Forum.Over.Net

Starševski čvek

Kupujmo lokalno

Default avatar

majaoooooo

viharni jezdec je napisal/a:
Fora je v tem da se je treba pravočasno zagrebst, da imaš kaj za izbrat. Kar poglej po spletnih trgovinah, so že izropane. Folk ima pač cajt pa na netu visi. Saj ni nujno vse takoj posadit, lahko to še valjaš po hiši, po potrebi presadiš v večji lonec dokler ni za ven posadit itd. Jaz imam že raznorazne sadike po vseh oknih pa še kje, že plezam čez njih ;-D
Default avatar

viharni jezdec

majaoooooo je napisal/a:
Pa kih spletnih trgovinah, saj ti govorim, da nihče z razumom ne kupuje najslabšega šrota na spletu, to je davek an bedake. Kmetijske trgovine so vedno tako založene, da imaš izbiro še po tem, ko je že vse posajeno.
Default avatar

ne ni res

viharni jezdec je napisal/a:
Ne ni res. ker te sadike butnejo nekam zadaj in se z njimi več ne ukvarjajo. Sem lani hptelo še dosaadit ko se je izkazalo da je še nekaj prostora, pa so v kmetijski trgovini bile samo še potegnjene napol presušene sadike. Izbire sort pa itak nimajo neke silne.
Default avatar

viharni jezdec

ne ni res je napisal/a:
Ja ja, dobro je dobro, sadike zelja, pradajza, kumar, buč, itn. dajo v skladišče za drugo leto😁, ti se zagotovo spoznaš na kaj, ki preko spleta kupuješ tisto, kar nihče ne bi kupil...eh
Default avatar

mehhhhh

viharni jezdec je napisal/a:
Sadike v kmetijskuh zadrugah niso čisto nič bolj kvalitetne kot po vrtnarskih centrih in spletnih trgovinah, prej obratno. Pa tudi izbira je bolj tako-tako.
Default avatar

ugotavljam

Vi vsi skupaj nič ne veste. Ve samo ta pravi KMET, Viharni torej🤣😂🤣😂😅
Default avatar

viharni jezdec

ugotavljam je napisal/a:
Ugotavljaš,ad si še vedno moteno in obsedeno z mano? Aja ne, ker potem ne bi pisalo mimo teme in norelo. Je pa tako,ko se blokovske abbe začno menit o sajenju,ki jih po enem mesecu teglčno vrtičkanje mine, pove vse. Ljudje na vasi resno sadijo in tudi večji in veliki proizvajalci so na vasi, ne v blokih in na spletu, nisi vedelo?😁 Ja, sadike in semena se ločijo po kvaliteti, na spletu se večina prodaja šrot ( recimo primer tulipanov skupaj z ajmerjem za smešno cemno, iz tistega ne bo nikoli zrasel pošten tulipan). V trgovini pa lahko izbiraš klaso od A do F, mislim da je najnižja kakovost. In to F nikoli prav ne zrase, pa naj bo čebulica ali pa sadika s slabim koreninskim sistemom, toliko vode ne bo preteklo, da bi babe tu to vedele in znale ocenit.

Amapk saj se ve, da so monovske puhloglavke "pametnejše" od ljudi,ki celo življenje vemo kaj je sadika in celo od kmetov s končanimi visokimi šolami v agronomiji.
Default avatar

viharni jezdec

Pojdite primerjat kaj vam zrase iz sadike kupljene na spletu z zanič koreninskim sistemom in kaj nekemu pridelovalcu. Pa ne potem se izgovarjat na škropljenje, ker tisti pridelovalec tudi ne škropi.
Default avatar

Neobsedeno

Eh Milan zeeeeehhh saj ti ni za odgovarjat
Default avatar

ni debate

Naši kmetje bodo morali spustit cene. Tu ni debate.
Pa niso oni krivi, niti mi kupci.
Kriva je država s svojo birokracijo, zahtevami in uvozom. Tukaj vmes je toliko folka po pisarnah, ki se jih plačuje za brez veze, da hudo glava peče.

Tudi stojnice niso rešitev. Je takoj višja cena, ker morajo prodajalci plačat plac. Na dom h kmetu pa tudi ne moreš v ene hribe težit.

K nam (v malo mesto) pride en kmet s kombijem. Je pa tudi z vsemi žavbami namazan. Ni več tak krompir (v žaklju ima vse zmešano), suhe mesnine dišijooooo, ko pa odpreš pakungo je salamin tak, kot v trgovini za pol cene. Med korenjem in kolerabo pa ni razlike, razen da je pri temu kmetu dražja!!!!

In ne NAS molzt! Vsak kmet ima bajto, pritikline, zemljo. 2 traktorja, avto, evo še kombi.... in jamra. Res da dela - ampak je svoj šef.

Saj lahko se driblamo v nedogled, samo ne morejo pa tako svinjsko služit na naš račun.
Default avatar

viharni jezdec

ni debate je napisal/a:
Saj to, če se bodo krčile panoge, ne vem kako si predstavljajo, da bodo pa po pisarnah in vsi nebodigatreba posredniki še vedno uživali v zazihranih delovnih mestih, z visokimi plačami. Ta matematika se ne bo izšla več nikakor.
Default avatar

trgo vine

[quote="jaz kupim" post_id=13416533 time=1584754009]
Krompir obvezno kupim od kmeta.
Pa jajca.
Za druge dobrote iz predelave pa............. fertik. Lepo diši v kombiju, k pripelje. Ko pa doma probaš, pa ni.
To je vsem jasno, da kmet zase dela čist nekaj drugega, kot za prodajo.
[/quote]

Za prodajo verjetno ne dobiš od istega kmeta? A si že kdaj slišala, da dodajajo sladkor jagodam v trgovini, da so boljše? Ipd. Navajena si na okus, na katerega so te navadile trgovine.
Default avatar

ojojj

vse kar potrebujem mi pripeljeta spar in mercator, odlične bio in slovenske izdelke od domačih pridelovalcev, mnogo cenejše kot direktno od pridelovalca, pa še do vrat stanovanja v 18. nadstropje, vse z 10 popustom, tudi izdelke v akciji............izbrano sadje in zelenjavo, odlično meso in delikateso, in vse kar si poželiš iz obsežne ponudbe. Prejle naročila, jutri po 10 uri mi že pripeljejo. Kaj si želiš še več_ Spletne dostave so spet tekoče!
Default avatar

MERCATOR IN SPAR

ojojj je napisal/a:
Merc in spar sta šit od šita. V sparu že skoraj dva meseca ne pridem zraven, v mercu mi je pa enkrat uspelo ampak pol robe ni prišlo in to ravno tiste zaradi katere sem sploh naročalo. Šit od šita!
Default avatar

ojojj

hahaha.....MERCATOR IN SPAR
23 Maj 2020 10:41

kolk pa ti nakladaš, mercator in spar naročaš po spletu brez problemov, danes naročiš, jutri že dobiš............
Default avatar

Pertinac

Ribe naročam pri www.fonda.si, imajo dostavo na dom tudi za manjše količine.
Zelenjavo pa pri Egidiju na Ljubljanski tržnici.
Cene so nižje kot v Mercatorju in Sparu in domače in kvaliteta brez primere.
Na hrano gledam kot na naložbo v zdravje, splača se kupovati domače in kvalitetno.