Forum.Over.Net

Starševski čvek

Izpoved luzerja te družbe

Default avatar

1985 leto

Saj nevem točno kako naj začnem. Rodil sem se leta 1985, kot edini otrok očetu pijancu in mami, ki me je permisivno vzgajala. Oba sta imela slabe službe, oče ni bil nikoli nasilen, le preprosto odsoten od družine v svojem svetu alkohola. V šoli sem bil vedno priden, saj sem videl v kakšni revščini doma živimo, saj nisem hotel živeti v revščini. V osnovni šoli so me zafrkavali zaradi mojega izgleda (sem majhen debel in nimam lepega obraza), tudi starša nista bila privlačna. V srednji šoli sem bil pravtako deležen zafrkavanja, celo od sošolk (si predstavljate kako sem se počutil). V prvem letniku sta se starša ločila.

Gledal sem sošolce kako ima vsak svojo punco, zame je bila to misija nemogoče. Bil sem sramežljiv, grd in preprosto čuden za njih. V meni je bila takšna samota da se je ne da opisat.
Poslušal sem takratne pop zvezdnice (Spears, Aguilera, Stefani) in podobne, bil sem zaljubljen v B. Spears (živel sem v namišljenem svetu) saj sem realo zanikal, no zgodilo se je da so opazili na mojem discmanu kaj poslušam in so me začeli še zafrkavat s pedrom. To je bilo vse do konca srednje. Na faksu, hvala nekomu nisem bil zafrkavan in sem uspel dokončat študij. Med fakulteto sem izgubil tako očeta kot mamo, zaradi alkohola in raka.

Danes delam kot programer (kako ironično boste rekli). V službi nimam prijateljskega stika z nikomer. Smo samo kolegi v službi in konec. Prijateljev nimam, imel sem samo enega v osnovni/srednji, ki je bil na podobnem kot jaz, ko je spoznal dekle so se najine poti razšle.

Željo spoznati dekle sem imel vedno zelo močno, vedno sem si želel bližine, nekoga objet, pa ustvarit družino a preprosto se me dekleta izogibajo (tudi jaz njih). Preprosto imam nek strah pred njimi. V prvi službi sva se spoprijateljila z eno, prišlo jo celo do tega da sem jo povabil na pijačo (bil sem zelo zaljubljen v njo) in od tistega dneva naprej me je ignorirala.

V sebi čutim praznino, pogrešam družbo, ko bi le bila mama živa, da bi imel s kom klepetat. Moje življenje zgleda kot en loop med službo, stanovanjem in igricami, ki jih še vedno igram da pozabim na vso žalost mojega življenja.

Iz dneva v dan postajam tudi bolj zagrenjen, to sem opazil zadnje leto, ko še po službi nočem na pijačo s sodelavci. Boste rekli da, da naj začnem delat na sebi. Sem pred leti začel tečt in kolesarit, shujšal 15 kil lahko bi rekli da imam normalno postavo sedaj. Dobil sem celo nekaj na samozavesti. Učinka na dekleta ni bilo nobenega, še vedno sem sam s sabo.

Povsod kamor grem, srečam pare, povsod, sedaj ko je koronavirus boste rekli da je to zlat čas za takšne kot sem jaz, ah še bolj se zavedam kako sem beden in luzerski.

Toliko. Smisla v življenju že dolgo ne vidim več, nekaterim nam pač ni dano, da se v osnovni šoli zaljubljimo v lepotico iz vasi, popivamo s prijatelji, v srednji šoli podremo vse kar leze in gre, v službi smo glavni, imamo družino, prijatelje. Ah...
Priponke

1 (17).jpg
(39.03 KiB)

Default avatar

Ružan i tužan

Te še kako razumem. Tudi mene sta zaplodila dva grdavža, ki sta se spoznala v fabriki za tekočim trakom. Grda, glupa, potem pa gresta otroke delat. In seveda smo štirje grdavži po njima, ker idiota nista bila niti toliko v trendu, da bi imela samo dva. Ne, štirje smo morali bit, enako kot v njihovih zahojenih familijah. Denarja v familiji za nas nikoli nobenega, vse jima je bil prevelik luksuz za nas kupit, tudi en piškav sladoled, z batinami in psovkami sta bila pa radodarna. V čem je smisel, da imajo polpismeni grdavži otroke? Jaz in moji bratje jih nimamo in ne bomo imeli, ker smo se zakleli, da v tem svetu, ki nagrajuje lepoto še pred pametjo, nimamo kaj svojih slabih genov v naslednjo generacijo prenašat. Glupa starša bi pa rada vnuke. Zakaj neki? Zato, da bi jim prenašala svojo modrost, kako je treba bit priden na šihtu in šefa ubogat, da z uničeno hrbtenico prideš do 360 evrov penzije, ker vsako delo je častno?
Default avatar

