Forum.Over.Net

Starševski čvek

Hiša vs. stanovanje v teh časih

Default avatar

Deželica

Že na tem forumu sem opazila, na fb pa je še bolj očitno hvaljenje lastnikov hiš kako jim le ta prav pride v teh časih. Slike otrok ki se igrajo na vrtu. Pa mi ni čisto jasno zakaj je zdaj prišlo do takšnega poudarjanja tega in pomilovanje nas v blokih. Nikoli sicer nisem živela v hiši, imam pa recimo boljši avto pa nikoli nisem imela občutka da bi morala pomilovati tistega ki ima slabšega.
Default avatar

zdaj je to velika prednost

Ne bit užaljena, ampak: veliko ljudi nima po blokih balkona, kjer lahko malo drugače noge pretegne, kot noter. In verjamem, da se jim "meša" že po enem tednu - ker če hodiš v službo, malo zamenjaš dnevni ritual, tako je pa doma za 4imi stenami lahko nekaterim enako, kot v zaporu. Tesnoba, depresivnost, osamljenost. niso vsi za to, da se oblečejo, pa gredo hodit v naravo.

Ja, so prednosti sedaj hiše pa vrta, atrija, česarkoli, ker je to še ena dodatna "izolacija"; mir, imaš vsaj 4 metre razdalje, do drugih, ki niso člani družine, ipd.
Že pri sosedih vidim - tamladi so v velikem mestu v enosobnih stanovanjih, pa so danes prišli na vrt, malo športnih iger so imeli (kegljanje, badminton, s psi so se igrali)..... So pa vsi zdravi, tako da ni oviir da se družijo v skupini na domačem vrtu.
Default avatar

Ena iz bloka

Deželica je napisal/a:
Jaz sem v bloku, sicer bi že od nekdaj ne glede na zdajšnje stanje, raje bila v hiši, zdaj pa se posebej...
Privoščim vsem, ki so v hiši in hkrati vse to sama tudi zeloooo pogrešam, zdaj v teh časih se posebej. To da lahko greš ven, delaš zunaj, v nasprotju z nami, ki smo obsojeni na stanovanje. Upam, da se to kmalu konca, ker jaz več mesecev ne bo zdržala res ne.
Default avatar

končno na svoj račun

Deželica je napisal/a:

Ja, končno imajo nekaj od hiše, ker do zdaj so jo videli samo občasno čez vikend, drugače pa so dneve preživljali na poti med hišo na deželi in službo v Ljubljani.

Mi smo v bloku, imamo balkon in nam ni hudega. Vsak dan gremo na sprehod, mene edino moti, da imamosto enih vrat do izhoda bloka, v prejšnjem bloku smo bili v pritličju in so bila samo ena vrata, tako da recimo tudi tega ni v vseh blokih.
Imamo en vikend čisto na samem, smo razmišljali, če bi šli gor, a zaenkrat ostajamo v mestu v bloku, če ne bo hujše pi.darije, bomo kar ostali tu, pa čeprav v karanteni.
Default avatar

Deželica

Razumem prednosti hiše, ne razumem pa tega hvalisanja. Pa še niti nisem videla objav: joj kako je grozno ker smo v stanovanju, kar nekaj pa - kako je v teh časih fajn imeti hišo na podeželju in podobne. Jaz to razumem kot če bi nekdo imel najnovejšega bmw-ja in razlagal kako je to fajn in se mu smilijo tisti s cliotom. Poleg pa 10 slikic sebe in otrok v avtu. Ampak to bi se nam pa zdelo čudno. Tudi igranje npr. badmintona z otroci na vrtu in slikanje tega. Jaz sem ga v parih letih 100x, pa če ga ravno ta teden nisem res ne bom jokala zaradi tega.
Default avatar

Ko jajčka pomodrijo

Ko bo davek na nepremičnine se večina ne bo več hvalila s hišami.
Default avatar

blok ima en velik problem okužbe

Lift. Tu se lahko okužiš. Direkt, ali nekaj minut po tem, ko se je kdo vozil. Jaz že 14 dni ne grem v lift. Imam srečo, da sem v 4. nadstropju. Če bi bila v 8., 10., 12....(((( bi se nahodila...
Default avatar

Rok-1

blok ima en velik problem okužbe je napisal/a:
V takile virusni situaciji je to res glavni problem bloka - možnost okužbe med domačimi vrati in zunanjostjo.
Pa ni samo lift - so tudi kljuke notranjih vrat, hodnikov, stopnišč... itd. Saj se da izogniti, le razmišljati je treba.

Hja... vsaka zadeva ima kakšno prednost in kakšno pomanjkljivost. To je pač minus... a mene niti ne moti kaj hudo.
Default avatar

razlika

Deželica je napisal/a:
Hvalisanja ne podpiram ampak da enačiš nepremičnino in svoj nov bmw, ki v 5 letih izgubi 50% vrednosti je velika razlika. Večini ljudem je drag avto pač slaba poraba denarja
Default avatar

levo in desno

Deželica je napisal/a:
Hiša ima v vseh časih prednosti pred blokom.Pred hišo lahko parkiraš več avtomobilov, ni ti treba iskati parkinga.Narediš lahko streho za avto.Nimaš zgornjih in spodnjih sosedov , ki delajo hrup.Imaš balkon,poleg tega pa še zraven nekaj zemlje, kjer imaš lahko poleti stole in mizo, ležalnik, viseči mreži, gugalnico za otroke, peskovnik in bazen.Vrt, kamor posadiš krompir kifeljčar, malo solate in peteršilj .Trto z grozdjem in jagode, pa nekaj paradižnika.Sem živela nekaj let v bloku in hiša je zame zakon.
Default avatar

