Forum.Over.Net

Politični čvek

Pa kaj je Lukšiča pamet srečala ?

Default avatar

povejte mi sedaj

Default avatar

slaba izkušnja

ob taki ženi ga bo težko srečala....
Default avatar

ženske iz ozadja

On je politolog. In to, kar opisuje, je pač dejstvo.
Je pa poročen z eno bolj desno gospo, otroke ima pri verouku in za veliko noč farba jajca.
Default avatar

copata_

Lukšić je popolna copata. Žena mu še pusti, da na partijskih seansah glumi nekega orto komunista - marksista, doma pa "nima bog brata". Poročen je cerkveno, njegov podmladek ima vse "mladoletniške" zakramente (do birme), ki jih pri svoji starosti pač lahko ima. Ko je pod Boratom bil šomoštrski minister, je v službi tudi smel blejati o kobajagi odličnem državnem šolstvu, ampak podmladek pa si je znanje vseeno nabiral v privat šolah. Ne samo privat, celo v katoliških!
Default avatar

tako lahkotno

ne morem verjeti tako lahkotno se levi pol odpove svojemu donekdanjemu liderju, res nimate vse pošlihtano.
Default avatar

ali pa imamo

tako lahkotno je napisal/a:
Ali pa imajo, politik se pokvari, da si pripravljen gledat isto staro zombijevsko faco 30 let na čelu svojega bloka, tudi ni ravno pohvalno.
Default avatar

lukašenko

Saj ni dilema je pokvarjen ali ne, dilema je kaj se je s človekom zgodilo da take stresa.
Če bi mi nekdo pred letom dni rekel da bo Lukšič navijal za SDS bi rekel da je nor, tako pa smo očitno mi nori ker očitno nečesa ne vidimo, oziroma nam ne povedo, z levim polom mora biti res nekaj narobe, ne postaneš kar tako sds fan, ali pa je situacije precej bolj resna kot nam jo malajo pa spet rabimo kriznega upravnika?
ne vem meni ni nič jasno.
Default avatar

hnrtjh

Bravo Igor Lukšič! Ja, končno ga je pamet srečala, je videl in doživel sedanjo vlado!
Default avatar

Neee3

Zakaj srečala pamet? Saj ni rekel, da podpira SDS, vodjo SDS, način vodenja SDS ali pa program SDS. Povedal je le, da je SDS stranka, ki obstaja že dalj časa, ima razvejano mrežo, nek znan način delovanja, stabilno bazo. Sicer je to dejal v svojih besedah. Na levici pa so zgolj neke instantne stranke z neznanimi ljudmi.
Default avatar

vinko_č

Neee3 je napisal/a:
Natanko tako. Lukšič še zdaleč ne navija za SDS. Ni nujno, da smo vsi tisti, ki smo spoznali norost in izključevalnost samodanijanša koalicije tudi fani in volivci SDS. Vsaj jaz nisem.
Lukšič je samo ugotovil dejansko stanje. Zgleda, da se bo samodanijanša koalicija počasi sesula sama vase. Po vzoru ameriških samodanitrump demokratov. Ker brez programa pa res ne moreš furati države.
Default avatar

povedal je

Povedal je resnico, stranka SDS je razvejana, stabilna in ima dosmrtnega vodjo po vzoru Tita. SDS norčki pa že mislijo, da Lukšič zato za njih navija. Pozabil je pa povedat, da tako razvejana hobotnica in ista faca na vrhu 30 let pomeni tudi veliko korupcije in diktatorstva, ampak to tudi vsi vemo.
Default avatar

ej no

vinko_č je napisal/a:
V Ameriki se ne sestavlja koalicije, tam je seveda "samo da ni republikanec" in "samo da ni demokrat" z druge strani, ker drugega ne more bit v dvopartijskem sistemu, mi pa nimamo takega sistema. Take osnove bi pa lahko vedel.
Default avatar

Ne vem no

Ne vem, kako blizu je Lukšič še v SDju, ampak s tem posredno dela reklamo za SD, on je vedno bil podpornik starih strank in fac, nikoli ni prebolel, da so Janković, Cerar in Šarec povozili SD po dolgem in počez.
Default avatar

vinko_č

ej no je napisal/a:
Brati se nauči. Nihče ni omenjal koalicij v Ameriki.
Poanta je v tem, da ne moreš države furati samo na osnovi sovraštva do nekoga. Na dolgi rok se to sesuje, ker tega "nekoga" podpira 50% folka (v Ameriki), ali pa 25% (v Sloveniji).
Pa naj bo to v dvopartijskem ali večpartijskem sistemu.
Default avatar

ej no

vinko_č je napisal/a:
Nisi omenjal, ampak namiguješ, da naj bi bilo podobno, ko je pa zelo logično, da je zelo drugače, če imaš dvopartijski sistem, kjer je "samo da ni tadrug" popolnoma naravna zadeva v obeh strankah, ker ne rabijo nobene koalicije, medtem ko v slovenskem proporcionalnem sistemu ni. Prav tako v Ameriki na zadnjih volitvah nikogar ni podprlo 50 % volivcev: Trumpa je podprlo samo 46,1 % volivcev, Clintonovo pa 48,2 %.

https://en.wikipedia.org/wiki/2016_Unit ... l_election
Default avatar

ej no

Ali na kratko: v ZDA ne rabiš niti 50 % podpore volivcev niti koalicije, pa lahko zmagaš in vladaš, zato nobeno sodelovanje izven stranke ni potrebno. V Sloveniji rabiš za sestavo koalicije in vladanje 50 % stolčkov poslancev, kar izhaja iz 50 % podpore volivcev, česar pa sam noben ne doseže, zato moraš sodelovati z drugimi.
Default avatar

vinko_č

ej no je napisal/a:
Malo poenostavljaš. V ZDA je zakonodajno telo predstavniški dom. In tam rabiš >50% glasov. Ne more predsednik kar tako, meni nič, tebi nič sam vladati. Je pa res, da v dvopartijskem sistemu ne rabiš koalicij. Saj pri nas bi bilo tudi najbolje, da bi vzdignili parlamentarni prag na vsaj 6 %. Da se rešimo vseh tistih malih drekmešalcev, ki izsiljujejo.
Default avatar

vinko_č

ej no je napisal/a:
A zdaj se boš pa na decimalke ven vleklo?
Default avatar

ej no

vinko_č je napisal/a:
Predstavniški dom je tudi pri nas zakonodajno telo, tako kot v Ameriki kongres in senat, tako sta pri nas državni zbor in državni svet. Razlika je pa ta, da pri nas za vladanje rabiš podporo poslancev, ki jih je podprlo 50 % ali več volivcev, v ZDA pa tega ne rabiš in niti ne rabiš imeti višje podpore volivcev od nasprotnika, tako kot je Trump na volitvah ni dobil: 46,1 % proti 48,2 % ali drugače povedano 2,8 milijona glasov volivcev manj od Clintonove. In ne rabi nikakor sodelovat z demokrati, v Sloveniji bi moral sodelovat z neko drugo stranko, da bi se privlekel čez 50 %.

https://en.wikipedia.org/wiki/2016_Unit ... l_election
Default avatar

vinko_č

ej no je napisal/a:
A spet ti? Pod bogve kolikim nickom že kaj? A si bova spet morala iti to igrico?