Forum.Over.Net

Starševski čvek

Zvezde na nebu

Default avatar

Kaj pomenijo

Te noči, ki so tako jasne in polne zvezd. Pa polna luna... Kaj se vam zdi, kaj to pomeni. To mežikanje na milijarde zvezd v temni noči, mar so to res planeti v vesolju.
Vedno bolj razmišljam, da so to duše umrlih, ki čakajo, da se vrnejo na zemljo...
Kaj pa bralci tega posta mislite...
Default avatar

eh ne nori

Kaj pomenijo je napisal/a:
Eh ne no.
Kaj res misliš, da je naš planet edini objekt v vesolju?
Default avatar

upepeljenje

Življenje, ah, to življenje.
Mislim, da ko umremo, umremo za vedno.
Naše telo ostane le malce pepela, ki omogoča rast drevesom.
Default avatar

Nevidna zvezdica

Nekoč je obstajal nek planet, ki se je imenoval Zemlja. Trenutno ta planet ne obstaja.
Default avatar

ta naporna pot

Mar res mislite, da nas je materija izvrgla na ta planet in nas pustila ene neskončno bogate, druge revne kot cerkvena miš in nas pustila tukaj, da živimo tja v tri dni, kot se pač komu zahoče.
Ali pa obstaja nekje v stvarstvu zakon s katerim je predpisano, da duša išče svoje razsvetljenje in dokler ga ne najde se vrača in vrača.
Default avatar

težko verjeti

Ne verjamem, da so zvezde planeti, ki so obsijani s soncem, ne, ne verjamem.

Da je toliko planetov v vesolju, in na njih življenje, no, mogoče pa je res.
Default avatar

xrobe

Razvoj tehnike je neverjeten. Pravi čudež je, da lahko med sabo komuniciramo na daljavo. Lahko si predstavljate tudi, da se nahajate že v posmrtnem življenju.
Default avatar

jaz pa

verjamem v dušo, kot energijo in kot fizično telo, ki ga ima duša, za časa življenja na tej zemlji. In ko to fizično telo ob smrti zapusti, duša ostane, fizično telo je tisto, ki umre, razpade oz. ga upepelimo.
Razmišljam tako, ko se začne zarodek razvijati je torej fizična materija od začetka, ni pa še živo, neka energija je tista, ki ga oživi, da mu začne srce biti. In ta energija je duša.
Elektrika je tudi energija - je ne vidimo, pa nam "oživlja" stvari. čeprav je ne vidimo, obstaja. tako je duša ta energija človeškega telesa.
Mi ljudje na splošno - kot človeštvo, si zmotno predstavljamo, da obstaja samo tisto kar smo mi sposobni videti, doživeti in zaznati ali smo dokazali... ne ne, obstaja še marsikaj več in ni nujno, da mi za to vemo, da mi to zaznavamo, da imamo te sposobnosti, da smo mi to dokazali - četudi nismo, ne pomeni,da to ne obstaja. v tem smislu je človeštvo na splošno nekoliko "naduto", razen nekaterih posameznikov znotraj, ki se zavedamo,da sploh ni nujno da smo mi - človek tako oh in sploh, kakor se imamo in tudi obnašamo nemalokrat.
Default avatar

Ohjej

jaz pa je napisal/a:
V tem smislu tudi jaz gledam na nas ... Še vedno premalo vemo, bistveno premalo..
Default avatar

viharni jezdec

Ohjej je napisal/a:
A, seveda ste nekaj več niste le nepomemben drek na svetu, ampak le vi. Vsaka trava, ki zraste pač zraste , vedno znova ali tudi duše svetijo po nebu?
Default avatar

Uhululi

Mnja.
Default avatar

excell

Kaj pomenijo je napisal/a:
Zvezde niso planeti ...
Default avatar

viharni jezdec

excell je napisal/a:
Monkljovje je v osnovnošolo hodilo zaradi števila, ne da bi se akj anučilo, sicer tudi trad sekaš včasih fejst "pametne".
Default avatar

