Forum.Over.Net

Starševski čvek

Iskanje službe v tem času

Default avatar

božemilo

Tisti, ki iščete zaposlitev, imate upanje, da bomo našli kaj? Še posebej sedaj, ko se napoveduje ogromen padec gospodarske rasti in podjetja dajejo delavce na čakanje...
Default avatar

Lenobe ne bomo podpirali

božemilo je napisal/a:
Dela je povsod dovolj, kdor ga hoče videt! Gospodarska kriza ni noben izgovor! Boste šli pa ceste pometat in kmetom za hrano pomagat. Janša bo socialne podpore ukinil!
Default avatar

Ne bluzi

Lenobe ne bomo podpirali je napisal/a:
Default avatar

Jajaja

V Avstriji iščejo 6000 delavcev za delo na polju, 9000 v predelavi mesa. Iščejo tudi šoferje in viličarje. Zdaj bo sezona pobiranja špargljev. Torej dela dovolj za tiste, ki nimajo bule pod pazduho.
Default avatar

Res je res

[quote=Jajaja post_id=13423442 time=1585053007]
V Avstriji iščejo 6000 delavcev za delo na polju, 9000 v predelavi mesa. Iščejo tudi šoferje in viličarje. Zdaj bo sezona pobiranja špargljev. Torej dela dovolj za tiste, ki nimajo bule pod pazduho.
[/quote]

Mi smo v Sloveniji, ko mi bodo ponudli delo ustrezno moji diplomi potem grem tud z bulo na njivo delat.
Default avatar

Jajaja

Potem pa leži doma na leni koži. Z diplomo si pa rit obriši, če boš še imel kaj srat. Taki prepotentneži mi grejo na k. Tudi pri nas iščejo delavce za delo na poljih. Samo vi z diplomo ste prefini, da bi si umazali rokice. Bo treba delat, če boste vi diplomirani hoteli kaj jesti. Ta vlada ne bo podpiral lenuhov. Kdo ti je p plačal diplomo? Si že dal kaj tej državi ali jo samo cuzaš? Zapomni si VSAKO DELO JE ČASTNO!
Default avatar

Kako smešno

Jajaja je napisal/a:

Častno delo kar ti imej, jaz hočem plačano službo, primerno moji kvalifikaciji. Nismo delali fakultet, da nas bodo na njivah komandirali polpismeni z osnovno šolo.
Default avatar

potrjujem

Jajaja je napisal/a:
Tudi jaz sem se tako obnašala ... nekoč. Potem pa sem res šla delat na sadjarsko kmetijo, delala tam dve leti in po dveh letih dala odpoved. Razlog? Uničen križ in prsna vretenca, celotna hrbtenica se mi je premaknila in hud išias v desni nogi. Razlog? Izjemno težko fizično delo in absolutno nerazumevanje lastnika kmetije do olajšanja del, ki ne bi rabila bit fizično težka. Zdaj sem spet na zavodu, ampak zdaj pa res NE MOREM ceč delati fizičnih del in bom najbrž na zaovdu do penzije. Zadovoljen? Debil ...
Default avatar

Jajaja

Bodi doma in si jajce čohaj. Če bi imel dokončano kakšno uporabno fakulteto, bi imel službo. Ali si pa totalno nesposoben. Včasih tudi fakulteta ne pomaga, če si bedak. V tujini ne gledajo samo na papir. Tam gledajo na sposobnost. Tisti z osnovno šolo so vsaj koristni za družbo. Plačujejo davke, da lahko vi paraziti z diplomo preživite.
Default avatar

potrjujem

Jajaja je napisal/a:
Točno, jaz pa ne plačujem davkov, a ne. Jaz nimam položnic, na mojih računih iz trgovin ni plačanega davka, mar ne. Res si debil. Enkrat te bo moralo fajn udarit.
Default avatar

koronina sestra

takole bi rekla:
imeti diplomo je dobro. ce kaj iz te diplome znas, je tudi dobro. ce je ta diploma uporabne vrednosti (beri : realen fax in ne neke fdv in filofax oz slovenski ekonomski), potem je to dobro.
Ker imas vse moznosti in sicer dobre, da te bo hotel nekdo zaposliti. Z veseljem, imela bosta koristi ti in tudi on, torej, firma.
Ce pa nimas nic od prej nastetega, hja, potem pa si ....kaj ,mislis, da si?.........napihnjen ******, ki sploh ne ve, da nic ne ve in je se len po vrhu.
Good luck!:):):)
Default avatar

