Forum.Over.Net

Starševski čvek

maskara in oči kot panda

Default avatar

maskara in panda

Za hec sem kupila maskaro od Essence in mi je celo ok :) Uporbljam jo brez problema skoraj 2 meseca. No, do danes, ko sem pol dneva hodila okrog kot panda, saj sem bila čisto črna pod očmi. In to ob tem, da vedno namažem samo zgornje trepalnice. Oči se nisem dotikala, je pa res, da sem si čez noč dala na trepalnice olje in je mogoče kaj mastno ostalo okoli vek ... kaj jaz vem.
Tiste, ki se bolj spoznate: a je možno, da je maskara po dvem mesecih enostavno "crknila" ?
Ali je bolj verjetno, da mi je vseeno tisto nočno olje naredilo problem?
Kako preprečiti črno pod očmi (z maskaro na trepalnicah, itak!)
Default avatar

Olje

Olje topi maskaro, tako da je sigurno problem v olju ali premastni kremi ali pudru.
Default avatar

Oljček je kriv

Če do zdaj ni delala težav, je krivo olje. Ni bilo dovolj, da si se zjutraj umila z vodo po obrazu, ampak bi morala kožo okrog oči prav razmastiti. Jaz to naredim kar s tonikom, ki je primeren tudi za kožo okrog oči.

Kako se izogniti videzu pande? Malce bolj obstojna je vodoodporna maskara, tudi maščoba jo bolj počasi topi, kot navadno maskaro. Obstojnejša je tudi kakšna bolj kvalitetna maskara, če si pripravljena malce globje seči v žep. Drugače pa maskare ne uporabljaj v kombinaciji z drugo kozmetiko, ki vsebuje olja in masla, vedno nanašaj na očiščen obraz. Lahko prej oči malce popudraš s suhim pudrom v prahu.
Default avatar

Tudimami3

Z oljem si ga biksnla, ce imas doma puder v prahu, potegni drugic tudi cez oci, mislim veke in maskara bo obstala cel dan. Kot vse ostalo, kar nanasas na obraz po tem, ko si dala podlago.
Jaz ga uporabljam, ker se po t coni hitro svetim, pa sem tako sproti ugotovila, da pomaga tudi preostalemu make-upu lepo se obdrzati preko dneva.
Lp
Default avatar

ne boš razočarana

Avorica, svetujem ti Misslyn znamko, je nad Essence. Uporabljam, ker grem z njima na fitnes in savno ( švic, vlaga, vročina, sol) pa nikoli nimam razmazek pod očmi. Pa drugače uporabljam za kakšno večerno varianto tudi Dior, ki pa se ni izkazala ravno na športu in v savni - fail.......Misslyn zmaga. Müller drogerija prodaja. Vredno vsakega centa, pa niso drage.

Black Joker ali Lolita Lashes. Ali pa kar obe, za kombinacijo :)

https://www.mueller.de/p/misslyn-black- ... a-2460991/
https://www.mueller.de/p/misslyn-lolita ... ra-309931/
Default avatar

Panda danes

Dobre nasvete ste mi dale, hvala.
Suhemu pudru se izognem, ker imam] e itak gube in jih puder poudari.
Moram fajn navlažiti ko] o in se mi je zdelo, da bo olje tudi koristilo.