Osnovna šola

viharni jezdec je napisal/a:
In kaj si se ti naučil v osnovni šoli? Niti osnov slovnice! Daj beri svoje stavke🙄🤢
Pol pa očitaj neznanje drugim.
Default avatar

vedno bolj

Razmišljam o tem, da so zvezde in zvezdice na nebu, ki mežikajo na zemljo, duše naših dragih, ki so nas zapustili in se mogoče res vrnejo na zemljo.
Mogoče se nekoč nekje še srečamo.
Tako razmišljanje mi pomaga, da laže prebolim izgubo mojih najdražjih, ki so res po spletu naklučij izgubili življenja, mnogo prezgodaj, nepredvideno, odšli na drugi svet.
Tolažim se, da drugu svet obstaja.
Kar tako, sredi belega sončnega dne, kar tako izgubiti moža in otroka, saj to ne more biti dokončno.
Default avatar

No to niso duše hallo

Zvezde so plinasta telesa. Kam gre umrla trava, ptice, ribe, drevesa, virusi, bakterije... zakaj človeka vedno postavljate na visok prestol. Toliko sranja kot ga delamo si ne zaslužimo nič po smrti.
Default avatar

trpljenje duše

Saj tudi ne ostane nič, nič, čisto nič po naši smrti. Ne od živali, ne od rastlin, nič.
Samo nekaj časa si na tem svetu, potem pa te ni več.
Samo duša, dušo ima samo človek, ta pa gre v vesolje ....in se vrača, dokler ni očiščena vseh zlobnih dejanj, ki jih je človek na zemlji naredil.
In duša trpi, trpi v vesolju, če je človek delal nasilna dejanja.
Default avatar

Človek jo nima ni nič

trpljenje duše je napisal/a:
Duso ima kisik. No še kakšnih dve milijarde. Človek jo nima. Verjetno jo imajo hobotnice, močerad in podobno, ker jim še v času življenja, zrastejo nazaj repki, lovke, ko so poškodovane ali jim odpadejo zaradi poškodbe...ga ni človeka, ki to zmore. Aja pa še ena vrste meduze jim zraste vse, kar je zanič še enkrat, pa korale, grenlandski morski pes živi uhuhu stoletja...
In kje ljudje vidite, da smo posebni.
Default avatar

EvoL

Men je tok magično,k sem kdaj ponoči pokonc pa grem ven na cigaret in je jasno nebo polno zvezd. Gledam gor in se vedno zavem: "v vesolju sem.." in pol gledam 10,15 minut in me čist odpelje.. čudovito je..

gled etega mežikanja pa tud jst nevem. Zanč sm vidla eno zvezdo mal večjo k je mežikala. In nisem vedla kaj to vidm.. avion ni bil,ni se premikalo. A to spo potem planetu? fantastično!!

jaz na splošno sem ateis,ampak jaz sem vernik vesolja. verjamem v veoslje,že od srednje šole. Sem mnenja da vse poteka po nekih tirnicah,elipsah,v nekem zaporedju,kot recimo einsteinova eksponentna teorija.. in fibonaccijevo število.. vse to je vesolje.. in,ko sem 2 leti nazaj odkrila Vilinske simbolčke od Maye Peron,je bla to ljubezen na prvi pogled. verjamem v vibracije ki so del vesolja. Od vilinskih simbolov imam skoraj polovico teh simbolov,simbol za zdravje redno nosim na roki.

Vesolje je moja vera. predvsem vedno me je privlačil Nord,sever. Vedno sem imela občutek da na severu si najbolj povezan z vesoljem. Čutim kot z najvišjo točko na glavi lobanje.. ne znam povedat,ampak že od srednje šole sem si želela živet v skandinaviji ali finskem.

Ja,zvezde,planeti,vesolje.. forever <3
(verjetno sploh nisem odgovorila avtorici,kajne? spet sem neki po svoje zabluzila :D )
"Življenje in Svoboda"

Slikarstvo:
Facebook- Maja Klemenčič Art