Seljačina

Jajaja je napisal/a:

Hehehehe, kakšen primitivec!
Default avatar

potrjujem kaj potrjujes

Kako pa placujes davke, ko pa ne delas? Zivijo te tisti, ki delajo in jih placujejo, namesto, da bi njim vec ostalo.
Default avatar

meni se para srce

potrjujem je napisal/a:

Hvala ti za tvojo izpoved. Sem na istem. Bila sem pridna delavka, nikdar nisem razumea tistih, ki so jamrali, mislila sem, da so samo razvajeni. Jaz sem vedno imela delodiš, vedno naredila več, imela pa sem fizično delo v proizvodnji, noreti je blo treba, ampak nikdar mi niso preveč trpele roke, zapestja, ramena, lopatice, samo zelo utrujena sem bla, včasih križ, to pa je vse! Nato pa sem doživela poškodbo roke, pristala v mavcu za 1 mesec, morala izkoristit še 1 mesec dopusta... Po vrnitvi na delo, torej po 2 mesecih, pa so se že prvi teden službe začele doslej neznane bolečine v ramenih, vratni hrbtenici, ponavljajoči heksnsšusi, zaradi česar sem postala počasna in trpela vsak dan, klela vsak dan vsako uro, čakala, da mine, da grem domov, postala redna obiskovalka raznih fizioterapij, ki so lajšale, niso me pa rešile. Zdaj bom poslana na oceno delazmožnosti in se bo videlo, kako naprej. Delodajalec mi ne more ponudit drugega dela, tako da pričakujem odpoved iz poslovnih razlogov.
Default avatar

Pow

Veliko solanega kadra ne dobi sluzbe v svoji branzi in se prilagodi, prekvalificira, sprejme kaksno drugo delo in napreduje. Nekateri vmes iscejo kaj sebi bolj primernega, drugi ugotovijo, da jim je nova usmeritev pravzaprav cisto v redu.
Delo se vedno najde, ampak na kavc te ne bo prislo poiskat.
Default avatar

tvoj problem je

da nimas uporabnega faxa. Predvidevam, da si segel/la do nekaksnega zmazka fdv, filo ali ekonomski.
Ker pa si neu mno bitje , ki ne ve, da nicesar ne ve, ti ni pomoci.
Mogoce pa lahko tvojo super diplomo zdaj vnovcis za wc papir.
Evo, prodajna nisa:):)
Default avatar

Haja

Kje pa dobiš ti denar, da lahko plačuješ položnice? A ga zaslužiš, ker delaš ali ležiš doma na leni koži. Kje dobiš denar, da lahko greš v trgovino. Od mene, ki delam. Če bi vsi ležali doma bi pocrkali od lakote.
Default avatar

povečala se bo

Lenobe ne bomo podpirali je napisal/a:
Jih bo povečal. Je bilo ravnokar na novinarski konferenci rečeno. Tudi tisti, katerim poteče v marcu se jim avtomatsko podaljša za vsaj 2 meseca, dokler bo trajaja epidemija.

Pa tudi za izredno denarno socialno pomoč lahko zaprosijo vsi, ki so ogroženi
Default avatar

potrjujem

Haja je napisal/a:
Si kdaj slišal, da so otroci bodoči davkoplačevalci? No, jaz sem rodila in vzgojila dva davkoplačevalca, ki sta že nekaj let AKTIVNA. Torej, če me že kdo živi, me ne ti, ampak tista dva davkoplačevalca, ki sem jmu sama spravila gor. Koliko jih imaš pa ti, ki te bodo mogoče morali preživljati?
Default avatar

Neplačano delo

Neplačano delo ni častno!