meni pomaga včasih

Vero rabita. Predolgo sta v tem teku, da bi lahko kaj spremenila. Če jaz kakšnega odgovora ne vem ali ko mi je hudo, odprem Biblijo, naključno. In vedno se mi zdi, da je tam tisto, kar rabim slišati.
Default avatar

On _

Ja kdo pa nima vseh naštetih tezav med odraščanjem?

Nisi nic drugacen od vseh ostalih, v bistvu si precej uspesen, vsaj v poklicu. Ženske pa... Kdo bi jih razumel?
Ne delaj se bolj ubogega kot si v resnici, ker to je zgolj prezivetvena strategija, ki ti je ostala iz otrostva v odnosu s tvojimi starsi.
Default avatar

Porka vera

1985 leto je napisal/a:
Spet pisec s Trstenjakove.


Naredite ta blog za SdS blog in se sami izživljate SdSOVCI med sabo.
Default avatar

1985 leto

On _ je napisal/a:
Verjamem da jih majo vsi neke težave ampak jaz od leta 1985 do danes še nisem imel ženske zaradi moje grdobe, sramežljivosti ali nevem česa točno. Vem da ženske hočejo met glasne lepotce samozavestne samo to jih zanima.

Pa še to sem pozabil povedat, da jemljem že 3 leta antidepresive, ko so starši umrli sem padel v globoko depresijo psihiater pa mi samo predpiše naprej jemanje pomagat itak ne zna noben nič samo filajo s tableti. V službi se spet prav vidi da lepota pomeni veliko in samozavest. Jaz depresiven grd pa garam nadure za 1200 evrov na mesec, trenutno od doma. In kaj mi bo denar? Naj si obrišem rit z njim?
Default avatar

Jamranje ni rešitev

1985 leto je napisal/a:
A veš, ti nisi luzer in nisi grd. Svet najstnikov je precej živalski. Mularija voha strah, med njimi je marsikakšen sadist v nastajanju, ki se rad ižživlja nad tistimi, ki delujejo ranljivo. To pa se voha. Naš notranji svet je tisti, ki da potem končno oceno.

Otrok staršev ne izbira in ti nisi popolnoma nič krvi ali pa odgovoren za dejanja drugih. Imaš pa samo ti to moč, da usmerjaš svoje življenje. Poskušaj si predstavljati, da je tvoj vstop v življenje kot v začetek dobrega RPGja, nekateri začnejo življenje v story mode, drugi pa so brez izbire pahnjeni direktno na insanty. Kaj je boljše? Itak, da insanity, ker si prisiljen, da se kreativno soočiš z danimi izzivi. In kljub trpljenju se v dotičnem skrivajo neprecenljive izkušnje, ki ti utrdijo duha.

Ti drugih ne moreš spremeniti, ne moreš spremeniti nesrečnih okoliščin svojega otroštva, lahko pa se iz tega potegneš lekcije. Če presekaš vzorce svojih staršev in jih ne širiš naprej - si že zmagal v tem življenju.

Ne imeti in iskati partnerja zaradi tega, da ne boš sam, ampak raje bodi odprt za komplenetarno polovico, ki bo s teboj v dobrem in slabem. Imaš možnost izbire, ne pozabi tega. Ampak kot RPG ne moreš pričakovati, da boš v 4 minutah prišel do konca. To je maraton.

Srečno, pa ne obupaj :), pa čim manj hodi na ta blazen čvek, ker če ga preveč časa prebiraš, te prej ali slej popade silni cinizem in bi najraje koga na gobec.
Default avatar

