Forum.Over.Net

Starševski čvek

Ne polni prenosnika. Kje je napaka

Default avatar

Me zanima

Dober večer.
Imam skoraj nov prenosnik in mi ga ne polni. Če je prikljucen je baterija ves čas na 20%. Ne gre ne gor ne dol. V cem je fora? Ce izstekam in se enkrat vstekam polnilec ni ene parkrat kaze kao da fila, pol pa spet nic. Lučka na polnilcu sveti. V cem je fora? Plis help me.
Default avatar

odstrani baterijo

Me zanima je napisal/a:
Če ima odstranljivo baterijo, jo odstrani in potem poskusi priklopit na polnilc. Če se ti potem računalnik ugaša, potem je kontakt kriv, če ne, pa zaščitno vezje zaznava, da je baterija fuč in je zato noče filat.
Default avatar

stara roba

lahko si kupila zelo star prenosnik, ki je stal a lagerju, s staro baterijo. Ker je v garanciji, uveljavljaj stvarno napako. Naj zamenjajo baterijo, ali pa cel orenosnik s "svežo" baterijo.....
Default avatar

Predloggggg

Poskusi si kabel zarit v pizdo. Če te strese, veš, da ni težava v napajalniku.
Default avatar

socialistični levičar

stara roba je napisal/a:
Rahlo dvomim, da bi bilo to izključno zaradi starosti, ker litijeve baterije držijo tudi 10 let v mirovanju brez velike degradacije, ampak možno je pa tudi to. Nekaj hujšega bo verjetno narobe - ali defekt pri eni izmed celic pri proizvodnji ali pa je kak čip zaznal visoke temperature ali kaj podobnega in zato ne pusti polnit.

Se pa strinjam z uveljavljanjem stvarne napake. Lahko jo še prej poskusi spraznit do nule in če je bo filalo od 0 % do 20 % potem je verjetno degradacija kapacitete. Če je pa že od 0 % ne bo hotelo filat, je pa nekaj resnejega narobe.
Default avatar

no-ja

Podobno se je dogajalo meni, se je filala baterija, pa se ni, pa se je, sem menjala napajalnik, ker sem mislila, da je on kriv, na koncu so mojstri ugotovili, da je šla matična.