Forum.Over.Net

Starševski čvek

brez avtosedeža in vozička

Default avatar

štiriperesna deteljica 23510

A je tu katera, ki ni imela prvih nekaj mesecev vozička in avtosedeža za dojenčka. Da ste bili bolj v stilu naših (pra)babic, saj vozički so takrat obstajal a jih niso vsi imeli.
Npr. nimate avta oz ste ga prodal in pol takoj niste šle enga kupit. Ker kaj boš z avtosedežem, če nimaš avta ali mogoče celo izpita.
Pa recimo, da ste voziček kupili pozneje, torej prvih nekaj mesecev niste vozičkali, hodili na obiske, sprehode, izlete... ko pa ste absolutno obvezno mogli iti kam, ste dal otroka v te nosače/kengorujčke za novorojenčka, ali pa kar v naročju. Dnevno 15 min na zrak ste si pa otroka za prvih nekaj mesecev vzel v roke, pa naredil en krog okrog hiše/bloka pa nazaj not.
A je katera taka tukaj, ali koga pozna takega?
Default avatar

Prav gotovo ne

štiriperesna deteljica 23510 je napisal/a:
Jaz sem stara 60.Imeli so voziček zame.Jaz imam tri otroke in vsakič sem imela nov voziček.3x.Ker takrat se je ravno menjaval družbeni red in tisti Tribuna vozički so postali naenkrat preveč stilsko socialistični
Default avatar

Hmnoja

štiriperesna deteljica 23510 je napisal/a:
A imaš pediatra tako blizu, da greš lahko peš do njega? Si ne predstavljam, da nimaš lupinice tudi če nimaš avta. Pa da bi si hrbet uničevala s temi nosilkami? Ni otrok tako lahek. Pa tudi nepraktično je, da imaš polne roke stalno. Ne, ni ne praktično ne smiselno.
Default avatar

pa ne samo to

Hmnoja je napisal/a:
tudi otroku hrbtenico uničevala s temi nosilkami. Tako nosilke kot tudi lupinica niso namenjene za to,da bi otrok bil v njih dalj časa. Biti brez vozička in avtosedeža - lupinice (za pot do zdravnika, se mi zdi neodgovorno.
saj četudi greš s taksijem otrok mora biti varno pripet oziroma nameščen v avtomobilu.
Default avatar

MsOlivija

Imela sem vse. V avto se brez vseh varnostnih zaščit za otroka nisem usedla. Imam rada svoje in otrokovo življenje in zdravje.
Default avatar

Leeleenepr

Kako misliš pa otroka iz porodnišnice odpeljat brez lupinice?

Marsikaj v zvezi z dojenčkom je brezvezna potrata denarja, lupinica in voziček pa pač ne.
Default avatar

za eno brez avta vem

no vem za samohranilko epileptičarko. vozila ni, tako da avtosedeža ni imela. partnerja tudi ne, da bi jo vozil, je pa zato živela zraven avtobusne postaje v Kranu (se mi zdi). Zdravstveni dom ji ni daleč.
Default avatar

hkrati z mano

Leeleenepr je napisal/a:
6 let nazaj je hkrati z mano šla domov ena mama z dojenčkom. za otroka je imela tisto nosilko, ki je pred 20 bila v paketih za novorojenčke.

avtorica, jaz imam 6 let staro roza sivo lupinico . če jo hočeš in če prideš po njo (bližina MB), ti jo dam.
Default avatar

voziček rabiš

jah če ne voziš oz nimaš avta, pol si lupinico sposodi za tisto eno pot domov. Kak taksist te verjetno tudi odpelje domov brez lupinice (mu je itak vseeno, samo da zasluži). Če prvi zavrne, pač pokličeš drugegai. Če si doma kje v centru in maš vse na dosegu noge, ti bo voziček dovolj. Otroške stvari pa v nahrbtnik.

Drugače pa imaš tu voziček na mimovrste za 184€; košara+športni del. Ni to spet tako veliko in ti služi do otrokovega drugega leta. Kombinacija 2v1 je.
primer
to je še nekaj
Default avatar

astrid74

Ja, poznam primer. V Ljubljani je mati sedela na zadnjem sedežu in držala dojenčka v naročju. Imeli so prometno nesrečo. Vsi so preživeli, samo dojenček ne.
Default avatar

koji glup nasvet

voziček rabiš je napisal/a:
glede taksista.
A te ni sram - nimaš niti malo samozavedanja, da gre za življenje?
Default avatar

voziček rabiš

koji glup nasvet je napisal/a:
ja zraven sem pozabila napisat, da to odsvetujem. S tistim stavkom sem hotela povedat, da taki taksisti pač so, ki se jim gre le za denar, niso vsi taki, prvi mogoče ni, a drug je. Na njej je da ravna v korist otroka. Sicer sem napisala, da naj si sposodi lupinico od koga in upam, da so ljudje tako prijazni, da posodijo tistim, ki pomoč rabijo. Se zavedam, da vsi niso taki. Mnogi ne bi pomagal tem v pomanjkanju, a pomanjkanje bodo obsojali, posredno ali neposredno.
Aja pa pozabla napisat tudi to, da naj pregleda še podarimo.si
Ne vem kako je če jo domov zapeljejo v reševalnem vozilu.
Default avatar

vioziček le nabavi

štiriperesna deteljica 23510 je napisal/a:
Če nimaš avtomobila, ne potrebuješ lupinice-avtosedeža, voziček si pa le nabavi, je zelo praktična stvar in realno, ni potrebe, da je voziček super truper in na daljinsko vodenje z vsemi gedgeti najnovejše dobe, bistvo je, da ima 4 delujoča kolesa in da košara za otroka ni preluknjana, s tem greš lahko tudi malo dalj od bloka, v ZD, na avtobus in še marsikam, če pa potrebuješ taks, imajo nekateri tudi avtosedeže.
Default avatar