Nič ne bo z vnukii mama

Jaz sem tudi grd. Povprečno pameten, jebiga, vsaj to. ženske so mi stalno govorile, da mi manjka nekaj v slogu, nekaj v govoru, nekaj v očesnem kontaktu in podobno. Potem jih pa vidim po lokalih, te iste, kako se ližejo s tipi nasilnega stila, prostaškega izražanja in pogleda psihopata. To je torej to?
Default avatar

en iskren lepotec

1985 leto je napisal/a:
lej ti povem iskreno ker sem tvojih let, tebe matra to da še nisi, ko pa enkrat bi bi ugotovil da ****** ni nič posebnega, verjamem pa da te matra to. ima samsko življenje in življenje v paru dobre in slabe lastnosti tebe samo matra to da nisi še probal onega drugega verjemi pa nam da je približno 50/50 sicer odvisno kakšen tip človek si a družinski al bol samotar. drkanje je mnogokrat boljše kot seks tako da ne veliko zamujaš


ti živiš v preteklosti omenil si kako so te zafrkavali ker si poslušal britney spears in so te označli za pedra če te kaj potolaži vsi smo takrat drkali na spearsovo in jo poslušali skrivaj med prijatelji smo jo pa spljuvali in posušali metal pank in podobno.. vse to je en najstniški imidž bil ti pa še vedno nisi odrasel in si preveč dober in ranljiv za druge zato pa so se spravljali nate. Sedaj je to mimo in probaj dat to na stran in začni uživat v malenkostih, prijavi se na internetne strani za spoznavanje karkoli ti kar piši ženskam bo že prišla nč bat
Default avatar

Shut the f up

Jamranje ni rešitev je napisal/a:
Pol se pa ti poroč z njim, pa mu fu...kat in otroke dajaj, če ti je tak presežek. Daj se zbližaj z njim pa stoj za svojo filozofijo. Poln ku...rac imam te filozofije blesave. Žrtvuj se za enega gremlina, potem pa otresaj, kako je to lepo in ne vem kaj.
Default avatar

faaaak

Nič ne bo z vnukii mama je napisal/a:
A veš kaj najbolj je najbolj odbivajoče - jamarnje. Tako kakor celoten ta čvek. Folk samo jamrat znate. Pa na druge s prstom kazat. Nobenega srčnega poguma ne premorete v sebi?
Default avatar

Jamranje ni rešitev

Shut the f up je napisal/a:
Zakaj se bi morali drugi žrtvovati, da se boste vi spravili na noge?

Rešitev je čisto enostavna, samo eni zgleda dejansko uživate v svojem stanju samopomiljovanja in si mislite, da vam svet nekaj dolguje. Nihče vam nič ne dolguje.

In btw Gremlin je bil prej luštno bitje, Gizmo, dokler se ga ni polilo z vodo.
Default avatar

taycana

Kaj bluziš? Kaj se smiliš samemu sebi?

Kot prvo, pojdi do zdravnika (ko boš lahko) in mu naravnost povej, da tablet ne želiš več jemat. Glede na to, da nimaš ravno majhne plače, investiraj nek znesek in hodi tedensko k psihologu. Z njim se pogovori, VSE mu povej, poslušal te bo in ti znal povedati, kako in kaj. Zrasel boš. Ne glej na denar. To glej kot na investicijo vase, ki jo krvavo potrebuješ!

Kot drugo, ne obupaj nad puncami/ženskami. Nič nisem videla, da bi napisal v čem si dober, kaj rad počneš ali si počel, sigurno je nekaj v čemer pozitivno izstopaš - kaj je to? Mogoče je celo več stvari??

Kot tretje, nujno, nujno - si najdi športni hobby. Ne, ne zato da boš bil lep in ženskam všečen. Bog ne daj. Zato, da boš imel nek red, neko rutino, šport ti dvigne hormon sreče, pa še počutil se boš zares dobro. Ne obupaj!! Ko te bo prijelo, da se ti ne da, pa ne bi to, pa ne bi ono - pokliči magari psihologa (navadno so dosegljivi tudi na telefon, če jih rabiš) in mu povej o svojih dilemah. Ali pa kakšnega kolega, ki ti bo dal zalet in motivacijo.

Kot četrto, nehaj se obremenjevat z videzom. Tu si samo videz poudarjal. Ne seri!! Nehaj s tem takoj, kaj ti ni všeč na sebi - napiši. SEBI MORAŠ BITI VŠEČ, ne drugim!!!! Kaj ti torej ni všeč? Obraz? - morda nabavi nov okvir očal, pojdi v optiko kjer ti bodo svetovali; frizura - raskiraj denar in pojdi do modnega frizerja, naj ti svetuje kaj in kako in se tega potem drži. Ne hodi naokoli z neurejeno brado, v neopranih cotah, ki so povrhu vsega še razvlečene in stare 20 let. NE SERI!!! Primi se v roke.
Zapiši si na papir svoje karakterne lastnosti, ki so ti všeč. Kakšen si? Kaj te dela drugačnega, boljšega od koga drugega? Ne rečem, da se primerjaj, samo pomisli. Na kaj si bil nazadnje ponosen pri sebi?

