Forum.Over.Net

Starševski čvek

moja hči pri skoraj 18 pravi, da nikol ne bo imela otrok

Default avatar

ali pa ne

pa še to, meni se zdi to, da se odločiš, da ne boš imel otrok zelo inteligentno, tako kot tudi to, da se odločiš imeti toliko otrok, kolikor jih lahko finančno in fizično preskrbiš. Na žalost danes veliko žensk rojeva otroke zato, ker pač otroc morajo bit, pa da bo mama zadovoljna, da bodo lepa družina, da ne bodo sami, ko bodo stari..... konec koncev so danes taki časi, da imajo starejše ženske kaj početi tudi, če nimajo vnukov za paziti.
Default avatar

davudus

Če sama pravi da noče otrok jih pa ne bo imela, silit jo pa ne smeš. Sama se odloči kaj bo imela v življenju in kaj ne, sej je dost stara. Odločitev je njena, ne pa od staršev.
Default avatar

Grdo

o čem vi to je napisal/a:
Ne vem, če ta pripomba prizadane, ko si prepričan v svojo prostovoljno odločitev, ki si jo sprejel. Drugo je, ko gre za osebo, ki si želi imeti otroka, a ne more. Take osebo so lahko zelo prizadete in užaljene. Ne razumem ljudi, ki želijo nekoga prizadeti s takimi pripombami, ker ta pripomba ni nič drugega kot žalitev in poniževanje osebe, ki je po mnenju osebe, ki to izreka, manjvredna, samo zato, ker nima otrok.
Default avatar

če se odločiš se odločiš

Provokativna tema?
Jaz sem očetu pri 16 letih rekla, da nočem imeti otrok in jih pri 30 letih še vedno nimam. Niti nimam financ in časa, da bi jih imela. Kako je svet krut, lahko preizkušam na svoji koži in res si ne bi želela tega za otroke. Marsikaj je narobe na svetu, lahko bi napisala roman. Človek je lahko srečen brez otrok. Ne vem, avtorica, a si imela hči zato, da bojo enkrat vnuki?
Res vas ne razumem, potem boste že spet jamrale, koliko dela imate z vnuki.1000000000 x eno in isto.
Default avatar

o tem mi to

o čem vi to je napisal/a:
Sprašujem tebe, primitivka zafrustrirana. Moja mama nikogar ne zmerja s suho vejo.
Default avatar

potem pa sploh

Sta vidve pomislili je napisal/a:
Potem bi pa sploh lahko pomislila, da bo imela tudi hči težave z zanositvijo in hvalabogu, če si tega sploh ne želi. Saj menda nihče svojemu otroku ne želi, da se celo življenje žene za nečim nedosegljivim?
Default avatar

takšni kot ti mi dvignejo pritisk

mamiiica je napisal/a:
Takšni kot si ti mi pa res dvignejo pritisk, ki živijo življenje svojega otroka. Pusti jo na miru za božjo voljo, pa ne samo glede otrok, tudi glede vsega ostalega. Najhuje je ko se starši vtikujejo prav v vsako stvar.

In ena najbolj grdih stvari je, spraševanje ljudi, kdaj bodo imeli otroke. Sram te bilo!
Default avatar

soglašam

Več nas je takih je napisal/a:
soglašam in nič ni narobe za mene :)
Default avatar

še ena taka

Pri 14-ih sem domačim povedala, da si otrok ne želim. Reakcije so bile v smislu: "Ah, sej si boš premislila. Počakaj še par let." Danes, 20 let kasneje, sem še vedno enakega mnenja, samo vprašanja in komentarji ostalih okrog mene so se spremenili... "Kaj pa ti čakaš?", "A bomo dočakali kakšne vnuke?","Zdaj bi pa že lahko kaj bilo."... itd itd. K določenim sorodnikom in (bivšim) kolegom niti ne hodim več, ker so pri vsakem obisku odpirali to temo. Ne da se mi več vsakič razlagati eno in isto. Žalostno, da najožji krog ljudi, ki naj bi te najbolj poznal, ne dojame in ne sprejme dejstva, da smo si pač različni. Nimam želje po njih - jih ne bom imela. Res ne vem kaj tu ni jasno.
Default avatar

isto in enako

še ena taka je napisal/a:
Tudi pri meni je enako. Pač tako je.
Default avatar

Pametno od nje

ali pa ne je napisal/a:
Overrall, če potegnemo črto še vedno velja, da bolj je država razvita, nataliteta je manjša od mortalitete, v nerazvitih državah pa ravno obratno. Največ otrok je pa še vedno med manj izobraženimi. Ne moreš pa ravno sklepati, da se spreminja po parih primerih.
Default avatar

Sta vidve pomislili

potem pa sploh je napisal/a:
Mimo si usekala. Moj post se ne nanaša na problem, ki ga postavlja avtorica, ampak na popolnoma nepotrebno žaljenje primitivk, ki sem jih citirala.
Default avatar

