, vabijo v gostilno, nudijo prevoz, sprašujejo za številko, iz katere točno hiše je, kam gre...
Naša je edini otrok na zaselku. Drugih otrok v krogu 5km ni.
Gre s kolesom do trgovine, jo ustavi vmes kdo, danes je dobila vprašanje, če že ima menstruacijo in da bi jo malo sprobal. Tega sem imel že poln k.
Hčerko sem naložil v avto in do gostilne, da pokaže kateri je to izjavil. Manjkalo je malo, pa bi me nek pijani rom mahnil s pepelnikom in drug je zadaj stopil s steklenico. Iz gostilne sta takoj prišli še trije v pripravljenosti.
Zagrozil sem s policijo, so se mi smejali in rekli naj odjebm preden me gazda sliši.

Je narejen zaznamek, pravijo pa mi, da dokler se nič ne zgodi, ne morejo ukrepati. Lahko bi dobili plačilni nalog za kršenje javnega reda in miru, potem so spraševali sem slišal, kolk jih je v službi, kdo bo ostal, kdaj pride ta na šiht, če je ta že šel...
Čez 5min se je vrnil, nasvet je, da rajš umaknem prijavo, ker tako nič ne plačajo in vsaj mirno bom spal. Če vztrajam, pa bodo naredili obisk jutri dopoldan, ker sta obe patrulji zunaj, tam pa jih je premalo. Tako je ostalo na zaznamku. Poznajo vse te ljudi, vsi stari znanci, naj se seveda držim daleč stran od njih in jih ne izzivam. Hčerka pa naj ne hodi v trgovino. OK in OK.

A so romi imuni? Se plavi bojijo romov? Če bi nekdo mene takole hotel prijavit bi že sedel v priporu.
Priponke

profimedia-0070053227.jpg
(105.29 KiB)

Default avatar

presel se

Presel se, oni ne bodo šli nikamor, sline se jim pa ne bodo nehale cedit... Aja, pa prej se dobro pozanimaj kam....
Default avatar

S p I z D i

Od tam kolk te noge nesejo. Prodaj bajto. Če si boš sraje naredil s cigani si naafukal. Moja seka je hodila s cigotom in ti ne priporočam petljanja z njimi.
Default avatar

MIHAc

Upam, da je res sam provokacija...

Pri romih je 18let že staro, tam imajo še prej punce otroka.

in ja policaji se bojijo romov... že vedo zakaj. Varstva noč in dan ti pa itak nihče ne bo dal.
Default avatar

Vagabund

Panter81 je napisal/a:
stara je 12 zgleda pa 14... precej pomemben podatek kot je tudi zanimivo dejstvo, da ti kar veš kako to zgleda. To potem ti veš kakšna je razlika med 12 in 14. Ker za mene je vse isto al je 11 alpa 15 ne ločim... sori.

Kar se tiče zaselka. Ja lej. Sej si vedu kje si bajto kupu no. Kva se zdej sprenevedaš. Pocen zemla je bla pa si reku ok vzamem tle bomo v raju. Po možnosti je pa tole okrog kočevja a ne? Če je tam kje samo zbeži stran, pa če bajto za 20 jurjev prodaš samo da greš. Tam ni hecanja
gospod Vagabund Vaga Stručnjaški,
prof. dr. vesoljske in mravljične znanosti univerze Ghonisenekam in pogodbeni sodelavec na inštitutu Ropotalne medicine, kjer predava iz predmeta Ghlupi možgani gospodinj
diplomiral iz novega človeškega organa Malina Felicus, doktoriral iz nožnih prstov medvedjih šap
Specializant oddelka za človeško blato in njegovo možno pretvorbo v plastelin pri mednarodni organizaciji DREKOPEK University
Default avatar

Panter81

Tnx za idejo o selitvi, ker sami ne bi na to nikoli prvo pomisli.
Selitev ne pride v poštev ker hiša še odplačana ni. Ne bi iskal pa pisal po vseh forumih da me ne bi zaskrbelo.

Postavi ograjo, daj kamere, senzorsko luč, psa in nevem kaj vse mi svetujejo drugod-Se bodo prestrašili iz zbežali. Če ima jajca otroka nadlegovati ima jajca za kaj drugega tudi. Kaj jaz vem kdaj jo bo en zgrabil in zvlekel za grm. Začel sem se sekirat. Naj jo not zaklepam? Bi ji kupil paralizator za obrambo in mam slab obcutek, bi ji ga vzeli in na koncu bi skasirala sama. Samo čakaš lahko, da se kaj zgodi.
Default avatar

m1957

Vagabund je napisal/a:

Praviš da tam ni hecanja. Dosti žalostno, da policija ne zna narediti reda med romi, no zna ga pa med slovenci. Par sto romov ima v šahu celo Slovenijo z vojsko vred, res žalostno, še bolj pa sramotno.
Default avatar

Panter81

Vagabund je napisal/a:
Sklepam da nimaš otrok ali so tvoji še mlajši. Vidiš razliko med 12 in 15, pogledaš sošolke, njene prijatelje, ko čakaš pred šolo vidiš kak zgleda otrok v 6 in kako v 9 razredu, tudi obnašanje... Lahk zgrešiš kako leto itak.
Par kilometrov s Trebnjega....
Default avatar

Podeželska idila

Glej na stvar s pozitivne plati: si na svežem zraku, ni hrupa, ni smoga, imaš naravo okoli sebe, ptički pojejo … Predstavljaj si, kako mučno bi bilo, če bi živel v ljubljanskem bloku.
Default avatar

Vagabund

Panter81 je napisal/a:
Dobr no, sej te štekam. Ne vse tako vzet.
Mam otroke. Tri. Najstarejši je šest let in živimo v mestu. Vem da je skrb bistveno večja in vem, da je to, da si stalno v skrbi za otroka nekaj najhujšega.
Že sam vidim, ker sem žvel tam v enem bogu za ledžama kraju med bledom in radolco in sem se cel dan jagal po vasi brez da bi kdo letal za mano, da je to danes mojim otrokom onemogočeno.
Pa imamo tudi mi eno manjšo hišo v Kranjski gori ampak me že skrbi. Turisti, Italijani... Kaj vem kaj leta tam okrog. Ko pridemo na dopust sem poln skrbi.

