Forum.Over.Net

Starševski čvek

Ne maram več oddajati APP znancem /kolegom

Default avatar

Oddajanjeapp

Imamo lep in velik app na morju, v Istri. Da dobimo za stroske, oddamo 2 termina , ostalo koristimo sami. Zakaj pisem? Vsako leto so pritiski od znancev, mi bi prisli k tebi, kok je cena, pa daj malo nizje. Ne morem dati na ceno studia, app je velik za 7 oseb. Lani sem oddala eni sodelavki, cena 85 eur, nato mi zacne zvijati roke pri placilu in na koncu da manj ker pravi da je to bila previsoka cena. Da se nisem z njo skregala, sem popustila, ampak pri sebi sem rekla nikoli vec znancem. Mi koramo za tista 2 termina, ki jih oddamo, zasluziti najvec, ne dacdajem okoli popuste. Tujec placa ceno, brez oklevanja, se pospravijo za seboj, skratka najmanj je tezav. Me zanima vasa izkusnja, torej tistih ki oddajate . Pa ne prosim napadati, da sem skrt, dosti manj od vseh teh znancev, ki bi popuste imeli. Vedno placam pijaco, vedno podarim stvari, a nisem pa glih karitas. Thnx
Default avatar

Wertl

Ja, se tudi meni zdi, da je naslabse oddajati znancem. Ko bi tebi dali 600 eur, bi jih pobralo od zavisti, ko to placajo na bookingu, niti trznejo ne. Tako to je, zapomni si !! Razpucaj z njimi da ne oddajas in to je to. Mi tudi oddamo nekaj terminov, najraje neznancem, ker se dogaja isto, glihanje cen. Cena je taka, sprejmi ali isci dalje .
Default avatar

hišna posestnica

Mi sicer sploh ne oddajamo nikomur. Ampak če bi, bi izključno prijateljem zastonj ali pa tujcem za polno ceno.

Tiste nekaj na pol zastonj na pol plačljive usluge so ful bedne. Oni mislijo, kakšno uslugo ti delajo, da pridejo k tebi, in da boš valjda dala za manj kot pol cene. Brezveze, sama slaba volja.
Default avatar

drfjpča

Roko na srce, te nastanitve so po navadi bedne. Zato verjetno druga strani misli, da ti dela uslugo. Kvalitetne nastanitve nihče ne bo oddajal, če koristi sam. Ker se naredi preveč škode.
Default avatar

MonaCoin

ja seveda imaš prav ... tvoje je in oddajaš po lastnih kriterijih, brez slabe vesti.
__________________________________________________
°°° Stay Hungry, Stay Foolish °°°
https://www.youtube.com/watch?v=JJ9IX4zgyLs
¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯
Default avatar

enostavnooo

Rečeš, da imaš že leta vnaprej vse zasedeno, razen tistega, kar sami koristite. BTW a od maja do oktobra je tam samo tvoja familija razen dveh tednov? Al to misliš tvojo familijo, starše, prijatelje itd., ki se menjate tam?
Default avatar

Mary MCScary

Osebno ne oddajam počitniške hiše. Imajo pa vsi naši prijatelji svoje, nekateri tudi jadrnice. Pridejo edino na obisk ko grejo mimo.
Treba je ločit tisto kar imaš zase in tisto za biznis.
Default avatar

Enostavno

Rečeš, da imaš zasedeno in da oddajaš izključno s predhodnim plačilom. Jaz bi še dodala, da imam toliko ponudb za polno ceno, da zaenkrat ne razmišljam drugače.
Default avatar

Nikoli razumela

Nikoli nisem razumela folka, ki takole klošari. Če nimaš za 7 dni, pojdi za 5., ne pa se rinit k znancem.
Default avatar

Kdo je v resnici klošar

Vas razumem. Ste bili celo življenje v finančnem smislu niko in ništa. Z velikim odrekanjem si nekoč dogrebete nek apartmajček ob morju in mislite, da ste boga za jajca prijeli. Skratka, stopi vam v glavo. Zdaj je treba vsem pokazat kdo ste in kaj imate. Ko bi bili vsaj tiho in se ne hvalisali naokoli. Povejte ljudem direkt, da si hočete nagrabit še več denarja in se vam naj umaknejo s poti. Je tako težko direkt povedat? Stavim, da ne boste imeli več problemov s klošarji. Vi ste zdaj elita...kao. Ampak oddajate na črno, se motim?

