Forum.Over.Net

Starševski čvek

nakupi v trgovini - 5. članska družina

Default avatar

fkas

smo 4-je, dva osnovnošolca, za hrano dam nekje 50-60 eur na teden. Kuham doma, toliko zapravim recimo v hoferju, ko grem v nakup.
Default avatar

Lena gospodinja

Mi smo v treh, tedensko gre več kot 100 eur za hrano. Meni se ne zdi toliko, oba z možem delava še od doma, hči je še majhna, a je kosilo doma in ne v šoli.
Ne vem, kako nekaterim uspe porabiti tako malo.
Greš v trgovino, kupiš jugurte so po euro (pri nas grejo tudi trije vsak dan), mleko je več kot euro liter, povprečje je spet euro na dan. Zelenjavo (solato imamo z vrta), kupim pri lokalnih kmetih (kupim šopek špargljev je 5 eur, jagode 3 eure), češnje so domače.
Se ne preseravamo, jemo sezonsko. Kupujem pa pretežno nepredelano hrano, obroke skuham (Sem se pohvalila eno nedeljo, da smo jedli polento in jajca za kosilo, padel je tak rafal kritik ... Ja, včasih jemo tudi take preproste jedi. Predvsem, ko mi zmanjka časa, zaradi dela zunaj.)
Default avatar

A ste normalni

kaj ti ni jasno je napisal/a:
ne vem kaj je zate tako drago - moj zdrav zajtrk - ovseni kosmiči -pol kg je v lidlu hoferju 0,50 c, pa imam za kar nekaj časa to; celo laneno seme, ki ga sama meljem cca velika žlica na en obrok, 200 g imam za kar nekaj obrokov stane 0,70 c, potem zraven ali jabolko narežeš notri - kila cca 1 evro in litrski tekoči jogurt 1 evro...
torej: 5 oseb ima vse to za 3 dni najmanj če ne še več, razen jogurta recimo porabijo 3xliter, ... torej je to recimo za 3 dni znesek vse skupaj: 0,5+0,7+1+3=5,2 e za tri dni zajtrka za 5 oseb. Zdravega.
Default avatar

A ste normalni

fkas je napisal/a:
To je meni nekje normalna poraba.
Default avatar

hbrnbr

vse se draži je napisal/a:

Midva sva 2, pa toliko zapraviva na teden. Pa skromno jemo. Včasih, par let nazaj, sem pa komaj zbrala za 10 % popust v S paru - nakup za 30 eur. Ja, hrana se zelo draži. Poglej samo banane, prej so bile pod 1 eur, sedaj 1,30 (so najbolj prodajan artikel).
Default avatar

čipopka

~ 150-180 eur/ teden za 5 člansko družino, za hrano.
Default avatar

gqaeg

Mi zapravimo 150-200 eur na mesec za 4 (otroka že najstnika in vsaj en poje veliko). Poleg prehrane v službi/šoli.
Default avatar

gqaeg

napaka, na teden, ne na mesec.