Koliko kvasa imate doma?
Jaz sem bila včeraj Intersparu – City park.
Trgovina je dobro založena. Ni da ni.
Gužve ni.
Je pa veliko prodajalcev – “skrbimo za vas”, ki filajo robo v vrečke.
Verjetno za tiste, ki naročajo preko spleta.
Sem pa šla ravno zaradi svežega kvasa v Interspar, a sem ga na koncu pozabila kupiti.
Pica s suhim kvasom pa ni dobra. Trda kot kamen.
Jaz sem bila včeraj Intersparu – City park.
Trgovina je dobro založena. Ni da ni.
Gužve ni.
Je pa veliko prodajalcev – “skrbimo za vas”, ki filajo robo v vrečke.
Verjetno za tiste, ki naročajo preko spleta.
Sem pa šla ravno zaradi svežega kvasa v Interspar, a sem ga na koncu pozabila kupiti.
Pica s suhim kvasom pa ni dobra. Trda kot kamen.
[/quote]
Potem pa ne znaš delat testa. Jaz delam sam s suhim kvasom, pa uspe klasična italijanska pica. Osnova je takle recept, potem pa variiraš.
https://moski.hudo.com/sodoben-moski/kulinarika/zvijaca-za-najboljso-domaco-pico/
Če pečeš v pravem pekaču za pice (Ferrari delizia npr), je to tako kot iz krušne peči.
Suhi kvas je zakon, ker dolgo zdrži.
Za pico lahko komot uporabite pecilni prah, sodo bikarbono. Ni isto, vendar dovolj okuno.
Za kvasni pripravek je na spletu dovolj receptov, tudi s pivom se da narediti.
Sama imam celoletno zalogo, suhega, ker si ga po spletu naročam iz tujine. Ne zaradi korone, ampak ker kruh že leta pečem sama iz brezglutenskih mok.
Glede na to, da si kvasilo lahko naredi vsak sam, nimam nobega moralnega mačka nad zalogo, sem pa nekaj podelila med sorodnike vseeno. Čeprav ne vem cemu kriza. Kruh pečejo in dostavljajo po vsej Sloveniji. To je zdaj aktualna tržna niša in dajte vendar pomagati tem, ki se trudijo preživeti z delom
Potem pa ne znaš delat testa. Jaz delam sam s suhim kvasom, pa uspe klasična italijanska pica. Osnova je takle recept, potem pa variiraš.
https://moski.hudo.com/sodoben-moski/kulinarika/zvijaca-za-najboljso-domaco-pico/
Če pečeš v pravem pekaču za pice (Ferrari delizia npr), je to tako kot iz krušne peči.
Suhi kvas je zakon, ker dolgo zdrži.
[/quote]
Hvala ti za info in tale link.
Sem delala v nedeljo pico s suhim kvasom in moko tip 500.
Pekla sem jo v navadnem pekaču, na T 250 stopinj, 15 minut.
Zmeraj na pici naredim rob. In tisti rob je bil tako trd kot skorja kruha.
Mi ni jasno zakaj?
Je pa res, da rob nisem namazala z pelati, ampak samo z oljem.
Bom danes še enkrat probala. Upam, da mi uspe. 😉
Hvala ti za info in tale link.
Sem delala v nedeljo pico s suhim kvasom in moko tip 500.
Pekla sem jo v navadnem pekaču, na T 250 stopinj, 15 minut.
Zmeraj na pici naredim rob. In tisti rob je bil tako trd kot skorja kruha.
Mi ni jasno zakaj?
Je pa res, da rob nisem namazala z pelati, ampak samo z oljem.
Bom danes še enkrat probala. Upam, da mi uspe. 😉
[/quote]
Poenostavljen recept je tako – pol ostre, pol gladke moke (če imaš kakšno manitoba oz. drugo z več glutena, je še boljše). Roba jaz ne mažem, pa pride čisto ok. Je super, če imaš kamen za pico (položiš testo na vroč kamen), sicer pa pač na vroč pekač. Najbolj enostavno je, da testo raztegneš po malenkost pomokanem peki papirju in tam daš tudi vse gor (seveda za klasično ITA pico ne daš preveč gor), vse skupaj potem, ko je pečica segreta (na Max temperaturo, kolikor omogoča pečica), vzameš ven vroč pladenj in nanj daš peki papir s pico. Potem pa na spodnjo rešetko pladenj in pečeš res malo časa (koliko, je odvisno od pečice in tudi od debeline testa ter nadeva). Če je pica tanka, bo takrat, ko se mocarela stopi, pečeno tudi testo.
Jaz sem bila včeraj Intersparu – City park.
Trgovina je dobro založena. Ni da ni.
Gužve ni.
Je pa veliko prodajalcev – “skrbimo za vas”, ki filajo robo v vrečke.
Verjetno za tiste, ki naročajo preko spleta.
Sem pa šla ravno zaradi svežega kvasa v Interspar, a sem ga na koncu pozabila kupiti.
Pica s suhim kvasom pa ni dobra. Trda kot kamen.
[/quote]
Čudno, jaz tudi delam kruh ali testo za pico izključno z suhim kvasom (navadnega ne kupujem več, ker ga ne porabimo, potem mi pa splesni).
Za pico čisto nič ne kompliciram. Imamo navaden pladenj, nanj dam edino peki papir pa malo pomokam, da se ne pripopa in je manj dela z čiščenjem. Roba tudi nikoli ne premažem.
Zna pa bit kaka razlika v pečici, temeraturah. To če ne zadaneš, se zna kar poznati.
V prejšnji pečici sem pekel 180C enih 15 minut, pa je bila komaj pečena.
Sedaj ko imamo čisto novo ventilacijsko pa 180C za 10 minut. Če jo več kot to rob že zažgem.
Seveda pečico prej ogrejem.
Drugače pa trenutno imamo doma kakih 8 vrečk suhega kvasa. Za naše potrebe dovolj za cel mesec.