Starševski čvek

Vsaka odklonitev je kršitev?

Default avatar
wd40 je napisal/a:
Dajta no mir, kako težaško delo je švasarija? Če pa nekomu paše se s plini in sevanji zadevat je pa njegov problem, zaščite je namreč več kot dovolj.

Babe so preprosto lene in nočejo biti enakovredne in enakopravne z moškimi. Tako je z mnogimi poklici, začenši pri šoferaju. Ves šrot iz merike privlečejo, da bi pa videle združenja šoferk v meriki, naka, to pa ne!

Pa ena se zgoraj zgraža, da ne bi bla zidarka...
...šus babji ne doume, da bi rabila orodja kolkr ga gre v malo večji makeup kufr, in bi krasno kasirala 10-20 evrčkov na uro za fitnes na zraku, pa še skor na kolenih bi jo prosili naj pride delat. Če to ni res, potem je res, kar sem v gornjem odstavku napisal!
Default avatar
Miki miško je napisal/a:
"Športat" in delat ni enako, saj so neumne, toliko pa spet niso, da ne bi vedele, da jim afnanje bolj paše, kot delo.
Default avatar
Miki miško je napisal/a:
Maš švasarijo, pa maš švasarijo. Lahko vlečeš cevovod iz 10mm cevi iz AISI316, lahko pa profile premetavaš, pa žgeš rjo in epoxi barvo., čist odvisno kakšno srečo maš. Lahko si na toplem v delavnici, ali pa brodiš po kemikalijah. Plačo pa kot vratar, ki muhe preganja. Prodajaj ti tvoje bučke komu drugemu.
Ni je bolj trajne stvari, kot so začasne rešitve.
Default avatar
wd40 je napisal/a:
Ne, ti Akrapoviča vprašaj, če je on svoje bučke prodal!

Ženska, ki hoče biti enako vredna in enako pravna z moškimi, bo delala vse kar pišeš in tisto kar ne! Ne rabiš verjet, jaz sem pa videl!
Default avatar
Miki miško je napisal/a:
:-DDD, ti kar. Kot sem rekel dvajset let sem crkaval v šlosariji, pa nimam za pokazat drugega kot zj...an hrbet, sežgane oči, pa klompovce namesto jajc. Pa da vidmo, al bo prej voziček, al britof. Če ti je toliko do Akrapovičevih rorov, pejd pa švasaj, ne serji pa po tistih, ki jim ni treba.
Ni je bolj trajne stvari, kot so začasne rešitve.
Default avatar
wd40 je napisal/a:
A sam 20 let? ;-))) Jahh, pol te pa lohka po čike pošljem! ;-)))

Po tistih ki jim ni treba bom nehal srat v trenutku, ko se bojo preživljali izključno z lastnim delom v realnem sektorju. Vse ostalo je pijavkarstvo, možna je zgolj debata kakšno in koliko škode povzroči "enako pravnim in enako vrednim".

In to zgolj z takimi kot ti, ker imam neskončno izkušenj z neskončno neumnostjo pijavk, tipa npr policistke, ki ni sposobna doumeti, da davki od njene plače izhajajo iz najinih davkov.
Default avatar
Miki miško je napisal/a:
Lahko me pošlješ po kar hočeš, kaj boš dobil je pa druga zgodba.
Ja, po dvajsetih letih mi je ratal drugo službo dobit, tako da se zdaj bodem z drugačnimi stvarmi že kar nekaj časa.
Kar se policajk tiče, drži se pravil, pa te ne bodojebale., kar se tiče iracionalnega sektorja... se mi pa ne da komentirat.
Ni je bolj trajne stvari, kot so začasne rešitve.
Default avatar
Znorela bom je napisal/a:

Akrapovič vedno išče varilce in če so dobri, jih tudi odlično plača:))
Default avatar
wd40 je napisal/a:
Okej, če te je volja...
Jaz pa sem posledico neskončne neumnosti pijavk rešil na DSS in VSS in na obeh stopnjah tožbo dobil. Tako, da sem sedaj jaz tisti, ki lahko pijavke jebem!
Default avatar
Sem strokovnjak za telebajske na zavodu. Predgovor: Tocno taksno hlapcevsko razmilslanje, "da je vsak del dobr in uzemi kar dobis" vodi v izkoriscanje pridnih a zal preposlusnih in prestrasenih ljudi.