On _

Če nimaš kje drugje živet moraš živet v bloku.
Default avatar

hecno

Deželica je napisal/a:
jaz sem v mladosti živela v hiši in ko sem šla na svoje, sem zavestno šla v blok. Jaz svoje odločitve ne obžalujem. Tudi v teh korona časih mi nič ne fali - saj grem prav tako lahko ven, kot tisti, ki so v hišah. Saj ni totalna prepoved izhoda, kolikor vem? sem pa seveda obzirna do ostalih sprehajacev, se ne družim. Stanovanje imam spucano in razkuženo tik tak. Dostava na dom deluje, štacune so mi na dosegu nog. Imam balkon, vendar nisem nek odvisnik, da bi morala viset na njem. Men je lepo biti doma - ne razumem tistih, ki sem jim "meša" ker morajo biti 14 dni noter. Moje stanovanje je moj DOM; rada ga imam in mi ni težko biti doma. Tisti, ki se vam tako trga (pa če se v hiši ali v bloku) - razmislite, zakaj ste tako težko v lastnem domu.
Default avatar

ehhehehe

Deželica je napisal/a:
Vidiš, zdaj greš lahko v nobl karanteno v avto :))))

Šalo na stran. Dolgčas jim je. Nekje je treba delat selfije in z nečim se je treba hvalit. Če se lahko še samo-postaviš nad druge, ni boljšega. Dobro jutro, (ne le) Slovenija.
Default avatar

mici4321

Ko jajčka pomodrijo je napisal/a:
Saj je že, samo drugače se imenuje.
Default avatar

Minanina

Eni so pac obsedeni z hvalisanjem... ni jim pomoci. Pa naj bo to selfiji z dopustov, z izletov, avtomobili ..al pa kar obsedeni z samopromocijo.... kako se ze tece " attention w**rs"

Jaz bi vsakemu ki si zeli privoscila ali hiso, ali vikend, al pa kar koli si ze zeli...

Se mi pa kar smilijo doloceni ki so sedaj obsojeni na kaksna majhna stanovanja z otroci, in po moznosti se brez balkona.
Ob dnevih kot je danes se gre, ko je pa lepo in sonce pa v tej situaciji... uf... jaz bi zelo tezko..
Default avatar

za luzerje

ah, to je bilo od nekdaj tako.
ta miselnost, da v bloku pa živijo samo luzerji. hišo moraš imeti, pa ni važno, kakšna je žrtev za to, luzerji pa že ne bomo. Kaj potem, če otroci celo otroštvo morja skoraj ne bodo videli, če ni denarja za skoraj nič, hišo pa le imamo.

(ni pa povsod tako)
Default avatar

Minanina

za luzerje je napisal/a:
No to pa tudi ni ravno splosna interpretacija? Da si luzer ce nisi v hisi.
Vcasih ( ko sem jaz odrascala 75 leta pa dalje 80 ta ) je itak vsak nas stars dobil kredit, katerega je pozrla inflacija.
Hise se je delalo. V blok si se vselil.
Blokarji so bili " lenuhi"

Na morju smo bili pa mi mulci po cele mesece. Sli smo 4 julija( ko so se zaceli kolektivci) adria prikolica, golf 1ka ki mu je armatura skakala 😁 pa gas... v kolonah smo se kaksne sosolce vidli... da smo si mahali...
14 dni sta bila starsa, potem sta pa se 14 dni uletela dedi pa babi, pa za finale se za par dni spet starsi da smo vso kramo pospravli . Do 15 avgusta pa domov. Vsako leto . Mulci smo bili crni ko cigani. Po 5x oluplen nos in usesa .. kar roza je bil nos . 😁 Fajn je pa bilo. Vsi v kampu smo se poznali. In to smo hodili leta v isti kamp.

Pa tudi sedaj se folk dopusta ne odpove neglede ce hise delajo. Vsaj v moji okolici opazam.
Je pa tako. Da danes ni receno da je zivljenje v hisi drazje ..
Default avatar

Enostavno

Prodaš stanovanje gre v hiso. Konec težav. Ali obratno. Povsod je lepo in vsak im svoje želje in užitke.
Default avatar

Ena s hiško

Še z druge plati: imamo hišo, psa, dva najstnika + enega v drugi puberteti. Vsi s(m)o prikovani notri, vsak na svojem. Jaz edino s psom 3x dnevno pošpanciram. Meša se mi, ker ostali prav dobesedno jemljejo izolacijo in imam prav slabo vest, k jih ves čas priganjam, pa me ne j....jo. Še za šolo srednješolca ne vem, če kaj veliko delata. Šibajo pa igrice, pri vseh treh:-))

Tako, da bi po eni strani rajši brez slabe vesti, živela v bloku.
Default avatar

MsOlivija

Sem živela v bloku in zdaj živim v hiši. Oboje ima svoje pluse in minuse. Meni je bilo všeč na obeh koncih, ker sem se dobro počutila. Blok je bolj družaben, hiša pa bolj kamot:)
Primerjava avta in nepremičnine je pa...;)