Forum.Over.Net

Starševski čvek

Maček v manjšem stanovanju

Default avatar

Mačkonka

Zdravo. Živim v manjšem stanovanju, 60 kvadratov. Želim si mačko vendar nisem prepričana ali je res stanovanje primeren prostor za mačko. Prosim za mnenja in izkušnje tistih, ki ste jo imeli v takem okolju...
Hvala.
Default avatar

veliko premajhno

Mačkonka je napisal/a:
Mi smo imeli macko na 52m2, pa se trije odrasli smo bili v stanovanju, revica je komaj prezivela 17 let!

(resno?! Wtf?!)
Default avatar

Mojmojmuc

Jaz in macek na 35m2...vse super. Ce ga bos pa smrti resila iz zavetisca, ti bo pa sploh hvalezen.
Default avatar

Senza

Prijateljica živi v 1-sobnem st. (cca 40m2) in ima mačko, ki je precej travmirana - vsega se boji, tudi pred obiski se na začetku skrije, potem pa se postopoma približa (ali pa tudi ne), tako da ji princip brloga v resnici zelo ustreza.
Je pa prijateljica veliko stvari prilagodila njej - police na različnih nivojih, ena daljša malo pod stropom, 2 mačji stranišči, več košar in različnih praskalnikov...
Mačja hiša omogoča posvojitev mačke za izključno notranje bivanje, nekateri posvojijo tudi mačke s hibami, ki zunaj ne bi preživele...
_____________________________________________________________________________________________________________
V hitlerjanskih zadnjih sobah gostiln spet udarjajo drug po drugem, ti majhni rodovi na povodcih...
Default avatar

mačjeljubka no1

Jaz imam 4 mačke in 1 mačka na 21m2. So mal živčni vsi skupaj z mano vred ampak shajamo. Pa velik se rausajo, remulijo. Sekret mam pa en, ga moram menjati 2x na dan. Pridelajo toliko enga dreka,da ni res.
Default avatar

PismoRosno

Macke uporabijo prostor tudi v visino, ne samo po tleh kot npr psi ali kunci. Za temeljito razgibavanje zato ne potrebujejo ne vem koliko kvadrature. Je pa dobro, ce imajo
- plezalo, ki je lahko hkrati tudi praskalnik
- dostop na nekaj visjih mest, npr na vrh kake omare
- zasciteno okno, kjer lahko sedijo in opzujejo okolico. Pazi, okno na kip je lahko zelo nevarno, ker se lahko macka zagozdi in resno poskoduje.
- po moznosti druzbo, tako da ce bos jemala macko in ce ti znese, vzemi raje 2, ki se ze poznata in razumeta
- nekaj igrac, ki ne rabijo biti drage in fensi, samo da so varne, npr zogice, miske iz blaga, tudi kepa zmeckanega (nepotiskanega) papirja je v redu, ali pa zamasek od plastenke ali tetrapaka.
Pa se to: obcasno na kakem sprehodu, kjer je kolikor toliko cisto okolje, izpuli sop trave, ga vtakni v lonec in postavi nekam, da imajo za zvecit. Pogrizeno ali posuseno travo naslednjic vtaknes v luknjo, kjer si izpulila novo.
Default avatar

Itak da ja

Mačkonka je napisal/a:

60 m2 pa res ni majhno stanovanje! Jaz sem imela 2 mucka (določen čas celo 3) na 50 kvadratih.
Mucke, ki so notranje, ne rabijo ogromno prostora. Jim pa lahko res pripraviš kaj posebej za njih: polička na oknu, praskalnil (plezalnik), super je, če imaš zagrajen balkon, tako, da gre muc lahko na balkon brez nevarnosti, da bi padel dol. Kot so ti že svetovali, lahko vzameš 2 mucka, ki si bosta delala družbo, ko tebe ne bo. Ampak, tudi, če boš vzela samo 1 mucka, nič ne skrbi zaradi prostora. Stanovanje je dovolj veliko:)) Boš videla, kako te bo muc osrečil:)) Si kmalu ne boš več mogla predstavljati življenja brez mačkona zraven sebe!
Default avatar

zala01

Jaz in mačka sva bile do njenega 17 leta na 33m2.
Default avatar

Lubiana

Maček mora imeti zase najmanj 80 kvadratov, tko ko zlata ribica 800 litrov. 😁
Default avatar

joj svet kam greš

Pri nas smo živeli ata, mama in 2 sestri 15 let na 38 metrih, vas pa skrbi zaradi enega mačka
Default avatar

miles

Mačkonka je napisal/a:

Glede na to, da se kakšne družine stiskajo na 30m2, se mi zdi 60m2 za eno žensko in eno mačko - torej, za 2 mački - prav razkošno.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Do what you can't.
Default avatar

Cat lover

Pred selitvijo sva z mojim mačkonom srečno živela na 42 kvadratih. Imela sva se fajn, mačkon je scrkljanček, ampak nič za to, saj ga rada crkljam.
Avtorica, 60m2 veliko stanovanje bo razkošje za mačka:))
Default avatar

Pohvalno

Mačkonka je napisal/a:
Kot vidiš, imaš prostora za mačko dovolj :) Bi te pa pohvalila, ker se skrbno in odgovorno lotevaš skrbništva mačke. Pa veliko veselja s sostanovalko 😸
Default avatar

Moja mucka

Imava (dva odrasla) mucka na 60m2 (+ terasa). Mucka je več kot zadovoljna. Imam občutek, da bi bila tudi v veliko manjšem stanovanju. Tako ali tako hodi skozi za nama. Drugi prostori, kjer naju trenutno ni, jo skoraj ne zanimajo. Terasa jo zanima samo, ko je zunaj toplo in sva midva na njej. Je pa bolj zmrzljive sorte (peterbald).
Default avatar

vzemi dva

Tudi jaz ti svetujem, da vzemi dva. Vprašaj v zavetišču (Mačja hiša, društva), imajo vedno take, ki so že skupaj in zelo navezani drug na drugega.
Jaz se kar topim, ko gledam, kako se skupaj igrata, umivata, se stiskata, pa tudi zravsata. In potem zlezeta k meni v posteljo. Ahhh, za naš mačjeljubce je to nekaj najlepšega.
Default avatar

Bdjd

Jaz pa odsvetujem mačko za notri. Mačka mora biti zunaj, naša je bila čisto nesrečna in je ves čas silila ven. Sedaj smo ji uredili vhod in večino dneva peživi zunaj okrog hiše, ponoči pa se crklja notri.
Aja, pa Mačjo hišo definitivno odsvetujem, ti ljudje mejijo na kult. Bognedaj, da ti mačka pobegne ven in oni to izvejo....
Default avatar

muc muc

Naš muc je srečen in zadovoljen na 50m2 in še avto ga ne more povozit.
Default avatar

Zmotno

Bdjd je napisal/a:
Macek ni zunaj ziveca vrsta in torej ni za ven. Vecina ljudi, ki macke spusca ven jim ne omogoca varnega izpusta in ne cepi zoper bolezni, ki jih lahko staknejo na terenu. Odgovornega lastnika ne skrbijo pogoji drustva, ki macke oddaja, ker jih bo zagotovil !!!
Default avatar

Cattt

60 m2 ni noben problem, kar pogumno. Mnenja okoli tega so sicer razlicna, ampak osebno sem vedno za 2 muci, mogoce razmislis o tem.