Sem slisal na lastne usesa kako je svetovalka, ki dela za stranko, (da ne pozabimo svetovalka dela za VAS tako kot vsi javni usluzbenci, policijanzdravstvo upravne enote sodstvo solstvo, to VI placujete) , se drla nanjo kako je nesposobna in da bo delala v kuhinji in ce da ne more delati, naj ne hodi na zavod. (Gospa je bila ze siva pomojem ene 60letna in res boga. Verjetno ne more v penzijo.)


Torej tako lepo prijazno postopajte.

Dilema st 1
1.Dela nesmes odklonit?

Res je! Lahko pa se prepises ali vpises na Zavod ki ni v tvojem zivecem "mestu". Za prepis ti ni potrebno se izpisati ali sploh obvestiti svojo svetovalko! Enostavno gres na deug zavod in se prijavis. Zavod ti lahko posiljajo samo delovna mesta, ki so razpisana za njihov okolis. Ti poves da si iz murske sobote in reces da nimas lastnega prevoza ko te delodajalec vorasa od kod ste in ali ste mobilni Vozilo lahko imas a (enostavno ga pises na partnerja ali strica sina itd) Delodajalec. 99.9% rece "oh zal nam je gospod, potem pa nebo slo iscemo blizje in z lastnim prevozom".

Dodatek.
Po zakonu si lahko prijavljen na ptuju zivis pa v murski soboti in oni ti lahko samo za ptuj posiljajo razpisana delovna mesta tako veli zakon. Ce ti recejo zakaj si se potem tam vpisal reces zato ker mi to ZAKON dopusca, vse ostalo kar naprej svetovalka predvideva in sklepa "ces to pocnete nalasc" ignorirajte in povejte da je to obsojanje sovrazni govor in da naj se obnasa v okviru svojih pooblastil saj predvidevanja niso niti na sodiscu aktualna kaj sele na zavodu prav tako ji povejte da vas je uzalila. (Osebni podatki in varovanje osebnih podatkov veli da niste dolzni odkrivati svojih podatkov) niste dolzni dajati telefonske stevilke in maila. Se lazje recite da jih preprosto nimate.

Vsakemu, ki ga matreterajo tako, svetujem tudi da ne daje email in mobi st in pove da nima E-maila in da nima telefonske st in ne lastnega prevoza, tako da ne morejo posiljat sms in maile ampak lahko obvescajo samo postno v roku 5delovnih dni, ce je mail in st predlozil naj ju zamenja na zavodu pa jasno pove in zahteva da se st in mail iz registra odstranita in za to zahteva nekaksno potrdilo da je svetovalka o tem obvescena in da je zadeva odstranjena saj vam to koristi v primeru da bi vam posiljali zadeve na katere se nebi odzvali in bi vas crtali.

MORDA neveste in zavod vam tudi nebo povedal.
Vsakemu na zavodu pripada letni minimalni 20dnevni dopust!

Tudi vec a odvisen je od delavne dobe.

3.
Ce zamudis na razgovor ali pozabis priti na termin k svetovalki, gres do svojega znanca, ki ima sp ali podjetje in ta oseba zapise v tvoj kartoncek, da si tam bil na razgovoru in ce ga klicejo jim pove, da je to bilo res in da je on dolocil termin in da je to njegova domneva(ocitki da je to vas sosed ali znanec in da ste to namenoma storili) je obsojanje in sovrazni govor torej verbalno psihicno nasilje in to svetovalki povejte da boste prijavili policiji in nato sodiscu.

Ce vas vprasajo zakaj niste svoje odsotnosti prej sporocil ce ste vedeli da imate razgovor, povejte da ste klic tega dobrega delodajalca prejeli isto jutro in seveda se odpravili na razgovor ( po zakonu je izostanek termina ali seminarja opravicljiv zaradi zdravstvenih razlogov ali razgovora) torej se zgledujete po pravilih prve alineje (nimate telefona niste mogli poklicati) ostale obtozbe ces nalasc to delate so spet psihicno nasilje takoj postopajte proti svetovalki odlocno in zahtevajte naj zakljuci z obtozevanji.

