Forum.Over.Net

Starševski čvek

Otroci se bodo pod mojo streho obnašali tako, kot se spodobi

Default avatar

Ne glede na to čigavi so

Ne glede na to kdo pride k meni na obisk s svojimi otroki, se bodo obnašali spodobno. Če doma celo stanovanje razmečejo, pri meni tega ne bo. Če se doma derejo na 1000 decibelov, pri meni tega ne bo. Če doma skačejo po postelji, pri meni tega ne bo. Itd. Itd.

Pa me prav nič ne briga, če bodo starši kaj čivkali. Če imajo kaj proti, vedo, kje so vrata, in adijo. Pri meni razvajeno frocovje in starši, ki to zagovarjajo, nimajo kaj početi!
Priponke

4a6c51b11aac11e8901d6fcb4d5e840e_content_medium.jpg
(64.26 KiB)

Default avatar

Rossco

Tebi je pa nekdo na žulj stopil. Se pa v celoti strinjam s tabo.
Default avatar

se strinjam

Se popolnoma strinjam, ampak se sprašujem s kom se družiš, da imajo tako nevzgojene otroke?
Jaz še nikoli nisem imela obiskov s tako problematičnimi otroci.
Default avatar

Replika

Jaz slovim med vaškimi otročaji kot "huda", moji otroci se pa temu režijo 😉
Default avatar

crna_vrtnica_neprij

Večkrat imamo na obisku prijatelje od mojih otrok. Presenetilo bi te, kako pridni in vljudni so lahko. Je pa prav da poveš kje so tvoje meje.
Default avatar

obiski ponavadi

otroški obiski se ponavadi nekako obnašajo podobno otroškim gostiteljem. tako, da bi se hudo čudila, če bi bili tvoji otroci vzorčni primerki, gostje pa podivjana goveda... nekak to dvoje ne gre skupaj.
Default avatar

Manca druga

Ne glede na to čigavi so je napisal/a:
Se strinjam. Dve družini s tako nevzgojenimi otroki sem kar naravnost odslovila, ko niso upoštevali mojega reda za katerega sem jih prosila. Eno je normalna otroška igra, drugo pa skakanje po kavčih, celo na omare bi se preko stolov nekateri spravili in potem skakali na kavč, norenje, pretepanje, grizenje in ščipanje med sabo, kričanje, norenja, ni da ni.Ja pa nogomet bi tudi igrali v dnevni sobi, ja pa kaj še....Tortico in piškote seveda ne bi jedli za mizo, z pecivom v rokicah bi skakali po prostorih in kavčih, pa vse nadrobili in pomazali. Da ne govorim, da bi se jim lahko tudi zaletelo.Seveda so bili užaljeni in eni so mi kar naravnost povedali, da nimam živcev za otroke. Odgovorila sem samo, da za njihove pa res ne. Pa jih imam in otroke imam zelo rada ampak izključno samo tiste vzgojene. Imamo nekaj obiskov normalnih družin s katerimi se imamo fajn, drugih ne potrebujemo.Tudi moja znanka je imela podoben primer, 1x, 2x je potrpela, ob slovesu pa jim je nazadnje rekla, da pri njej niso več zaželjeni. Seveda je bila z nasprotne smeri huda zamera, a se znanka ne sekira. Prav ima.
Moj otrok je že od doma, imam pa živali. Ena od mojih sorodnic viha nos, ker jih imam v hiši, najbrž se boji, da bi se je kakšna pasja ali mačja dlakca kam prijela. Sem ji prijazno povedala, da naj nikar več ne hodi k nam, da ne bo revca v strahu pred dlako. V bistvu imamo pri nas veliko bolj čisto in 3x tedensko posesana ter pomita cela hiša, (živali mi ne hodijo po mizah, niti po pultih in omarah), kot pa pri njih čeprav nimajo nobene živali v hiši. To mi je povedal že marsikdo, tudi sama sem že opazila. Pa me ne briga kako imajo ampak se mi zdi neumno, da nad nami vihajo nos.
Tako je to, da so k nam povabljeni tisti, ki se znajo obnašati in, ki jih naše živali ne motijo, tudi mi ne hodimo nikamor, kjer ne bi bili zaželeni ali se ne bi dobro počutili. Tako je vse v najlepšem redu, za vse.
Default avatar

Povsem pravilno

Ne glede na to čigavi so je napisal/a:
Sicer pa...pojdite v lokal ....v slaščičarno ali gostilno .Vsak naj plača svoje in vsak naj pazi na svoje....Ko pridete domov, bo pa pospravljeno.
Default avatar

Razmisli

Bogi otroci :) a ni otroški smeh nekaj najlepšega za naša ušesa? Namesto vsega tega stresa, ki kar vre iz zapisov, bi bilo bolj pametno odpraviti se ven, v naravo, v hribe... kjer so otroci lahko OTROCI in vriskajo in piskajo, norijo in se zabavajo. Pa tudi odraslim ne bo škodilo, če se bodo za kakšno urico zabavali skupaj z njimi, se igrali in ustvarili nepozabne spomine.

