Forum.Over.Net

Koronavirus

Javna tribuna: Kako si pomagati pri simptomih novega koronavirusa

Default avatar

Med.Over.Net

Katero zdravilo je pravo za lajšanje simptomov, ali katera zdravila ne smemo uporabljati, kako je s kombiniranimi zdravili? Si lahko pomagamo z naravo, katere rastline, ki jih imamo zagotovo tudi doma, pomagajo pri lajšanju težav?

V ponedeljek, 23.3. ob 11. uri, bo na vaša vprašanja odgovarjal prof. dr. Borut Štrukelj. Vprašali boste lahko vse o tem, kako si pomagati pri simptomih novega korona virusa.
Vprašanja lahko zastavite že danes.
Default avatar

kakojespreventivo

Pozdravljeni,
mene zanima kaj lahko naredimo za preventivo...kateri vitamini pomagajo, kateri čaji morda?

Hvala
Default avatar

inhalatorji

ALi inhalacije pomagajo, da "odstraniš" virus iz nosu? In katere rastline lahko tukaj uporabiš? kamilice?
Default avatar

ramala

Kaj je boljše, paracetamol ali ibuprofen? Bilo je nekaj objav,člankov, da naj bi bilo zdravljenje slabše, če si jemal ibuprofen?
Default avatar

Regnarts

Spoštovani,
začele so se že alergije.. Ali lahko alergija, ki se poslabša preide v korono.. Morda komplivirano vprašanje...
S čim jih lahko omilimo, poleg terapije redne..

Hvala
Default avatar

Preventiva

Za preventivo lahko veliko naredimo sami, uzivajte veliko kakovostne hrane, zelenjave, sadja, stročnic in vlaknin. Kljub temu, da smo doma, se probajte vsaj 2x na teden ukvarjati s športom. Veliko vadb in vaj vam je na spletu na voljo. Priporoča se uživanje vitamina D, ki ga povečini prebivalcem primankuje. Corona virus v naš telo vstopi preko receptorskega mesta ACE2, le ta pa je pogosto višje ekspresiven pri ljudeh, ki imajo nižje vrednosti vitamina D. Pomemben je tudi C vitamin.
Varen je tako paracetamol kot ibuprofen. Krožile so informacije, da naj bi se le-tega izogibali, ampak je WHO v petek izdala obvestilo, da je ibuprofen varen v času Corona virusa.
Drugače pa je najbolje, da se čim manj obremenjujemo in se držimo navodil, da bomo čim prej mimo najhujšega.
Default avatar

Preventiva

Se opravičujem, nisem opazil, da bo na vprašanja odgovarjal dr. Štrukelj.
Default avatar

kombinacijaali

Je bolje jemati paracetamol in kaj za izkasljavanje/lajsanje kasljaali obstaja zdravilo, ki ima vse to ze notri?
Default avatar

Naravaa

Se da namesto paracetamola uzivati npr Lipov caj za ubijanje vrocine?
Default avatar

Ne ni

Ali lahko jemljem Septolete Plus za grlo, si sprejam v nos Olinrh, pijem trpotcev, smrekov in slezov sirup za izkasljevanje, jemjem 2 x dnevno po 2 lekadola, 1 do 2 x dnevno pa 1 Nalgesin 275 ali 550 mg?
Default avatar

Vpr

Kako je z uporabo uz inhalatorja s fiziološko raztopino za lajšanje kašlja? Se pri koronavirusu suh kašelj spreobrne v sočnega? Hvala.
Default avatar

malcedrugače

V lekarni se dobi sirup in pastile "Prospan", narejen iz izvlečka bršljanovih listov, ki
mehča izloček pljuč in zmanjšuje krč sapnic. Zanima me ali je dovolj učinkovit tudi
v primeru korona virusa? Koliko pa je učinkovit sveži list bršljana v čaju (en list na liter vode)?
Hvala!
Default avatar

Breda

Pozdravljeni,
Ali menite, da se koronavirusa v začetni fazi lahko znebiš z bioterapijo.
Hvala, Breda
Default avatar

jananovak1

Spoštovani,
včeraj sem na poročilih slišala, da se korone verjetno ne bomo znebili, ampak da bo prisotna, morda tako kot gripa, sezonsko...kaj v tem primeru priporočate za preventivo, glede na to, da mogoče cepiva še to sezono ne bo?
Hvala
Default avatar

zalaznik_j

dobro jutro,
pohvale, da ste se spomnili, da lahko tu postavljamo preventivna zdravstvena vprašanja, ne samo beremo blatenja čez politiko in korono na splošno!
zanima me sledeče: žena trdi, da je simptome korone možno lajšati z inhaliranjem, oziroma je inhaliranje preventiva pred virusom, pa me zanima, ali je kaj resnice na tem?

lp
Default avatar

Breda

Pozdravljeni,
Rada bi opozorila na moje pisanje o tem, kako si lahko pomagamo sami. Rada bi mnenje dr. Štruklja.

Dva dni nazaj me je poklicala znanka in povedala, da ima njen partner, star čez 60 let. ki ga nisem nikoli videla, povišano telesno temperaturo 37,6 in, da ga bolijo ramena in noge. Preko telefona smo delali 2 uri, malo jaz z nihalom, malo smo se skupaj tapkali na vdih. Temperatura se je dvignila na 37,8 in na koncu padla na 36,1. Vsi simptomi so izginilin in se niso več pojavili.

Morda bo dr. Štrukelj povedal svoje mnenje o mojih prispevkih o koronavirusu, če bo utegnil kaj prebrati. Priporočam prispevek: viewtopic.php?f=131&t=11207878. Kaj misli o zdravljenju s kolektivno zavestjo.

Sama verjamem, da nam razne energijske tehnike lahko pomagajo do boljšega počutja in celo preprečijo najhujše.

viewforum.php?f=131

Breda
Default avatar

asmatik

Imam astmo in v času alergij ali pa prehladov jemljem berodual in flixotide. Ali bi pri koronavirusu uporaba zdravil proti astmi, v primeru, da pride do oteženega dihanja, situacijo izboljšala ali poslabšala?
Default avatar

Kajpazaotroka

Imam dvoletnega sina instirletno hci. Zadnje dni smrkata in pokasljujeta. Pijemo domace caje, med in trpotcev sirup, vednar se stanje ne izboljsa. S cim jima se lahko pomagam? Inhalatorja ne zelita uporabljati.
Default avatar

alergicnanamed

Glede na to da za kaslj dostkrat prporocajo med js ga pa ne smem a je cukr tut dobra opcija
Default avatar

pitra

Spoštovani,
zanima me kaj menite, kot preventiva CBD smola z polno vsebnostjo kanabinoidov in visokim odstotkom kanabinoidov. Izraelci že zadevo proučujejo, kot izdatno krepitev endokanabinoidnega sistema v telesu človeka. Seveda rezultato še ni, ker gre za novo pandemijo. Sama sem prepričana, da deluje, kot preventiva.