Forum.Over.Net

Starševski čvek

za materinski dan nič od niča

Default avatar

Vzgledi

In oče jih je kar gledal in jim ni mogel sugerirati? Oba vzgajeta otrke! Če jih ti namigaš, da se spomnijo na očeta, recimo za RD in podobno, potem se mora tudi on obratno! Mi2 sva že zelo zgodaj razčistila kaj je njegova zadolžitev.

Jaz bi povedala možu, da je njegova dolžnost, da jih spomni, če so pozabili. Drugače se teh pozornost ne bodo nikoli naučili! Tudi do drugih ne.
Default avatar

resnicag

Beb je napisal/a:
res je.oprane cunje,kosilo še ni materinska ljubezen.
Default avatar

rožcaa

Umetno je napisal/a:

Veš zakaj ga takrat niste praznovali? Ker je to v bistvu krščanski praznik (danes je praznik Marijinega oznanenja.., ko ji je angel oznanil, da bo postala mamica).. in zato ga komunizem ni praznoval. Mi smo bili vedno zelo verna familija in smo ga vedno praznovali.
Default avatar

Ja seveda

rožcaa je napisal/a:
No, niti moja babica ga ni (in nobena njena vrstnica), pa so bile vse verne. Tako da ne nakladaj. Še RKC prej tega ni obešala na veliki zvon. To počne danes, kao kontra utež grdemu, grdemu 8. marcu. Ženska je vredna samo kot mati, drugače ne. Gravž!
Default avatar

razmisli

Uvožen praznik, ki pri nas tudi v precej krščanskih družinah nima tradicije. Redkokje so ga praznovali. Če so odnosi sicer dobri, se okoli tega sploh ne bi sekirala.
Je pa tvoje razočaranje priložnost za razmislek. Samoumevna si, vsi vedo oziroma čutijo, da nimaš lastnega življenja in se ne ceniš, še manj imaš rada.
Svoje življenje izživiš prek drugih, tebe ni nikjer. Hkrati pa je žrtvovanje breme in pritisk tudi za tistega, za katerega se žrtvuješ.
Default avatar

To je pogosto

Ti in tvoja skrb za njih sta zanje nekaj samoumevnega. Saj to se pogosto zgodi, pa ne nalašč. Ljudje smo pač taki, da ob udobju pozabimo na tisto, kar bi res morali ceniti. Zato si ne ženi preveč k srcu. To ne pomeni, da te nimajo radi, ampak samo ne pomislijo, kako bi bilo brez tebe in ne vidijo tvojih dobrih del. Če so najstniki pa sploh.

Pusti stat. Raje začni početi kaj zase in si kaj privošči. Sicer si zdaj s to frdamano karanteno malo omejena z dejavnostmi, a lahko enostavno zapreš vrata spalnice, cel dan bereš, brskaš po internetu, gledaš filme in si lakiraš nohte. Aja, pa da ne bi pred tem pustila loncev s kosilom v hladilniku. Jasno naznani, da te danes ni, lonci so v omari, hrana v hladilniku, kuhinja prva vrata levo in srečno Kekec. Naj si pomagajo.
Default avatar

Nkeichi

rožcaa je napisal/a:
Ta praznik nima zveze z Marijinim oznanenjem, pac pa z zgodnjekrscanskim praznikom, ko so se 4 postno nedeljo verniki vracali v maticno cerkev. Mothering sunday *

https://www.history.com/topics/holidays/mothers-day

Na nasih prostorih tega ni bilo in je podobno uvozen kot Valentine's in Haloween

Kaj pa za 8.marec, ti je kdo v druzini dal rozico?
Default avatar

rožcaa

Ja seveda je napisal/a:

Ja no..moja mama ga je vedno poudarjala. Čeprav nekega hudega praznovanja nismo izvajali (iti za rojstne dneve in godove ne). Zakaj me obtožuješ, da nakladam??
In ja... 8. marca pa niti moja mama ni marala. Tudi jaz ga ne.
Tvoj zapis pa bolj kaže na to, da si gravž ti.. Žal je to tvoja osebna izkaznica.
Default avatar

ojejnojej

rožcaa je napisal/a:
Mogoče bi pa takšnim ženskam, ki si izborjenih pravic niti ne zaslužijo, le-te kar ukinili, ker jih ne le da ne cenijo, pač pa celo zaničujejo. Ne vem, a je res prezahtevno za nekatere doumeti pomen 8. marca? Očitno je. Zelo žalostno... :-(
Default avatar

iz roda v rod

rožcaa je napisal/a:

Ocitno gre pri vas zanicevanje zensk iz roda v rod!

Ti je mama sploh kdaj povedala, zakaj 8.marec?
V solo tudi nisi hodila?

Meni osebno je najvecji gravz to, da so ljudje slepi pri zdravih oceh!
Default avatar

Ja seveda

rožcaa je napisal/a:
Tvoja mama je poudarjala Marijino vnebovzetje, ne pa materinskega praznika, ki je uvožen in ga je RKC (praktično, kot vedno) posvojila. O tistem glede 8. marca pa - ni vredno izgubljati besed... Očitno pač tebi in tvojim ni dano, da bi razumeli... Blagor nevednim, ali kako že? Zato pa namesto nevednih razmišljajo drugi.
Default avatar

luna med temnimi oblaki

Materinski dan se praznuje zadnja leta, tudi v cerkvi ga prej niso nikoli kaj posebej poudarjali kot materinski dan. Praznovalo se je kot cerkveni praznik Marijinega oznanjenja.
Avtorica, zelo pomembno je, kakšen odnos ima mož drugače do tebe in tvoji otroci. Kaj pa 8. marec, praznujete? Ti je mož prinesel rožico ali kaj drugega? Te mož spoštuje?
Najprej se moraš ceniti in spoštovati sama. Tako vzgajaj tudi otroke. Če se sama ne boš spoštovala, te tudi drugi ne bodo.
Nesramnih komentarjev pa ne beri in naj te ne spravijo v slabo voljo.
Default avatar

Ja seveda

Ja seveda je napisal/a:
Ojoj, pa samoporavki. Oznanjenje seveda. Sicer pa ima luna prav - prej še ni praznovalo materinskega dneva v cerkvi. Samo skozi Marijo in nič več.
Default avatar

398

Nikoli ne bom razumela žensk, ki se poročijo, imajo otroke in potem dobesedno samo še zanje živijo. Same nase pa totalno pozabijo.
Zakaj je treba drugim toliko pedenat, se razdajat, a zase nič ne? Potem pa jokaš, kako te ne opazijo. Seveda te ne opazijo, če tudi ti sama sebe ne opaziš in živiš samo za druge in izpolnjevanje njihovih potreb.

Ma ne vem, jaz sem še vedno prvo sama sebi najpomembnejša, potem pridejo drugi na vrsto. Posledično je tudi spoštovanje do mene od drugih toliko večje.
Default avatar

Phahahahaha

kajdelamnarobe je napisal/a:
Imaš ti klinac 5 otrok.Mati petih otrok ne bi nikoli napisala: Sem zasrala....Če bilo tako kot pišeš, da se razdajaš za družino, se z njimi ukvarjaš in pogovarjaš, 100% ne bi izpadla za Materinski dan. Torej : nakladaš. A za 8 marec si dobila kaj? Mogoče ste pa ko.unisti in praznujete samo 8.marec...hehe