Če pa se želiš še naprej smiliti samemu sebi in nič narediti za to, da se ti kakovost življenja izboljša, pa glej - sam si boš kriv in NIHČE drug.

Lep pozdrav.
Default avatar

lepotec odgovori

1985 leto je napisal/a:

lej ti povem iskreno ker sem tvojih let, tebe matra to da še nisi, ko pa enkrat bi bi ugotovil da ****** ni nič posebnega, verjamem pa da te matra to. ima samsko življenje in življenje v paru dobre in slabe lastnosti tebe samo matra to da nisi še probal onega drugega verjemi pa nam da je približno 50/50 sicer odvisno kakšen tip človek si a družinski al bol samotar. drkanje je mnogokrat boljše kot seks tako da ne veliko zamujaš


ti živiš v preteklosti omenil si kako so te zafrkavali ker si poslušal britney spears in so te označli za pedra če te kaj potolaži vsi smo takrat drkali na spearsovo in jo poslušali skrivaj med prijatelji smo jo pa spljuvali in posušali metal pank in podobno.. vse to je en najstniški imidž bil ti pa še vedno nisi odrasel in si preveč dober in ranljiv za druge zato pa so se spravljali nate. Sedaj je to mimo in probaj dat to na stran in začni uživat v malenkostih, prijavi se na internetne strani za spoznavanje karkoli ti kar piši ženskam bo že prišla nč bat

vsi smo po svoje luzerji vsi smo hoteli tisto najboljšo na vasi pa smo bili potem razočarani vsi hočemo nekaj več ves čas
Default avatar

Širše razumevanje

Meni se zdiš frajer eršte klase.
Koliko notranje moči človek potrebuje, da preživi kot “grdi raček”.
Tak človek prekaša vse medijsko in družbeno ustvarjene frajerje in frajerke, ki so na žalost v veliki meri izgubljeni, ko je treba pokazat zrelost za življenje, še posebej v najtežjih preizkušnjah.
Človek, ki hodi po svoji “špuri” dan na dan, vedno znova in znova, zmaga na vseh ravneh bivanja in mu je prav malo mar komu ugaja in kako se okolica odzove na nanj... Isti itak prepozna istega...in se pridruži...brez besedičenja in prepričevanja.
Zavračajo tisti, ki niso na isti valovni dolžini.
Izgrajen človek se ne odzove na čredništvo in manipulacije družbe.
Na takih posameznikih temelji razvoj in napredek 💡!
In takšni ljudje lahko ustvarjajo lepe medosebne odnose 🤝!
Naj se jih čim več naredi v tem tranzicijskem času!
Default avatar

nimam pojma kako

nevem kako ti pomagat, pošiljam to v pozdrav
Default avatar

En model z obale

Dober si....hvala ker pomagaš ljudem v stiski(pa ni ironija)
Default avatar

kupi jo

Porka vera je napisal/a:
Ne žali na trstenjakovi so dobre pičure, takih ćapci še niste videli.
Avtorju pa , počakaj na konec krize , pojdi nekam v Ukraino, Belorusijo, dober Rusija je problem s papirji, kupi babo na domačem naslovu, naj bo taka kateri boš všeč vsaj malo, ne le tvoj račun, pripelji in imej, ko bo začela postavljati nemogoče zahteve zamenjaj za nov model.
Default avatar

Shut the f up

Jamranje ni rešitev je napisal/a:
Točno tako, bravo! Poveš bistvo brez ovinkarjenja. Zato pa tudi gremlini, ki so vam tako luštna bitja za vašo kapitalistično zabavo in orgijo in vaše trenutno povzpetniško stanje, ne pašejo potem zraven , pa nihče vam nič ne dolguje.

No, jaz vam zagotovo ne bom dolgoval kakih strežnic, postrežčkov, delavcev v proizvodnji in ostalih sladkih gargicev. Sami jih boste morali iz vaših familij postavit na ta mesta.
Default avatar

Jamranje ni rešitev

Shut the f up je napisal/a:
Aja, tisti tisti tip osebe, ki mora vsakič pod mus vsem vsakič kontro, četudi kar si ravnokar zapisal nima nobenga smisla, niti ni v kontekstu prvotne teme. Pejt se raje z mamico kregat.