Michelinove zvezdice
Se mi zdi, da se je Ana Roš prav skulirala, saj je imela vso to predpravljajlno sezono samo smolo-beri izgubo.
Menda zaradi karantene niso dosegli količine gostov, za katere so pripravljali hrano in jo potem razvozili na želene naslove s cenejšimi plačili.
Menda že to da so dobili Michelinove zvezdice pomeni, da so dobili tudi precej denarja, ki so ga še kako krvavo potrebovali za izplačilo plač.
Ali pa je dohodek vseeno odvisen od gostov in ne od Michelinovih zvezdic ?!
Če Roševa že zdaj vegetira (v poslovnem smislu seveda), bo zdaj šele videla hudiča, ko bo imela opravka s tujimi profi “influencerji”. Pride cela horda, žre najdražje stvari na meniju, ko pride račun, pa nujno zahteva gazdo: “a ti sploh veš, kdo sem jaz in koliko sledilcev imam na tem in tem omrežju in kolikšno težo imam na tripadvajzorju? Se zmeniva takole: za 30{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} popusta te ne bom naku*cal, za 50{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} pa dobiš odlično oceno….”. Če meni ne verjame, naj vpraša kar kakšne hrvaške “ozvezdnjene” oštirje.
Tele zvezdice so kar fajn pretresle slo kulinarično sceno. Po koluarjih se je šušljalo vsemogoče, na koncu se je izkazalo, da je bilo večina info napačnih.
Npr. Janez Bratovž je bil prepričan, da je med dobitniki, Tomaž Kavčič, pa da ni.
Nihče ni pričakoval 6 restavracij z zvezdicami. Govorilo se je o treh do štirih.
Nihče ni pričakoval vrestavracije z 2 *.
Vsi so pričakovali med dobitniki JBja.
Poraženca sta zagotovo JB (Janez Bratovž) in Strelec oz. Uroš Jagodic.
Po mojem bi si jo tudi prej zaslužila kot Atelje (Jorg Zupan) in Dam (Uroš Fakuč). Prej kot omenjena dva dobitnika, bi si jo verjetno zaslužil tudi Luka košir oz. Grič.
Mi je pa všeč, da jo je dobil Uroš Štefelin (vila Podvin), ker se z Marcelo res trudita, ostali (predvsem lj naduvanjci) pa ju vedno tko mal podcenjujoče jemljejo.
Pa mal sem užaljena ker Tabar ni nikjer.
Kot prvo Roševa nima menija, kjer bi si lahko zmišljeval in naročal najdražje jedi. Ona ima degustacijski meni. Lahko izbereš samo število hodov (jedi) in pa usmerjenost mesno/morsko/vegi.
In kot drugo, Roševa ima tak renome, da se lahko vsi influencerji na glavo postavijo in ji pišejo negativne kritike, pa to ne bo nikogar odvrnilo od obiska.
Boli njo za Tripadviser.
TaBar je malcarnica s tapas v fast in&out konceptom bolj kot ne na poletni turistični “corso” LJ lokaciji, Ribji trg, ne pa neka huda kulinarična avantura, no. So kreativni, to pa drži.
http://www.tabar.si/wpsi/
Naj te “dragi” pelje na tole – neprecenljivo doživetje:
Kot prvo Roševa nima menija, kjer bi si lahko zmišljeval in naročal najdražje jedi. Ona ima degustacijski meni. Lahko izbereš samo število hodov (jedi) in pa usmerjenost mesno/morsko/vegi.
In kot drugo, Roševa ima tak renome, da se lahko vsi influencerji na glavo postavijo in ji pišejo negativne kritike, pa to ne bo nikogar odvrnilo od obiska.
Boli njo za Tripadviser.
[/quote]
Odvrnile jih bodo cene. Ti dve zvezdici pa 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} pripomorejo, da bo določen segment 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} prihajal, ker hodi le tja kjer so zvezdice in plača le če so zvezdice.
Za Roševo je to lepa zmaga.
Pa kaj tebe to briga, a? Roševa gara, živi in diha svoje sanje, z žulji na rokah in neprespanimi nočmi. O čemer seveda ti anonimno niče ne bi vedelo ničesar.
Iskrene čestitke Ani in ekipi! Pa vsem ostalim tudi. In več sreče prihodnjič tistim, ki so morda tokrat izpadli. Tisti, ki vemo, vemo, za rajo, ki zna samo opravljat in visoko kuhinjo primerjati s čevapi, je pa itak vseeno.
Tako obupana in zdelana je izgledala, no sedaj je dobila to prestižno priznanje za vse svoje garanje.
Upam, da si bo finančno opomogla.
Žrtvovala je ogromnega denarja, zavozila osebno življenje, vse v dobrobit Slovenije in prepoznavnosti Slovenije v svetu s kulinariko.
Žal mi je za Igorja Jagodica, Ana Roš pa favorizirana, edina ženska, od pekla do zvezd.
Roševi ni potrebno kopičit bogastva, ker ga ima dovolj.
Če bi ga hotela še več bi mirno furala moževo gostilno kot prej njen tast.
Ne. Ona res ljubi hrano in izzive. Je deloholik – in ja, je neizmerno ambiciozna, polna znanja in zamisli kot vsi umetniki.
Ni rekla še zadnje besede – zdaj je dobila šele zagon.
Preseravanje primerno sodobnemu času. Moraš bit neumen, da greš potešit lakoto v Hišo Franko.
Pač tega navaden Slovencelj ne bo razumel. Bogatuni morajo pač nekje porabit denarce in potem gredo v take Michelinove restavracije se preseravat, potem pa še kupit uro za 100 jurjev, pa Rolls Royca za 200 jurjev.
A potrebuješ karkoli od tega? Ne. Pustite preseratorjem, da hodijo tja.