Niincy

Pri nekaterih 18 let pomeni veliko, pri nekaterih pa kot bi bili še vedno 10 ali manj. Jaz sem govorila dolgo časa, da so otroci utrujajoči, jokajoči, čudni in gubasti, ter da jih je itak na svetu že preveč. V bistvu ni važno, kaj je govorila pred svojim 18tim letom, niti kaj govori njen 18 letni fant. Kot piše je inteligentna in bo verjetno še nekaj časa hodila v šolo preden se ustali. Časa za otroke ima še veliko... Tako da jo bo že še zagrabila biološka ura in ji začela razbijat. Če bo slučajno imela še vedno istega fanta ga bo menjala, če ne bo hotel imeti otrok. Vedno je bolj verjetno, da si bo otroke zaželela, kot pa da si jih ne bo (veliko manj žensk je takšnih). Biološka ura pa se bo pohitrila, če bo pri kakšnem bratu (če bo tudi imel otroke) videla, da je materinstvo lahko nepredstavljivo lepo in dragoceno. Če pa bo povsot gledala samo dretje, hitenje, utrujenost in kup dela, pa si bo seveda težje in počasneje premislila. Veliko lahko vpliva na razmišljanje tudi mama (torej vi), s tem da ne govorite, da si bo "uničila življenje" , če se jima bo kaj zalomilo s trenutnim fantom. Otrok za mamico ni nikoli uničeno življenje ampak vedno nekaj čudovitega ampak napornega. Zaradi slednjega je potrebno biti na to obdobje pripravljen. Torej, tudi vi lahko vplivate na njo, če ji kdaj pa kdaj poveste (ob pravem času, ne kot teženje) tudi lepe trenutke vašega materinstva. Saj veste, tako kot se širi negativa o stalnem pospravljanju, kuhanju in pranju perila, se lahko širi tudi pozitiva o neprecenljivih trenutkih odraščanja, smehu, sprehodih, igricah, izletih, piknikih, kopanju na morju. Ona, čeprav je bila zraven, tega ne vidi skozi materinske oči..
Default avatar

otekPiskotek

Ja in? Njen lajf, njena pravila in z mojega vidika pametna odločitev. Otroc v lajfu so največja napaka k jo lahk nardiš.
Default avatar

1banana

Jaz sem to vztrajno trdila do svojega 22leta. S skoraj identičnimi razlogi, takratni fant pa je bil mnenja da je otrok samo strošek(tudi on ima danes 1, samo ne z mano).
Ko sva se razšla sem bila 2 leti samska. Ko sem spoznala sedanjega partnerja je bila situacija malo drugacna in danes imava dva otročka 😊
Se vedno me je groza tega, kako bo, ko odrasteta, če ju bova prav vzgojila itd itd...
Ne pravim, da si bo hčerka premislila, je pa zato glede na njena leta tudi velika možnost.. Se večja ko spozna pravega partnerja 🤷‍♀️
Default avatar

superduke

Ni čudno, je velik trend po svetu. Japonska ima napovedano zmanjšanje prebivalstva zaradi tega. Družino si ustvariš če imaš popolnega partnerja, takega vredno žrtvovanja in ne nekoga ki samo sitnari vsakič ko si pivo odpreš ali šminko kupiš, in ne vem kakšne so danes statistike ampak četrtina se jih loči. Kaj češ biti desetletja v nekem razmerju ko se potem en hoče ločit ravno pred penzijo?????

Poroka, ta ideja da skupaj spraviš dve družini, je zelo zastarela. Ni to več 1950 ko si se moral oženit in imet otroke da preživiš. Danes je bolj važna svoboda in sreča. Sem že videl kak je ko si eni otroke naštepajo pa so pol mizerni ker se ne morejo bivše/bivšega znebit zaradi otroka. Tvoja hčerka pametno misli.
Default avatar

Hči

Mame ste najboljše, ene in edine, pa vendar pozabljate, da so vaši otroci svoja oseba. S svojimi željami in potrebami, ki niso nujno v skladu z vašimi. Prej, ko to sprejmeš (v vsakem odnosu), lažje je.
Default avatar

istasnbla

Pozdravljeni, tudi js sn odkar se spovnem govorila d ne bom mela otrok, zdaj sn 25 in ze imam 2 😂 ne skrbet, si bo se premisla, ce si ne bo pa td ok, sam da bo srecna :)
Default avatar

Robi...

Popolna tema v kateri se lahko travmatizirane suhe veje prepričujete kako ste srečne in inteligentne. :-)
Default avatar

Opazovalkabibi

Pokazali ste sebičnost in svoje zaostale potrebe. Ne živimo v srednjem veku kjer kri ni voda. Vaša hči je veliko bolj dorasla kot vi, saj je sposobna svoj nagon obvladati in vi ne. Odrastite, živimo v svetu kjer nas je preveč.
Nebodite narcistični, njena je odločitev, ne vaša.