Ne zapirajte se v hiše ljudje..
Default avatar

Moje mnenje

Ufff, imam 20 mesečnico in vidim, da marsi kje ne bi bila zaželjena.

Po postelji ne skače ampak kakšen piškot/kruh pa že nadrobi. Pa z mehko žogo se tudi žoga doma in pri babici v hiši.

(So mi pa zanimivi ljudje, ki imajo živali v hiši in trdijo da imajo čisto. Hahaha.).
Default avatar

ja in

Ne glede na to čigavi so je napisal/a:
in kaj zdaj? A boš to objavila kje, al kaj to nam govoriš? imaš kakšno vprašanje al si se ravnokar znebila nevzgojenih obiskov, pa se moraš zdreti?
Default avatar

Pri meni pa zategnjenci

V tak dom/hišo kjer mojim otromom recejo frocovje in se kaj nebi niti pod razno stopila, ste OCITNO brez otrok in z metlo v riti 🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂
Default avatar

Drži kot pribito

obiski ponavadi je napisal/a:
Točno tako.
Default avatar

majdarko

saj bi pa sem že malo prestara za skakanje z omare
Default avatar

Marica1234

Oj draga avtorica posta.. . Vidm da ze dolg nisi bila orng xxx. Saj ves kaj mislim. Rec descu, nej gre dons zvecer nate, namesto na sodelavko, pa bos koj manj zatezena.
Default avatar

Minanina

Moje mnenje je napisal/a:
Verjemi da marsikdo ki ima ma makar dva psa v hisi ima bolj cisto kot taki ki imajo majhne otroke.Imam apartma ki ga oddajamo , ker sem bolj picajzlaste sorte ga vecinoma pospravljam sama .
Tudi goste z dvema marcinama raje sprejmem kot druge z enim majhnim otrokom. Dlake posesat in razkuzit stanovanje je mala malica napram ciscenju za otroci.
Pa nisem otrokomrznez, imam tri.

Za gosti s psom apartma v nulo pospravim v dveh urah. Ko smo imeli eno familijo z majnimi otroci sem drgnila 4 ure kot nora .
Sedezna od marmelade, odtisi rok po stenah , vse pretacano in popackano , bel tabure oz sedezni blazino sem lahko vrgla v smeti ker je tamalemu " uslo" beri poscal jo je. Da kljub 5im deskam za rezanje ne omenim ,da so mi zrezali pult v kuhinji .
Naslednji gostje so bili brez zaves ker je tamal zaveso s karniso vret dobesedno odtrgal iz stene...

Od takrat dalje ne sprejmem vec niti ene druzine z majnimi otroci.
Default avatar

Pravilno

Pravilno. Tvoj dom, tvoja pravila. Pri nas hčerki praviloma nimata obiskov - zunaj delajte ‘kar cete’, vendar v mejah kulture in norm. Enako je z obiski - zgolj izjemoma. Js cem v domu mir.
Default avatar

Topla voda

Ne glede na to čigavi so je napisal/a:
Navadno poskušam biti prijazna v komentarjih, ampak tole...??

Razmečejo stvari, vpijejo, skačejo...saj je govora o otroci ane? Saj zato pa so otroci, mona! A to je zdaj nek novi svet, kjer se od otrok pričakuje da sedijo za mizo, so tiho in se smejijo odraslim šalam o politiki?
Kje eni živite ej, sej ne verjameš.
Default avatar

Tvoja streha

Tvoja streha bo vse kar ti bo za časa življenja ostalo. Na koncu bo šla za plenice v domu.
Default avatar

takim jaz rečem

Tvoja streha je napisal/a:
ki se s takimi komentarji znašajo nad otroke, tudi lastne... potem čez leta otroci odrastejo, oni ostarijo - in potrebujejo skrb - potem pa jih njihovi otroci recimo vzamejo pod svojo streho,da skrbijo zanje... Kaj bi taka mama rekla, če bi jej otrok začel - pod mojo streho so moja pravila in se boš obnašala tako kot bom jaz rekel...
... dam glavo stran da bi rekla,da je nespoštljiv, nesramen - kako to,da sama te svoje nespoštljivosti in nesramnosti ni prepoznala, ko jo je ona izvajala nad drugimi?

To poveličevanje lastnine in napihovanje lastnega ega za namene znašanja nad človekom je zame vsega obsojanja vredno.