Na Goriškem kar trije dobili Michelinove zvezdice, Hiša Franko 2!!
A misliš, da ne jemljejo? Ali, da bo bonov premalo? Cene so tam kar visoke.
[/quote]
Ja, ni to za socialce. So zadeve, ki si jih lahko privoščijo samo sposobni, uspešni in premožni ljudje. Komunisti pa to niste. Če bi bilo po vaše, bi vsi morali jesti iz istega kotla v ljudski menzi.
[/quote]
Mah, po eni strani je pa to za kvazi preseratorje. Poznam enega, ki že cca. dve leti na službene stroške visi velikokrat v Vili Podvin ( pri Štefelinu), svoje žene pa nikoli ni hotel tja peljat, pa ga je prosila. Pa ni taka žena, da bi se jo v javnosti sramoval, nikakor.
Samo toliko, o sposobnih, uspešnih in premožnih, ki lahko jedo v slovenskih Mišelinka gostilnah na službene stroške:) Ni pravilo, samo velikokrat je tako. Ker normalen , pošteno premožen in pameten nepreseratorski Slovenec gre na take zadeve morda 2x letno ali 2x za vedno, pa ima dovolj.
Jah q, eni si želodec ob tem napolnijo z alkoholom, namesto z vsebino krožnika, ki naj bi jo bilo za tiste, ki se hodijo v gostilno na polno nakrmit, pač premalo. Tudi to je bistvo michelinanja – da tankajo zraven 🙂
[/quote]
Možno, da je to fora, ja. 🙂
Ja, ni to za socialce. So zadeve, ki si jih lahko privoščijo samo sposobni, uspešni in premožni ljudje. Komunisti pa to niste. Če bi bilo po vaše, bi vsi morali jesti iz istega kotla v ljudski menzi.
[/quote]
Ričeta ne jem. Komunist pa tudi ravno nisem, to s skupnim kotlom je bil nateg za množice, že med vojno so se komunisti mastili (navadni borci pa stradali), po vojni je pa narod reševala ameriška pomoč v hrani, komunisti pa so se nalivali z viskijem.
Čestitam vsem dobitnikom zvezdic. Hja, biseri niso za svinje. V take restavracije se ne greš nažirat ampak razvajat brbončice in dušo. Želodec greš lahko za nekaj Evrov zvrhano napolnit v McDonald’s in še zvezdic imajo 50… v zastavi.
[/quote]
Obstaja tudi še kaj drugega kot McDonald’s in ti zvezdićarji z ‘mikroprocijami’.
Ričeta ne jem. Komunist pa tudi ravno nisem, to s skupnim kotlom je bil nateg za množice, že med vojno so se komunisti mastili (navadni borci pa stradali), po vojni je pa narod reševala ameriška pomoč v hrani, komunisti pa so se nalivali z viskijem.
[/quote]
Američani so že vedeli, kateri paketi so za rajo, kateri pa za komunistično elito. Ameriški kapitalisti so financirali Jugoslovanski socializem kot milijarder Soros novolevičarje. Ne razumeš ti teh zapletenih razmerij, ko se nasprotja neustavljivo privlačijo. Za take preproste, kot si ti, so napisali črnobelo zgodovino, kot je v pravljicah, in to je za vas dovolj.
Večinoma se tukajle bunite pametni, ki v taki restavraciji še niste jedli. Pojdi, poskusi in potem kritiziraj. Meni je všeč, ker imaš marsikdaj priložnost pokusit kombinacije, za katere si sploh ne predstavljaš, da lahko pašejo skup. Hrana je ponavadi odlična, lačen pa še nikoli nisem odšel, večerja ali kosilo z nekaj hodi popolnoma zadostuje. Razen seveda, če si pravi slovenski holcar in rabiš 3 kile restanega krompirja in pol kile mesa. Zaradi takih se pa ne čudim, da so popularne restavracije, kot ena picerija pri nas, kjer ti na mizo prinese porcijo takih dimenzij, da ti kar slabo rata. In folk se potem prenažira samo zato, ker je poceni, niti ni prav posebej dobro.
Poznam le Zemono, kamor rada zaidem vsaj enkrat letno, ne glede na lastnika. Ni oštarija, kamor bi se šel ornk najest po nedeljskem izletu ali pohodu. Greš z namenom pocrkljat se, sprobat nekaj novega, stopit iz vsakdana.
V druge podobne restavracije me niti ne vleče. Najraje imam solidne gostilne z lokalno hrano, ki je pripravljena na inovativen način, a še vedno tako, da veš kaj ješ in v količinah, da ni le okrašen krožnik. Se najdejo po Sloveniji.
Sicer pa naj bi bila gostinska ponudba čim bolj raznolika. V otrokovih najstniških letih so bili zakon ogromni dunajci s pomfrijem in pice.