Forum.Over.Net

Starševski čvek

Razlika med vojno in korona virusom

Default avatar

Bog MONa TM

v vojni slišiš pok, strel, si v naprej opozorjen, da bo nasprotnik/sovražnik tebe ubil ali pa ti podrl stanovanje, hišo.
Tudi ločiš, kdaj streljajo "tvoji" in kdaj nasprotniki.
Korono pa "podariš" svojim domačim, znancem, kolegom, mimoidočim ... neslišno in nezaznavno.
Plus, zdravstva je premalo za takšno pandemijo. Si predstavljate, da bi si vsak dan 40+ ljudi komplicirano zlomilo nogo? Čakalna doba bi se raztegnila do (napačne) zacelitve noge.
In za to gre - vlada z ukrepi varuje zdravstveni sistem pred kolapsom. Če zboli še 10% zdravnikov/medicinskega osebja smo v riti - oboleli z virusom bodo umirali v čakalni vrsti na pregled.
Default avatar

corona 20

Hudečevo prav imaš. Nevidni sovražnik z imenom covid 19.
Default avatar

Marburg

Pravzaprav je napad virusa podoben napadu drona v moderni high tech vojni. Tako kot te virus brez opozorila napade in ti nevede okužiš še par drugih, te v moderni vojni, ko hodiš brezskrben po ulici, naenkrat z neba udari raketa in skupaj s tabo vrže v luft še nekaj mimoidočih. Samo hitreje se vse odvije.
Default avatar

Ko jajčka pomodrijo

To je zdaj konkretna demonstracija delovanja principa biološkega orožja.
Default avatar

viharni jezdec

Zdravstvo ni nič pred kolapsom, saj jih 90% ne dela, denar imajo pa tako zagotovljen, če delajo kaj ali ne. Pacienti so pred kolapsom, ker se vse že tako dolge čakalne dobe podaljšujejo. Vojno boš pa kmalu avtorše probalo, d ne boš takih bedastih blodilo.