Ce ste se spomnil se isti dan da ste zamudil na termin ali se vam preprosto ne da na razgovor ali k svetovalki lahko pojdete tudi zdravniku poveste da ste slabotni ste bruhali da imate virozo itd. Nato ji povestr tudi da imate danes razgovor in ti da potrebujete oprevicilo. Zdravnik vam napise opravicilo ce vam ga ne ga takoj menjajte in postopajte po predhodno napisani metodi.

Na zavodu od ljudi ki so prijavljeni vec kot eno leto zahtevajo da posiljate prosnje in jim dostavite dokazila. Svetujem da posiljate preko emaila, to poveste da pocnete v knjiznici, kadar si lahko privoscite pot do tja. Kar je redko. To je enkrat ali dvakrat na mesec ne smete reci da ste vsak dan pri racunalniku. Ce vam
Recejo da imate mail povejte da je to mail samo za kniznico in da so njega nimate dostopa. Svoj mail lahko tudi precrtate saj ga niste dolzni zavodu dat saj vas krije zakon varovanja osebnih podatkov.


Zakljucna beseda. Najvecji problem je to da se ljudje bojijo zavoda in se klonijo in ubogajo.
To nikakor ni sprejemljivo ce zelite biti gospodar svojega zivljenja. Svetovalka vas lahko pahne v zacaran krog zaposlitve v kateri boste trpeli ali zboleli.

Tukaj imate nacrt kako se boriti proti zavodu profesionalno in v vecini legalno. Odzivajte se na seminarje in delavnice. Svoje metode uporabljajte prevdarno in ne sumljivo.

4. Alineja.
Ce vam svetovalka ni vsec jo zamenjajte, ce vam tega ne odobrijo se nemudoma prepisite na drug zavod!

Pomembno je vedeti da imate eno krsitev(neudelezba sestanka npr) v dobrem, ampak vam takoj ze zmanjsajo nadomestilo ali denarno pomoc za okoli 30%.

5. Alineja "kurcshluz gestapo"

Skrajni primer in ce veste, da ste popolnoma zasrali in vas bodo izpisali v vsakem primeru, ko izvedo za krsitev, vam svetujem da to storite sami preden uspe njim. Takoj naslednji mesec se lahko ponovno vpisete v register, v nasprotnem primiru vas bodo crtali iz evidenc zavoda za 6mesecev.

Da tudi odvetniki imamo tezave z zavodom.
Default avatar
tko pač je je napisal/a:
Da statistika laže, zato podpiram, da brezposelni ostanejo prijavljeni na zavodu. Zakaj bi prirejali statistiko v prid vladajočih, da se potem hvalisajo kako se je začasa njihove vlade zmanjšala brezposelnost. Naj se ve, da to ni res.
Default avatar
Ti se pa ne znajdeš. Poslala bi prošnjo v polomljeni Slovenščini in tam navedla neke neumnosti pa te bi delodajalec sam zavrnil. Tako ne bi kršila nobenih pravil zavoda.
Default avatar
Čim hitreje se spravi v izobtaževanje, ki ti ga naj lača zavod, do 7. stopnje izobtazbe. Njim ni treba za varilce!! S 5. ali 6. stopnjo pa se žal mora to sprejeti, gre pa za zelo fizično težka delovna mesta, eprav ni norme, so fizično naporna, zato se ne pusti, saj nisi dovolj močna za to, pa še ženska si! Kako boš ti ženska kak varilec?? Hitro v šolo magar na stara leta. KER 6. STOPNJA JE RES PREMALO.
Default avatar
Znorela bom je napisal/a:
Default avatar
[quote=freespirit post_id=13623742 time=1596369088 user_id=185400]
[quote="Znorela bom" post_id=13337703 time=1580901052]
Pozdravljeni.

