Starševski čvek

LOČILA BI SE

Default avatar

Ne morem več

Že dolgo razmišljam o tem.
Najin zakon obstaja samo še na papirju. Skupaj sva štirinajst let.
Sem mlajša od njega in imava enega otroka. Strast med nama je izgubljena.
Zakaj ostajam?
Zaradi finančno lagodnega življenja. Ne privlači me, seks je mučenje. Gnusi se mi. Želim si ljubezni in spolnosti.
Stanovanje je njegovo, apartma sva kupila v času zakona. Pripada mi polovica. Zasluži 5.000 € neto. Moja plača je 1.000 € neto. Ali lahko zahtevam vsaj 1.000 € preživnine/mesečno? Z otrokom bi šla v najem. Bi sodišče dodelilo preživnino v pričakovanem znesku?
Prosim za mnenja.
Hvala. 🙏
Priponke

profimedia-0315024577.jpg
(91.7 KiB)

Default avatar

Bodočiločenec

Ne.premalo otrok.

Pač najdi si drugega, tak res iz ljubezni. Da ima stanovanje .
Default avatar

dvojni šiht

Ne morem več je napisal/a:
Človek, ki ga ljubiš, se ti v štirinajstih letih ne more tako zagnusiti, torej sklepam, da si v to razmerje vstopila iz koristoljublja. Glej, če si v štartu to zmogla, odmisli ljubezen in te zadeve tudi sedaj, imej v vidu, da delaš dvojni šiht. Najprej onega za jurja in pol še onega za pet jurjev, oziroma kolikor ti od tega kane v malho.
Ali pa, druga možnost, se nauči ceniti to, kar ustvariš in zaslužiš sama in si temu ustrezno ustvari življenje po svojem kopitu, sicer boš prej kot slej našla drugega pezdetka s pet jurji, ki ti bo na enak način kot tale sedaj krojil življenje. Če ne prej, pa čez štirinajst let.
Default avatar

dvojni šiht

Pa ne pozabi, da v naši državi še zdaleč ni več samoumevno, da ti pripada preživnina. Lahko bo zahteval on polno skrbništvo za otroka in ker očitno te zadeve laufajo tudi pod mizo, se prav lahko zgodi, da boš in ob otroka in ob preživnino, tudi tisto, ki jo boš morala ti plačevati. In te bo cca 250 eur na tvojo plačo, lahko tudi več, če te bo hotel tvoj gnus sklofutati.
Default avatar

Mary MCScary

Kako je s preživninami za otroke to ne vem. Ne razumem tega, jemljete stare desce in pol se vam gnusjo, ne gnus se vam pa kes
Če greš v tako vezo iz ekonomskega interesa moraš imeti želodec, očitno tvoj ni dovolj vzdržljiv. Lahko ga trpiš naprej in imaš korist al pa se postaviš na svoje noge in izbiras moškega iz ljubezni in strasti
Oboje ne gre
Default avatar

Replika

Zgodbica, itak.
Še ena v dolgi vrsti, o nesposobnih ženskah, pogoltnih na denar.
Lej, srči, karkoli ti pomaga, zvečer, ko si sam s sabo.
Default avatar

uporabniško ime123

Saj veš, kako se reče takim, ki so z dedcem zaradi denarja?

Sicer ti pa nič ne verjamem. Take, ki to delajo, to zavijejo v lepšo pakungo, kot si ti. Vč sreče prihodnjič. Poskusi: sem uboga reva in ne morem stran, ker nimam ničesar, on pa ima vse, ampak je grd grd. Pa tepe me.
Default avatar

ko se bo

tvoj copatar tebe naveličal, 😁😡boš letela čez okno. 😄🤢
Replika je napisal/a:
Default avatar

Moje mnenje

1000 eur preživnine za otroka? Samo potem moraš tudi ti dat 1000 eur in je skupaj 2000.

Sedaj pa napiši stroške, ki jih imaš za otroka v celem letu.

Marsikater zaposleni nima 1000 eur plače, tako da je utopično razmišljat, da tvoj pa porabi 2000 na mesec.

Zahtevaš lahko, ampak menim, da toliko nikoli ne boš dobila.

Spusti se na realna tla.
Default avatar

Odgovor

Kje, zakaj in kako si ne bom komentirala, ker življenje piše različne zgodbe.
Kar se pa preživnine tiče, ti pa priprada 50% stroškov, ki nastajajo z otrokom.
V praksi to pomeni, da če imaš enega otroka, moraš izračunati:
- stroške prehrane, oblek
- stroške bivanja
- stroške šolanja
Na mesečnem nivoju in potem to deliš z 2.
V praksi to pomeni, da je običajno preživnina za 1 otroka povprečno 200 EUR/mesečno. Če bo imel dobrega odvetnika, ti bo nakazoval 150 EUR in se dogovoril, da ji boš kupil enkrat letno obleke.
Pa da ne boš takoj skočila glede višine preživnine. Otrok je en dan v tednu pri njemu, vsak drugi vikend in en mesec poletnih počitnic. V tem času ti njemu ne plačuješ preživnine, kljub temu da pri njemu nastajajo stroški. Torej moraš tudi ta del racunat, da je tebi v prid in na 200 EUR mesečno, to dejansko pomeni dodatnih 30.
Sej se razumeva a ne?
Menim, da nimaš slabe plače in v kolikor je res neznosno v odnosu, potem ločitev.
Iz tvojih besed pa razumem, da se ti ne hodi nič slabega. Ni alkoholik, te ne pretepa,... samo dolgčas ti je.
Naj te razsvetlim - po tolkih letih zakona - nikjer več ne skačejo iskre strasti. Prevladuje spoštovanje in LJUBEZEN do partnerja, ki se kažeta v vsakodnevnih trenutkih. Vsekakor pa to ni enosmerna Ulica - torej - kar daješ - to prejemaš.

