Forum.Over.Net

Starševski čvek

Močan stisk v srcu

Default avatar

Polonija

Občasno, zadnje leto me stisne v srcu. Ne v smislu zbadanja, ampak občutim prav kot stisk-kot da bi mi nehče stisnil srce v dlani. Včasih je tak stisk slabši, včasih pa močnejši.
Je to lahko povezano prav s srcem? (ali je kaj drugo). Sem pod 40 let.
Default avatar

Mogoče

Ali žreš kaka poživila? Kava, energetske pijače?
Default avatar

da boš mirna

Da boš mirna, rajši stopi do zdravnika. Saj če si mlajša in že nekaj časa traja in se ne stopnjuje, pa če drugih simptomov nimaš, verjetno hudega ni. Je lahko živčnega izvora, tudi če se stresa ne zavedaš.
Default avatar

Stresss

Imam jih malo nad 40. Tudi mene že 10 dni stiska. Sicer jemljem tablete za povišan tlak. Vem pa, da je to pogojeno s stresom služba-šola. Razmišljam it k zdravniku.
Default avatar

Nič hudega

Stresss je napisal/a:
Živci, zaradi stresa se dvigne želodčna kislina, mene je ponoči tako stiskalo, da si sploh spat nisem upala, da ne bi umrla. Naredila vse preiskave, vse ok, dobila tablete za želodec, potem je bolečina popustila. Še zdaj spim z dvignjenim vzglavjem. Me je pa zadnje čase začelo vse stiskat, špikat, bolet, zaradi vse te situacije, ko ne vemo kaj bo s službami, če bomo imeli za preživet, korone se pa niti malo ne bojim.
Default avatar

Težki časi

Nič hudega je napisal/a:
V tem času tudi jaz slišim, da ima veliko ljudi psihosomatske težave. Tudi če imaš manjšo verjetnost okužbe, ker si bolj v izolaciji, imaš dokaj sigurno službo in ti ne grozi nič posebnega, si že od samih novic in negotovosti v stresu. Zdi se ti, da si miren, realno gledano nimaš posebnih skrbi, a podzavest misli drugače.
Default avatar

nenadoma šibek člen

Ja, podzavest misli drugače. Sem najšibkejši člen, vendar se nisem čutila ogrožena, vem pa, da če bi bilo za odpisat ljudi, bi bila jaz na prvem mestu.
In to boli, nič več nimam tiste moči, da bom že kako, vse bolj me stiska pri srcu, ponoči in tudi podnevi.
Do sedaj sem se zanesla na službo, pravzaprav sama nase, sedaj pa se je vse sesulo in ne vem, kaj bo.