Mi še enkrat nismo računali apartmaja znancem in prijateljem, ker vemo, da se usluga vedno vrača. Vedno par dni namenimo njim pa čeprav imamo polno zasedenost. Zaslužek je krasen. Pa lep pozdrav z morja.
Default avatar

pesnikovanje

Oddajanjeapp je napisal/a:
Pesnikovanje, ah!

Te dni si spet v elementu, ane? Kakšna je že luna?
Default avatar

Kfvn

Mam prijatelje, ki imajo svoje pocitniske apartmaje. Pri enih smo bili velikokrat pri njih na dopustu. Za zelo zmerno ceno. Mislim, da smo bili vsi zadovoljni. Oni so nekaj zasluzili, nam je bilo ceneje.
Pri drugih nismo nikoli dopustovali. Pri enih od teh smo bili na obisku parkrat ( ko smo se zmenili za skupen izlet), kako zgledajo apartmaji drugih niti ne vem, ker nikoli nisem bila tam.
Sami apartmaja nimamo, se mi zdi, da nimamo dovolj casa, da bi ga izkoristili, zivimo loceno od starsev, torej tovrstne potrebe po umiku nimamo, pa tudi skoz hodit na isto lokacijo mi ni.
Tako bi rekla, da mora vsak lastnik jasno povedat, kaj in kako si predstavlja s svojim stanovanjem, pa se ostali temu prilagodijo oz. vzamejo na znanje. Ce temu ni tako, pa jasno povedat, kaj si zeli. Mislim, da se da to pri vsaj priblizno razumnih ljudeh narest na lep nacin.
Default avatar

dobro z dobrim

Ena pred menoj je že napisala, da se dobro z dobrim vrača.
Svoje nepremičnine na morju nimam zato, da bi z njo služila. Če že komu pomagam doživeti prijetno bivanje ob morju, je to zato, ker so prijatelji. Da bi jim računala? Niti slučajno. Sram bi me bilo.
Pač počne vsak po svoje. A bolj finančno špekuliraš, bolj se zapletaš in bolj izgubljaš ljudi, ki bi ti lahko nekaj pomenili. Če vzdrževanja apartmaja ne zmoreš, poiščeš cenejšo rešitev.
Default avatar

Minanina

Ce ze oddajas oddajas zato da zasluzis.

Dvignes standard namestitve, oddajas turistom. Cena je kakrsna je. Ko ga uporabljas sam ga enostavno bookiras zase.
Ce imas dobre reference imas zasedeno.
Ko te nekdo frgera za najem , mu lepo poves da to je tvoj biznis ce je frej v tistem terminu rade volje ampak cene so pac kakrsne so.
Bolje prva zamera kot zadnja.
Default avatar

resnicag

dobro z dobrim je napisal/a:
ja samo ti lahko tudi skodo naredijo.poleg tega je nepremičnina strošek.vsi bi vse samo zastonj.
v teh časih itak vsi gledajo samo na koristi.
mene bi bilo sram,da bi fehtala za manjšo ceno.prijatleji gor ali dol.
Default avatar

obvoz takih

resnicag je napisal/a:
Povej s kom se družiš in povem ti kdo si. Si vse povedala.
Default avatar

ne hvala

Minanina je napisal/a:
Ne grem Slovenclju v apartma niti zastonj, raje dam Hrvatom 2x več ali pa grem na drug konec sveta. Še bonov niste vredni. Kar imejte apartmajčke zase.
Default avatar

rtgzg

obvoz takih je napisal/a:
nekaterih ne pogruntaš takoj.