Pristala sem na zavodu za zaposlovanje, Izpolnila želje o zaposlitvenih ciljih in se pogovorila s svetovalko. Čez 2 dni dobim pismo za delovno mesto, varilec. Pokličem zavod, da so se zmotili, saj imam šesto stopnjo izobrazbe. Svetovalka mi odgovori, da po ocenah zavoda, moja izobrazba ustreza in, da se bom že naučila, saj delodajalec nudi izobraževanje na omenjenem področju. Na razgovor nisem šla in čez 10 dni drugo pismo, da sem s svojim ravnanjem povzročila odklonitev ponujene zaposlitve in naj pridem na zagovor. Nevem kaj smatrajo kot zagovor, saj nisem prišla do besede in poslušala, kako moram sprejeti vsako delo.
Danes sem dobila pismo za delovno mesto : urejanje javnih površin.

Po pogovoru z delodajalcem, kontakt sem zgooglala, gre za vrtnarjenje, urejanje gredic in košnjo trave ob cestah.
Sprašujem se, čemu sem zapravila leta in ves trud, da bom sedaj primorana delati kot nekdo z nižjo ali celo brez izobrazbe.

Se komu dogaja isto?
[/quote

Hja,tako to je. V kolikor bi si bili sami zmožni poiskati službo za šesto stopnjo izobrazbe ,ne bi bili na borzi. In ker očitno te zaposlitve ne najdete niti vi,niti zavod,se zavod pač odloči,da vas pošilja na nižje stopnje,še zakonsko podlago imajo takšno,da to lahko storijo.

Jaz imam sicer 5. stopnjo in me tudi pošiljajo na takšne kjer potrebuješ samo osnovno šolo ali pa neki 2,3 letni programi pod izobrazbo. Pa se ne pritožujem,ker če že sama ne najdem p gledam samo zase,tudi oni ne bodo. Zato,če mi je neka služba všeč ne gledam niti na to katera stopnja je zahtevana.
Poslali so me na perutnino na neko “čiščenje”oz jemanje notranjih organov iz piščancev,na to delo sem jim napisala,da ga raje ne bi opravljala,saj zato nimam želodca in naj mi vnaprej prosim ne pošiljajo delovnih mest,ki vključuje mrtve živali,ker me to nikakor ne veseli. Nisem noben vegan,ampak do tega mi pač ni blo. In so napisali nazaj da me potem ne bodo poslali ker razumejo razloge. Niti ni bilo noben sankcij. Tako,da se zgovori na to,da misliš,da te to delo ne bo veselilo oz zanimalo ne pa na način gospodične fine ,ki ima 6. stopnjo in ji bo padla krona z glave če bo opravljala nekaj za kar je zahtevana 4.ali5. stopnja...
[/quote]

Mene so poslali na solo za 2urci tedensko smer arhitektura ker imam diplomo za vzgojiteljico. V vrtec pa se nobeden!
Ni logike nobene nikjer.

Boljse pa ze ko neke privatnice za strezbo tudi ti so me klicali pa sem rekla samo svetovalki za mam uni.diplomo in da ne grem delat tja kjer iscejo OS izobrazbo ali brez pa pika.

Od V.stopnje dalje bi se sla na razgovor.
Default avatar
Problem je, ker imamo preveč šolanih,ki bi samo svetovali kako delat manjka nam delavcev z ročnimi spretnostmi, sprejmi to delo za urejanje okolic, boš videla kako dobro se boš počutila, ni bollšega kot delati v naravi.
Default avatar
Miki miško je napisal/a:
Na zavod se prijavijo tudi ljudje, ki so leta plačevali prispevke za brezposelnost. Tega je zdaj v času korone zelo veliko. Prispevke niso plačevali zato da bo en svetovalec na zavodu dobival plačo do penzije, ampak zato da bodo v primeru brezposelnosti dobili neko malenkost za preživetje. Večina takih si namreč želi nadomestilo medtem ko si iščejo normalno delo. Očitno da je več kot utopično pričakovati, da ga bodo preko zavoda tudi našli.
Default avatar
S svojo stopnjo izobrazbe boste pa menda znala pokositi travo in urediti par gredic. Ce si niste sposobna sama najti sluzbe, ki vam odgovarja, boste pac mogla delati tisto, kar so vam nasli na zavodu. Meni gre tudi na zivce da se iz mojih davkov financira ljudi, ki ne bi kosili trave ampak dobivali nadomestilo in cakali, da jim kdo ponudi delovno mesto direktorja. Malo se je treba potruditi. Pac urejas gredice pol leta in hkrati isces drugo, zate bolj primerno sluzbo.