Forum.Over.Net

Starševski čvek

Okrajno sod v LJ - Centralni oddelek za verodostojno listino

Default avatar

tovornjakarrr

Pozdravljeni.

Včeraj sem po pošti dobil obvestilo o prispelem pismu s Okrajnega sod. v LJ - Centralni oddelek za verodostojno listino, in me zanima, kaj točno oni pošljejo. A je to kaka izterjava, ali kaj drugega?

Prišel sem prepozno iz službe, da bi pismo lahko dvignil. Zdaj mi pa ne da mira, čez vikend.

Hvala za odgovore že v naprej. Lp
Default avatar

zala01

Lahko je izvržba na podlagi verodostojne listine, mi tukaj ne vemo, če si komu kaj dolžan.
Default avatar

Tisa_R

tovornjakarrr je napisal/a:
Kolikor vem, so običajno to izvršbe. Rok za poravnavo obveznosti začne šteti od dneva, ko priporočeno pošiljko prevzameš - torej ni problema, če jo prevzameš v ponedeljek. Če se uspeš z upnikom direktno dogovoriti za plačilo obveznosti, lahko oni izvršbo umaknejo. Mislim, da boš moral v takem primeru vseeno plačati še nekaj sodišču za vodenje postopka, ampak se pa izogneš izterjavi.

Ne vem, če so se stvari v zadnjih dveh letih kaj spremenile, ampak mi, ki smo bili upniki, smo po prejemu plačila na Centralni oddelek za verodostojno listino samo poslali email z dopisom, da je obveznost poravnana in da predlog za izvršbo (ali kakorkoli se že temu reče) umikamo. Kopijo tega emaila smo poslali tudi dolžniku in je bila z naše strani zadeva zaključena.
Default avatar

zvvs

Ja dobil si izvršbo. Verjetno na podlagi kakega neplačanega računa ipd. Ta listek ima oznako tvoje zadeve VL _____/2020.

V 8 dneh lahko vložiš ugovor, če maš kak dokaz da je bil upnik poplačan.

Roki na sodiščih začnejo teči od 1.junija dalje. Čeboš šel prevzet pošto naslednji teden, si zapiši rok 8.junij, če pa boš počakal na fikcijo vročitve, pa beleži 15 dni od prejema pošte + 8 dni.

V 2. točki izreka boš videl tudi koliko stroškov je sodišče priznalo upniku za vložitev izvršbe.

Ti plačaš glavnico, zamudne obresti od glavnice in priznane izvršilne stroške, šele potem da upnik umik.

Zraven sklepa boš dobil tudi predlog upnika, sestavljen na obrazu. Na njem bodo navedene verodostojne listine (npr stevilke racunov), posamezni zneski in datumi zapadlosti, da si bos lazje izracunal zamudne obresti.
Default avatar

tovornjakarrr

Najlepša Vam hvala za odgovore.


Lep konec tedna Vam želim.