Forum.Over.Net

Starševski čvek

neodgovorni starši

Default avatar

Pejte po otroke

Če kaj, ne razumem zadnjih generacij staršev, ki sodno grozijo učiteljem njihovih sončkov že pri sedmih, osmih letih, ker hudobni učitelji ne znajo ustreči vašim (ne)vzgojnim pristopom ujčkanja slabih razvad, samo šest, sedem let kasneje pa se vam za te taiste sončke povsem fučka. Glavno, da so lepi in lepo oblečeni za fejs, ob večerih pa se vam mrtvo naklani najstniki, verjetno še osnovnošolci tako naklani valjajo po podhodih, da ne čutijo, da se jim iz nasipa steka voda pod riti. Mami luštne skodrane rjavolaske v umazano roza prešiti bundici, pejd si po hčero. Joka kot dež. Pa z avtom pejd, ker jo boš verjetno mogla nest. Ne verjamem, da lahko stoji na nogah, se prijateljice zaman trudijo. Podhod pri Tivoliju.
Pa tistim, ki ste zagovorniki učenja skozi izkušenj. Moji otroci se niso iz izkušenj učili popivanja in sedaj pri 30 letih s tem nimajo prav nobenih težav.
Default avatar

meh heh

Prvič, namesto da bi ti punci ponudila pomoč, si šla domov na forum kokodakat?
Drugič - ne, ni prav, da najstniki takole grdo popivajo, ampak ura je bila (predvidevam) pet popoldne in ne dve zjutraj. Misliš, da je staršem res vseeno ali le mislijo, da je otrok pri prijateljici, na dejavnosti itd.
Tretjič - popolnoma enake stvari so se dogajale pred 10, 20, 30, 40 ...leti. Mi smo ga tudi pili, vsak petek, vsak vikend, ... potem smo pa nehali. Daleč od tega, da podpiram popivanje, ampak pride obdobje, ko se dogaja tudi to (no, tvojim otrokom se ni - si prepričana?! - ker si popolna mama, seveda). In potem te mine. Zdaj jih imam dobrih 40, uspešno življenje in se alkohola skoraj ne dotaknem.
Default avatar

meeeeeeeeeeeeeeh

meh heh je napisal/a:
Najbrž ne veš da je nad tem podhodom avtobusna postaja večinoma za primestni in medkrajevni promet. Ti busi ne vozijo vsakih 10 minut veš.
Default avatar

ne govori za vse

meh heh je napisal/a:
Ne govori za vse. Mi ga nismo pili. In glej cudo, se vedno ga ne pijemo.
Default avatar

meh heh

ne govori za vse je napisal/a:
Bravo, čestitam in ploskam. Ne propagiram svojega početja. Hočem povedati, da se tudi iz teh najstniških izgredov lahko razvije povsem odgovorno in uspešno bitje in da niso vedno in vsega krivi starši, ki morda ravno v tistem trenutku na petkovo popoldne mislijo, da je šla hči k prijateljici gledat TV.
Default avatar

Druga plat

Kaj pa če dekle, ki zaradi nekih substanc ne more niti hoditi, neutolažljivo joka zaradi razmer doma in so njene prijateljice edine, ki so ji v pomoč? Ne veste, kakšne grozote se lahko dogajajo za štirimi stenami. Niso vsi mladi izgredniki. Lahko bi ponudila pomoč, veš.
Default avatar

Manca 2

Jaz tudi ne razumem budalosti sodobnih staršev. Še najbolj me moti, da je mamica več malih otrok pogosto pijana, njen izgovor pa, da tako vsaj presliši nočno jokanje otrok in se do jutra nemoteno naspi. Kaj je mislila, da z otroki ne bo drugega dela, kot zgolj roditi jih? In mnogo mladih mamic se po cele dopoldneve sprehaja z vožički ob najbolj prometnih cestah, še čudno, da se dojenčki ne zadušijo od vsega avt. smoga. Vmes pa se nekajkrat ustavijo v enem in drugem bifeju v družbi prijateljic s svojimi dojenčki, ter kofetkajo in čvekajo medtem, ko se mali revčki derejo v vožičkih. Revčki mali so lačni a mamic to ne zmoti.......Kam smo le prišli???? Še veliko kritik bi imela nad temi "mamicami", pa saj nima smisla. Če je človek glup in brezčuten do lastnih otrok tudi za koristne napotke ni uglašen.
Default avatar

Pejte po otroke

Druga plat je napisal/a:
Ni bila videti življensko ogrožena ali ogrožana, ne v nezavesti in ni bruhala. Neustrezne vzgoje in brezbrižnosti pa nimam namena reševati, res ne.
Default avatar

ne govori za vse

meh heh je napisal/a:
Ne potrebujem nobenih cestitk. Tako bi morali biti normalno, a v tem zavozenem svetu nekateri mislite, da si nepivci zasluzimo cestitke.
Default avatar

veliko je takih

Tega je veliko. Srednješolci pa tako zapiti, da je joj. Vidiš smrklje, ki se sredi belega dneva pijane valijo po parku in kozlajo, nagnusnice ogabne.
Ali pa greš na koncert, pred dvorano pa polno pijane sodrge, take mladoletne.
Ta stari so res totalno ne odgovorni, da svojim frocem dajejo denar, da se zapijajo in zakajajo.
Pač sodrga. Ta stari in froci, Iz tega pa pač nastala odrasla golazen.
Default avatar

Saj ni res

veliko je takih je napisal/a:
Ti to o sebi, ne? Sodrga, golazen ...
Default avatar

meh heh

ne govori za vse je napisal/a:
nisi dojela sarkazma :-) sej bo.