Razmisli

...kako bos otroka prinesla iz porodnisnice in potem na sistematske preglede, mogoce bos imela kaksne dodatne preglede takoj po rojstvu (recimo kontroka bilirubina) ali ce bo zbolel? Kengurujcki in nosilke so odsvetovane vsaj do cca 3m, ko otrok se ne drzi glavice. Na bolhi imas nebroj izbire od par eur naprej, tko da res ni razloga, da bi komplicirala.
Default avatar

Topla voda

štiriperesna deteljica 23510 je napisal/a:
Ker smo 20min oddaljeni od mesta, smo avtosedez kupili takoj. Niti mi na pamet ni prislo, da bi bil otrok v avtu brez.
Vozicka pa nikdar nismo imeli, ga enostavno nisem potrebovala.
Default avatar

o ne

Ok zakaj nebi z otrokom par mesecev šla nikamor?? Ko sem jaz rodila nisem šla z otrokom ven 2 tedna potem pa sem skos hodla na sprehode, ker se bi mi zmešalo, da bi bila skos not pa tudi fajn je da se otrok malo nadiha svežega zraka. Drugače pa otroka tudi nemoreš skos po rokah nosit ker te začnejo že roke bolet, ker dajansko otrok sploh ni tako lahek. Se mi zdi, da večinoma prodajajo vozičke tako, da dobiš vse komplet, jas naprimer imam 3v1 voziček sepravi košara, lupinica in športni.
Default avatar

Unybe

Poznam svojo sosedo. Baba sploh otroka nikoli ni peljala ven na zrak. Niti vozička ni imela.
To je skrajno neodgovorno, da otroka nosiš ven. Dojenček mora biti ustrezno zaščiten, lahko ti pade z rok. Plus tega mora imeti ravno podlago za hrbet, pa še mamica mora več hodit da se zmanjša ves nabrani špeh.
Default avatar

Xxdd

Lupinica pri nas ni dosti v uporabi, 10 krat smo jo uporabili v pol leta. Ampak imas ravno te komplete vozickov 3 v 1 najbolj poceni. Lahko pogledas tudi na Bolho. Vozicek mi pride zelo prav, le tako lahko namrec podaljsam spanje svojega otroka. Imam tudi vozicek marelo, ki ima certifikat, da je primeren od rojstva dalje, tako da bi se v tvojem primeru odlocila vsaj za to drugo varianto, saj so marele uporabne tudi kasneje, ce ti je standardni vozicek brez veze.
Imam pa tudi nosilko (od rojstva dalje), ampak ce zelis tako dobro (Ergobaby) je cena cca. 180 eur, ostale cenejse variante niso namenjene od rojstva dalje oziroma so neprimerne.
Default avatar

what

A ti to resno?!

Otroka nimaš kaj tlačit v kengurujčke, dokler nima stabilnih kolkov in drži glavico (beri 6 m in dalje), pa še to so zelo redko kateri res dobri. Nosilke za dojenčke, kjer ga nosiš kot v culi, spet, nekatere so ok, ampak to je tako za zraven, samo s tem ti bosta pa crknila hrbet in vrat. Pa vroče vama bo poleti pa... Ga ni čez voziček.

Moj nasvet: Če nimaš za osnovne stvari, nimaš za otroka. Pika.
Default avatar

Prinastako

Lej, ne poznamo tvoje situacije in ne zakaj tako razmisljas. Prvo cesar se moras zavedati, nekako bos morala priti iz porodnisnice. Verjetno nisi ravno soseda od nje. Za tak postopek moras imeti lupinico 0-9kg. V vsaki pametni porodnisnici, ti brez, da vidijo otroka v lupini ne bi smeli dovoliti oditi. Bolje se je pripravljati na slabsi scenarij. Lahko da bos od poroda izcrpana, mogoce sivana, mogce cr....tezko bos naredila vsak meter, ob tem bos morala gledati na svoje dobro, da zdrzis, da si varna da se ne spotaknes itd pa si predstavlji da te prime omotica od npr izcrpanosti ti pa z otrokom v narocju?...moj iskren nasvet priskrbi si lupinico. Za varnost. Vsaj to. Ce nima €, trenutno verjamem bo tega vedno vec, verjemi, vedno se najde, le povedati moras nekomu. Prosim v otrokovo dobro, nikoli ne nabavi kenguruja in raznih slingov vplivajo na motoriko otroka. Ok za 15 min ne recem, ne pa za par ur na dan.
Glede vozicka pa....midva sva ga s takim navdusenjem in skrnbostjo izbrala....potem pa se prvorojenka v njem ni zelela vozit niti minute. Vztrajala, probavala veckrat, tako huronskega joka ne pozabis. Ce bi mi kdo rekel, vozicka pri njej sploh ne bi kupovala. Torej z vozickom komot pocakas, ga pa lahko kupis v prvem mesecu po porodu. In vedi na bolhi vedno dobis za par eur res dober in ohranjen vozicek, drugace pa...eni obupajo s prodajo, ker ta zadnje case nikamor ne gre in ga na koncu senkajo, samo da gre, ker rabijo prostor...vsega je samo spremljati moras tako bolho kot kup fb skupin. ...ne vemo pa ali bos z otrokom sama ali bo prisoten tudi oce.