Forum.Over.Net

Starševski čvek

Jaz ne zdržim več doma

Default avatar

vatikanske ječe

Ha ha ha, evo vam ekstroverti vaš lažni lajf in nesposobnost biti sam s sabo.
Default avatar

intra

Kar se mene tiče, lahko imamo do konec leta karanteno, ker vsak dan najdem nekaj lepega in sem hvaležna za drobne stvari. Hvaležnost čutim že, ko pomislim, da imam streho nad glavo, vodo, svoj prostor, moko in kvas, da si laho spečem kruh.... se lahko poglobim vase in se še bolj spoznavam, najboljše od vsega pa je, ko vidim, da sem si všeč takšna kot sem...... ljudje, zdaj je čas, da se zopet naučimo skromnosti, ponižnosti in se zavedamo, kako smo majhni ......
Default avatar

Bedar

intra je napisal/a:
Nobene poniznosti ne bom obcutila cez 6 mesecev, ko bom na borzi. Se vecjo paniko kot jo imam zdaj.
Clovek se je prevec namnozil po svetu, nas je kot podgan v srednjem veku. Ta virus je nula proti tistim, ki se sledijo. Prisel bo tisti pri katerem bodo 30 letniki umirali, popolnoma zdravi. Narava se nas je zacela otresat. Sami smo si krivi.
Default avatar

zakaj pa moras bit tolk doug na borzi

a ne bos iskala dela? Ali pa si kar zadovoljna z lenuharjenjem in jamranjem? Pa poglej mogoce cez kako mejo...naj mi nihce ne laze, da je nujno lezat 6 mesecev na borzi, ce noces. Ce pa ti to pase, hja, potem pa kar bodi , pa mogoce se 6 naprej
Default avatar

Petra987611

Ne zdržis biti sama s sabo??? Kaj šele, ko boš prišla ven iz karantene.. A si ziher, da boš zdržala z ljudmi? Usedi se, globoko zadihaj in poglej vase...umiri se in vsemi situacijo sebi v prid:)
Default avatar

Robi...

Nemoremveč je napisal/a:
Še Bavčarja in Šrota so spustili na prostost. Ne vem, zakaj tebe ne spustijo ? :)
Default avatar

v razmislek

intra je napisal/a:
Lepo napisano. Ljudje se ne zavedajo, da jim pravzaprav ni nič hudega. Edino, kar se od njih zahteva je, da ostanejo doma, pa še to jim je težko. Kaj vam manjka? Streho imate nad glavo, toplo vodo, elektriko, internet, televizijo, na zrak greste še vedno lahko (solo, ali pa ne več kot 5 oseb skupaj). Predstavljajte si, kako je tistim, ki so doživeli potres v Zagrebu in ostali brez strehe nad glavo, nekateri nimajo elektrike in topl vode, nekateri nimajo dostopa do interneta. Vse to imate, kar vam lajša življenje, pa še vedno se smilite sami sebi. Ozrite se vase, idealni čas je, da se posvetite sebi in svoji družini, več se pogovarjajte, ukvarjajte se več z otroki, igrajte se kakšne družabne igre, preberite kakšno dobro knjigo, skuhajte ali specite kakšno pecivo skupaj, poslušajte glasbo, poglejte skupaj kak dober film, ali dokumentarno oddajo, temeljito pospravite stanovanje... Kot vidite izbire imate na pretek, le odločiti se morate. Zdaj je čas za potrpežljivost, da se človek ustavi, zazre vase in da uživa v drobnih vsadanjih stvareh, ki mu jih prinaša življenje. Brez skrbi, ta čas bo minil, tako kot vse mine. Lahko ga koristno izkoristite, ali pa se smilite sami sebi. Izbira je vaša. No, kako se boste odločili?
Default avatar

Tudi otroci

Ta osama zagotovo ni zdrava za nikogar.
Ljudje rabimo ljubezen, dotike in socialne kontakte.
Default avatar

Robi...

Tudi otroci je napisal/a:
Kaj pa se je zgodilo ?
Če niso več samski brez otrok bolj srečni ?
Default avatar

joj non non

v razmislek je napisal/a:
Ne bodi tako stroga. Malo sočutja imaš lahko do ljudi. Nasvete deliti je pa najslabše.
Default avatar

Tana77

Joj, reva uboga. Jaz sem sopingirala na polno, sluzba, kave s kolegicami...Zdaj se poklicemo, z nekaterimi vsak dan. Zivljenje brez trgovine mi pa cisto pase. Daj iz tega potegni nekaj dobrega in se spoprijatelji sama s sabo. To v prvi vrsti rabis. Ce tega ni, ti je pomagajo niti frizerji, kozmeticarke, manikure...
Srecno pri preobrazbi. Jo nujno rabis. Aja, pa ne zunanje farse.
Default avatar

čist tko hipotetično

Groznoje je napisal/a:
A greš morda še danes raje na respirator, namest enega, ki je že na njem? ( Sarkazem off).
Default avatar

nobene koristi

Resjejaa je napisal/a:
Koristi nobene od skrivanja. Izračunaj, koliko ljudi lahko zboli, če je ena (samo ena) od vaju okužena. Zato pa imamo tako. Ni štos v skrivanju. Saj ne boš razumelo!
Default avatar

nemški mediji

Mene pa resno zanima, kako si to predstavljajo, ne glede na to ali bo trajala karantena 14 dni ali 2-3 mesece. Virusa v tem času ne bomo iztrebili, torej vsakič, ko bomo gospodarstvo poskusili zagnati na novo, se bo pojavil nov izbruh virusa. Bomo zdaj leta in leta v izolaciji, dokler ne iznajdejo cepiva ali drugega načina iztrebitve? Mislim, da smo vsi skupaj naivni.
Default avatar

o o moj bog

nobene koristi je napisal/a:
Ti dejansko predpostavljaš, da zna računat.
Default avatar

Rok-1

Groznoje je napisal/a:
Ufff, tole je res hudo in grozljivka. Najbrž si avtorica teme?

Imam predlog - kaj pa če bi se odpravila v šoping in kakšen podaljšan turistični vikend v Italijo? Po Lombardiji te bodo povsod veseli, saj hoteli samevajo, trgovine pa tudi.
Default avatar

dober predlog

Rok-1 je napisal/a:

:LOL
Default avatar

dklajcc

v razmislek je napisal/a:
za marsikoga ni enostavno, kaj pa družine z majhnimi otroki, recomo, da bomo morali ostati 3 mesece doma, nepredstavljivo, ljudem se bo mešalo, otorci ne bodo ostali brez posledic. Sama imam dva šolarja, hvala bogu, imata delo za šol, cel dopoldan, popoldan malo tv, igre, igrice na PS , sprehod..Z otrokom tam nekje do 6 let pa zna biti kar problem. Pa vsi nimajo hiš in velikih stanovanj, ljudje/družine živijo v garsonjerah po 3 itd..
Ni hec tole, zna kar pustit posledice na psihi.