Ne vem kaj ti naj drugega svetujem kot to, da greš! Pa kaj ti bo hiša, vrt, če boš stalno v skrbeh in če ne boš več z veseljem v njej. Pusti če ni odplačana. Se že najde kakšna rešitev. Brez skrbi.
Če boš ostal tam vedi da boš hčerki v času pubertete hudo zagrenil življenje s 24 urnim nadzorom. To niso lahko stvari. Otroci so se imajo pravico počutiti varne v svojem domu in kraju. Če se ne, potem ni druge rešitve.
Stopi do dobrega nepremičninskega odvetnika al kako se to reče v Sloveniji in najdite rešitev. Samo to ti lahko svetujem.
Jaz bi v prvi vrsti popokal familijo in šel. Ja, je pa žalostno da nekdo mora zapustiti svoj kraj, zato ker nekdo drug dobi pravico izsiljevat in grozit.
Žal.
Še enkrat - ne bi bil rad v tvoji koži in kot vidim ni provokacija zato mi je res žal, da si moj prvi post vzel kot napad. Ni bilo tako mišljeno.
gospod Vagabund Vaga Stručnjaški,
prof. dr. vesoljske in mravljične znanosti univerze Ghonisenekam in pogodbeni sodelavec na inštitutu Ropotalne medicine, kjer predava iz predmeta Ghlupi možgani gospodinj
diplomiral iz novega človeškega organa Malina Felicus, doktoriral iz nožnih prstov medvedjih šap
Specializant oddelka za človeško blato in njegovo možno pretvorbo v plastelin pri mednarodni organizaciji DREKOPEK University
Default avatar

viharni jezdec

Panter81 je napisal/a:
Jp, kako pa da si se v cigansko naselje preselilo? Edino tam bi morda bilo lahko tako, pa še to malo verjetno.
Default avatar

ne more biti drugače

m1957 je napisal/a:
Ne more biti drugače, če so bili zraven pri tiskanju osebnih dokumentov...
Default avatar

Dalo bi se prodat s profitom

Pravijo, da je zdaj veliko povpraševanje po hišah na podeželju, ker so se ljudje začeli zanimati za prehransko samooskrbnost.
Default avatar

Osebno

Če bi se znašla v tvoji situaciji, bi pognala postopek za razveljavitev kupoprodajne pogodbe za hišo, zaradi zamolčanih podatkov.
Dobila dnar nazaj in špilala od tam
Default avatar

Neosebno

Osebno je napisal/a:
In zbudila se.
Default avatar

Osebno

Neosebno je napisal/a:
Mal si preber. Se če zamolčis, da je v hiši nekdo umrl lahko pripelje do razveljavitve pogodbe, kaj šele, da zamilcis podatek o okolici - sploh romskem naselju.
Če je bil pa se posrednik vmes - pol pa sploh zmaga!
Default avatar

labav izgovor

Panter81 je napisal/a:
Sori, ampak tole, da hiša še ni odplačana in se zato ne morete seliti, je najbolj prozoren izgovor. Mislim, ne razumem, kako sploh lahko še nadalje živite tam in izpostavljate svojo hčer takšnemu nadlegovanju in v najhujšem primeru celo posilstvu??!!! Sploh veš, kakšne travme bo pustilo na njej že to verbalno nadlegovanje, ki ga doživlja zdaj?? Hočeš, da se vse življenje boji moških ali jih sovraži, se popolnoma zapre vase, postane depresivna, z motnjami hranjenja, samomorilna, itd. Vidim, da premalo veš, kaj se zgodi z žrtvami spolnega nadlegovanja, čemur je ona že zdaj pri teh rosnih letih izpostavljena.

Kar se tiče glede prodaje hiše- poznam ljudi, ki so bili do grla zakreditirani in imeli hipoteko na hiši, katero so prodali oz. so šli v menjavo z nekom drugim, pač so dobili manjšo hišo, so se pa hkrati znebili dolgov. Pač ne boste tako na komot živeli, ampak prodati se jo da v vsakem primeru, tudi če ni odplačana.

Ti pa veš, kaj ti je bolj pomembno- to, da hišo odplačaš ali dobrobit svojega otroka.
In to, da si se šel bockat z njimi direktno, si naredil prej več škode kot koristi.
Default avatar

Neosebno

Osebno je napisal/a:
Eno je, kar ti prebereš in nič ne razumeš, nekaj popolnoma drugega je pa praksa in izpeljava. Ne trobentaj brez veze.
Default avatar

Stran od tam

Grrda situacija. Tudi brez ciganov, kam si vlekel hčerko na samo, brez družbe in sploh brez otrok v vasi.... denar mora biti tvoja zadnja skrb. Če ne moreš prodat, poskusi oddat in najet drugje. Tveganje, da bo to na hčerki pustilo posledice, je preveliko.
Default avatar

Mali ljudski goljufi

labav izgovor je napisal/a:
No, tale nasvet za prodajo je tudi nagravžen. To pomeni svoj problem rešit na način, da nekoga prevaraš in ga porineš v drek, da sebe rešiš.