PS: po domače - polno rit imaš!
Default avatar

Moje mnenje

Število preživnin po razredih, glede na višino preživnine
VIŠINA PREŽIVNINE (v EUR) ŠTEVILO PREŽIVNIN
do 20 3.225
od 20 do 40 1.845
od 40 do 60 3.429
od 60 do 80 4.222
od 80 do 120 20.194
od 120 do 200 26.145
od 200 do 400 10.127
nad 400 724Zgoraj je se malo statistike iz strani csd.
Da niti ne pomislim kaj lahko skrbnik naredi z 20 eur.
Nad 400 eur preživnine dobi 724 otrok.
Default avatar

seveda lahko

Bodočiločenec je napisal/a:
Ni res!

Ne glede na število otrok se lahko dodeli preživnina do 1/3 zaslužka. Če sodišče po presoji "vsega danega na mizo" tako določi. In seveda če ni kakšnih skupnih kreditov.
Avtoričin partner spada v višji srednji rang s takšno plačo, ni ravno revež :)
Default avatar

nekateri tudi tako

Moje mnenje je napisal/a:
Nekateri zaposleni pa imajo po 5000, 12.000 eur netto plače na mesec. in ja, njihovi naprimer najstniški ali pa že polnoletni otroci so bili navajeni sprašiti tudi po 1000 eur na mesec zase, ker jih je ta oseba tako naučila in navadila na tak stil življenja na veliki nogi:) . V praksi velja, da je potrebno otroku zagotoviti in zagotavljati tudi naprej tak standard, kot ga je imel prej, kar ga očitno tui tak starš še vedno lahko, četudi se odseli in niso več skušaj kot družina :) Torej, če je bilo dete navajeno sprašiti po 1000 eur na mesec, naj jih še naprej uradno tudi dobiva :) Tudi iz naslova hobijev, športnih obveznosti, ki jih še vedno gojijo, ne zapravljanje za dviganje pirovskih in vinskih flaš s prijatli v parku ali po lokalih :)

Pa ne gre sicer za presrane otroke, so zelo lahko pridni pri svojem izobraževanju, med najboljšimi v generacijah sicer, :)
Default avatar

seveda se hitro nabere jurja

Moje mnenje je napisal/a:
Kot primer: 14 letnik, odličen športnik, tekmuje tudi izven slovenije, stroški cca 2000 eur skozi vse leto. Je torej možno polovica 1000 eur takoj, pa še vedno ne vse pokrito, kajne?
Default avatar

Moje mnenje

Ja, ampak če porabi 1000 eur da polovico mama in pol ate. Pride do 500 eur.

In utopično je razmišljat, da se ne bo nič spremenilo z ločitvijo. Seveda se bo.

Naj pokaže stroškovnik koliko porabi njen otrok in deli z dva.
Default avatar

Pa kaj še

Dam takoj 10K, da te naučijo plavati.
Default avatar

Ne morem več

zaljubila sem se v našem podjetju v sodelavca iz Srbije, je visok, zelenih oči, temnolas, nora sem nanj. Do seksa še ni prišlo, bo pa kmalu, vem to, ker se mu ne morem upreti. Moje sodelavke so vse poročene s Srbi in Bosanci in so rekle, da slovenca nikoli več ne povohajo, seks s južnjaki je božanski, so pravi gentlemani, ženski nudijo občutek, da je ženska.
dvojni šiht je napisal/a:
Default avatar

seveda lahko

Moje mnenje je napisal/a:
da ti bo lažje razumeti: odvzemi po eno ničlo pri očetovem zaslužku in otrokoeih potrebah; torej dobiš 500 eur in 200 eur skupne preživnine? A bo šlo? :D

Seveda ima lahko otrok tudi 1000 eur stroškov v pol meseca pri enem od staršev, kar bo seveda morala mama dokazovat na sodišču s stroškovnikom od A do Ž ( hobiji, šport, tekmovanja, stroški prevozov, prehrane, nastanitev kjerkoli na tekmovanjih, ipd.......ali pa določena plačniška zdravljenja, ipd........).

in v takem primeru bo ate komot lahko plačal kar lepo polovico, torej 1000 eur od svojih 5000 eur zaslužka, kar pa še vedno ne bo niti 1/3 njegove plače... Kaj bolj jasno? Vse pa seveda odloči sodišče, ko pretehta "vse dokaze dane na mizo " :)
Default avatar

Ah dej no nehi

Ne morem več je napisal/a:
Kakovost seksa nima nobene veze z nacionalnostjo. Seveda se ti gnusi tvoj slovenski moz, ce ti pa disi le njegov denar. Sej ce te sodelavec podre bos itak mislila da je bozansko, ker si zaljubljena in te strast podziga. Pol se bos pa spet zbudila in jokala.
Default avatar

vse več zlovenceljk vara moža

preberi https://www.delo.si/prosti-cas/zdravje/ ... 67199.html


Ne morem več je napisal/a: