Starševski čvek

če zalotiš sodelavko med bolniško v nakupovalnem centru

Default avatar
Zanima me, če bi kdaj delodajalcu poslali fotografijo sodelavke med šopingiranjem v nakupovalnem centru BTC, medtem ko je na bolniški? Hodila je v trgovine s cunjami, ne hrano. S kolegico in vrečkami nakupov z oblačili. Naličena in s frizuro.
Drugače me ne briga, kdaj kdo počne. Tu gre za zelo nesramno sodelavko, ki mi meče polena pod noge, obrača ljudi proti meni. Nisem slikala, pa mi je žal, sedaj ko razmišljam, koliko je ona meni škode naredila. Pa tudi, bi bil zadosten dokaz fotografija z mobilnega telefona? Če se gre pod podrobnosti, piše datum in ura slikanja (čas bolniške). (vseeno, kaj če mislijo, da je fotomontaža?). Bi vi to kdaj naredili.
Priponke

Canva - Close-up Photo of Woman in Black Coat Using Smartphone.jpg
(92.03 KiB)

Default avatar
Jaz bi bila tiho. Ker dvomim da bi kaj spremenilo. Bi pa njej kaj rekla ko bi naslednjič tečnarla.
Ena moja sodelavka je šla na koncert med bolniško. S šefom :). Tako da....brezveze verjemi.
Default avatar
naličena in z frizuro?hahahahahaha
pokazi mi zakon kjer piše da na bolniški ne smeš uporabljati make upa.
Default avatar
zloraba bolniške je napisal/a:
Zase se brigaj.
Default avatar
resnicag je napisal/a:
Hotela sem poudariti, da je bila urejena v nulo in kupovala fensi cunje. Da ne bi zdaj kdo komentiral, da je sigurno šla po pižamo pa gate, ker to rabi med bolniško....
Default avatar
zloraba bolniške je napisal/a:
Ne bi slikala in slike pošiljala nikamor. Bi šla pa v šoping centru do nje in jo povprašala po njenem zdravju.
Default avatar
zloraba bolniške je napisal/a:
Te razumem. Ampak, če bo vodstvo kaj posumilo bo že poslalo nekoga, da jo preveri, bodi brez skrbi.
Mi smo nekoč namignili vodstvu, da delavka ni predala papirjev, ker je šla na bolniško, rizična nosečnost, a roki so pritiskali. So jo klicali, pa je ni bilo doma, je bila na smučanju. Na koncu je prišlo do tega, da so meni in še dvem pripisali odgovornost za neopravljeno delo. To, da smuča med rizično nosečnostjo ni zmotilo nikogar.
Ti le glej, da svoje narediš. Ker nikoli ne veš kaj je ozadje.
Default avatar
Bolniška imamo, če smo bolni! Če nismo, je naša dolžnost, da gremo v službo! Ni prav, da samo oči obračamo stran v smislu zase se brigaj. Zaradi takšnih imamo probleme vsi, ki smo v bolniški, ko smo res bolni. Jaz sem za red.
NPr. Če bi videli kako nekdo tepe nekoga, bi se tudi raje stran obrnili, ker to ni vaša stvar?! Kako bi bilo, če bi tepel vašega otroka?! Nehajte se sprenevedat! Nekateri obrekujete za malenkosti, za takšne stvari se pa stran obračate??
Omeni ji nekaj v smislu, da se šušlja, da hodi po BTC-ju, po trgovinah z oblačili in da ji bodo naslednjič, ko bo na bolniški poslali detektiva v kontrolo, ji bo že nagnalo strah v kosti. Tega sigurno ne bo mogla deliti z drugimi, ker bo imela slabo vest, pa ne bo zares vedela kdo jo obsoja in kdo ne.
Default avatar
SonjaPD je napisal/a:
Imamo kontrole, ampak taki imajo običajno srečo, da pride detektiv takrat, ko so ravno doma. Ali če jih ni, bi se že znašli na nek način (da gredo takoj v lekarno po neka zdravila, magari brez recepta in bi priložili dokaz račun) ali nekaj stotega, nek izgovor bi že našli. Za take je fotografija z datumom edini dokaz.
Default avatar
zloraba bolniške je napisal/a:

Če bi jo ti fotografirala brez dovoljenja, je to prekršek in te ona lahko toži.
Fotografija tudi ne velja kot dokaz na sodišču.
Default avatar
Taki, kot je ta tvoja sodelavka, so "kriti" na vseh področjih, tako v službi kot pri nepotrebnih bolniških. Nič ne boš dosegla, samo še hujša bo do tebe. Sigurno gre za javni sektor, v katerem so nekateri nedotakljivi.
Default avatar
Morda ima bolniško, kjer so izhodi dovoljeni.
Kakšne psihiatriče težave, kajpaveš. Morda sploh ni ok biti v njeni koži.
Bodi hvaležna, da si zdrava.
Default avatar
zloraba bolniške je napisal/a:
Šla bi do nje, jo "prijazno" pozdravila, vprašala, če je že v redu z boleznijo, pa če pride v ponedeljek že v službo, pa pohvalila bi frizuro, pa rekla da fajn, da se že dobro počuti ...

Brez pardona grem do takih nesramnih in jim dam na znanje, da sem jih videla in da nisem neumna. Prijavim pa ne nikogar, zadost da zjutraj pri kavi v pisarni povem...
Default avatar
Takšna, ki komot paradira po nakupovalnih centrih med bolniško, verjami, da se ne boji tudi tega ne, da jo kdo vidi.
Default avatar
Jaz je ne bo tožarila. Bi ji pa, ko bi zaključila bolniško rekla, da sem bila sigurna, da bo že dan po pohajanju v nak. centru prišla v službo. Mogoče bi bila potem manj zoprna do tebe.
Default avatar
zloraba bolniške je napisal/a:
Življenje je ful bolj enostavno, ko ugotoviš, da je najboljše, če se brigaš zase.
Default avatar
Ti povem, da ima bolezen v zvezi s psiho oz. psihiatrijo.
Ali pa kakšno drugo bolezen, kjer je odhod od doma dovoljen.
Niso vse bolezni za ležat doma.
Default avatar
Psiha je napisal/a:
Kilo je operirala.
Default avatar
zloraba bolniške je napisal/a:
Torej ji ni treba ležat doma, problem je in bo le, če je nosila 100-kilske vreče cunj.
Default avatar
torrrrej je napisal/a:
Seveda je sporen obisk nakupovalnega centra v času bolniške. Točni izhodi morajo biti dokumentirani v kartoteki, tam se navaja obisk lekarne, sprehod in ne nakupovanje v nakupovalnem centru! Bolniški stalež je namenjen ohranjanju/povrnitvi/izboljšanju zdravstvenega stanja in ne nakupovanju.