Forum.Over.Net

Starševski čvek

Za vse, ki vas mučijo hude ali kronične migrene

Default avatar

Migrena 1234

Tisti, ki imate migrene redko, enkrat mesečno oziroma resno ne motijo vašega funkcioniranja, lahko mirno podane informacije tudi izpustite. Še bolj priporočam to tistim, ki migren sploh nimajo, ker so zanje povsem brezpredmetne. Res ne želim, da dajejo komentarje ljudje, ki nimajo pojma o čem govorim.
Zdi se mi prav, da za tiste, ki imajo grozovite migrene, ki resno obremenjujejo njihovo življenje, podam informacijo, ki je meni zelo pomagala. Iz kronične migrene ob vzdrževalnem zdravljenju (tri dni v mesecu brez migrene, s konstantno meglo v glavi) sem prešla v štirih mesecih na največ eno do dve migreni na mesec, ki so tako blage, da jih zdravim brez triptanov. Posebno pa priporočam te informacije tistim, ki ste na keto dieti ali LCFT zaradi migren in vam migrene kljub držanju priporočenih razmerij niso izzvenele.
Že leto prej sem se držala keto diete (razmerje: 75 maščob, 20 beljakovin, 5 OH) in jemala Mg, kar je podpirala tudi moja nevrologinja. Keto mi je res zelo pomagala, ampak še vedno sem imela skoraj pol meseca migrene (sicer manj hude). Knjiga Angele A Stanton PhD, (Fighting The Migraine Epidemic: Complete Guide: How to Treat & Prevent Migraines Without Medicines) je v veliki meri rešila moje težave z migrenami, ker poda zelo pomembno razmerje med natrijem in kalijem pri migrenarjih. Ima tudi dve zaprti Facebookovi strani, kjer lahko brezplačno dobiš vse pomembne informacije, ne da bi kupil knjigo: Migraine Sufferers who Want to be Cured by the Stanton Migraine Protocol oziroma Stanton Ketogenic Protocol for Migraines. (Največ informacij dobiš na Units.)
Sama se njenega protokola ne držim, ker jemljem MCT olje, ki ga po protokolu ni dovoljeno jemati. Zelo dosledna pa sem pri upoštevanju razmerja med natrijem in kalijem in pitju točno določene količine slane vode. Meni je samo to do zdaj naredilo ogromno razliko.
Upam, da informacije še kakšnemu sotrpinu pomagajo vsaj toliko, kot so meni.
Pa lep pozdrav vsem.
Default avatar

Scurk

Spij na dan najmanj 2 litra navadne ciste vode in ne bo nobene migrene!!!!!!!!
Jaz spijem ogromno vode in me nikoli vec ne boli glava.
Default avatar

Ghhhh

Jaz sem jo imela vsak dan. Par let.Odkar sem nehala jesti dolocene jedi,je nimam vec. Sicer jem samo riž, perutnino in zelenjavo, ter pijem riževo mleko, in imam oči že postrani, vendar migren ni več.
Default avatar

sanja6

Jaz imam migrene že cca 20 let (začele so se že v otroštvu), naredila že en kup preiskav, pa mi niso znali nič pomagati. Če imam "srečo" imam samo 2 huda napada na mesec, včasih se pa napad zavleče tudi na 5 dni in je grozno. Letos sem šla samoplačniško nevrologu zaradi drugih težav, omenila sem tudi te migrene in so mi dali zeleno luč za zdravljenje z akupunkturo na napotnico. Da bom na vrsti moram čakati 1 leto. Sem pa reskirala € in šla samoplačniško na akupunkturo, in od te terapije napada še ni bilo (trkam na les). Rekli so da akupunktura drži od leta do dveh, odvisno od posameznika, nato pa je treba postopek ponoviti.
Sprobala sem pa že od prehrane, joge, raznih zdravil, nič od tega ni pomagalo
Default avatar

Migrena 1234

Scurk je napisal/a:
Preproščina nevednosti.
Default avatar

Migrena 1234

sanja6 je napisal/a:
Lepo, da ti je akupunktura pomagala. Meni ni na žalost ni pomagala popolnoma nič.
Default avatar

MsOlivija

Še ena zadovoljna z akupunkturo. Ni jih čisto odpravila, jih je pa precej manj. Nekatere se vlečejo po par dni skupaj. Neugodno do...
Najbolj mi pomaga previdnost pri prehrani (alergija na hrano) z dodatkom mrzlega zraka. Pa če pravi čas vzamem protibolečinsko tableto. Žal se včasih sploh ne zavedam, da me boli glava in takrat tudi protibolečinska ne prime več, ker je že čez tisto točko.
Gre pa z leti na bolje:)
Default avatar

KORček

Meni pitje vode čisto nič ne pomaga. Zato je nesmiselno deliti svoje mnenje med ostale. Pa tudi migrena sploh ni glavobol ampak migrena. Ne moremo jo primerjati z glavobolom. Ker, če bi to bil glavobol bi mi lekadol, nalgesin... pomagal. Je prav nasprotno. Še bolj boli glava po paracetamolu. Evo tako to je.
Default avatar

jao bože

Scurk je napisal/a:
ti sploh veš ne, kaj je to migrena
dehidracijski glavoboli niso nič proti migreni
Default avatar

jao bože

jaz sem imela (imam) hormonsko pogojene migrene. prvi dan menstruacije je včasih bil neznosen. ne samo, da nobena tableta ne prime, včasih sem tudi bruhala od bolečin.
sploh v povezavi s stresom v službi


keto pomaga
pomaga mi tudi dan posta pred nastopom menstruacije
pa pomagajo mi frekvenčni obliži, je v zarji-jani bila enkrat ena reklama zanje, pa me je mama dobesedno gnjavila, dokler si jih nisem nabavila.