Forum.Over.Net

Starševski čvek

Kaj imajo odrasli od tega, da so kot otroci trenirali nek šport?

Default avatar

Imam dobre izkusnje

Lepa drža.
Preplesala celo osnovno šolo.

Razlezla se nisem.
V srednji pa ni bilo več interesa :D
Default avatar

bivša športnica

Veliko in še več samozavesti, ki jo imam na zalogi do konca življenja. Potovanja po celi bivši Yugi, druženje z vrstniki, vztrajnost, mirno prenašanje življenjskih porazov, pogum, veselje do športa, gibčno telo in pozitivna naravnanost pri 40ih. Žal mi je, da sem v srednji šoli šport opustila in začela žurirati, upam, da bodo moji otroci vztrajali..
Default avatar

Res je

Berem o vrhunskih športnikih, droga, alko, seks vsepovprek, že med kariero. Zakaj, če naj bi jim šport dal toliko tega?
Default avatar

Tablete so zakon

Robi... je napisal/a:
Si probal kdaj s kakim pomirjevalom?
Default avatar

nikoli žal

Iz slabe drže dobila naravnost odlično, samozavest in nastop, smisel za organizacijo, potrpežljivost, usmerjenost k ciljem in osredotočenost nanje, voljo in smisel, elan, socialne stike, idr.
Default avatar

Giuseppe

Tablete so zakon je napisal/a:
V bistvu ima Robi prav, vsi neuspešni, debeli, neizobraženi, pa še kaj iščejo izgovore zakaj niso uspešni, izobraženi itd.. Vedno so krivi drugi, le oni in lastna nesposobnost in lenoba ne.
Default avatar

bivša športnica

bivša športnica je napisal/a:
Aja, bili so to zmerni treningi 3-4x tedensko, pa tudi nikoli nisem bila vrhunska športnica. Na treninge me je najprej vozil oče, potem pa smo se punce same vozile z busom.
Zaradi prevelike intenzivnosti treningov sem v nižjih razredih o. š. opustila ritmično gimnastiko in plavanje. Tudi smučanje ali tenis sem hotela trenirati, pa je bilo smučanje prenapirno in predrago, tenis pa predrag.
Zdaj ko gledam nazaj, se mi zdijo vsi športi v redu in razlika je v tem, da otroci zdaj lahko šport trenirajo zmerno ali rekreativno in ni več gonje po vrhunskih rezultatih. Vprašanje, če bomo imeli na ta način toliko olimpijskih medalj v prihodnosti, gotovo pa bomo imeli mlade, ki bodo vseživljensko imeli športen in bikj zdrav način življenja..
Default avatar

Rok-1

Popravljam je napisal/a:
Jaz poznam 2. Bila vrhunska pred dopingi, zdaj stara čez 80.
Dejstva? Kar zdrava, primerno vitka, v dobi kondiciji (brez problema za cel dan v hribe ali na biciklu 60+ km).
Default avatar

Rok-1

res kaj imajo je napisal/a:
Povem zase - gibalne vzorce, ki ne izginejo in ne zastarajo.
In tisti občutek vsaj osnovne "potrebe" po gibanju, ki te vsaj občasno požene v napornejšo rekreacijo in ti da potem občutek dosežka, zadovoljstva in dobro porabljenega časa.
Default avatar

hahahahaha

Moničan je napisal/a:
A zato si ti tako zavožen?
Default avatar

Re-kreacija

Sem zelo za rekreacijo in zelo proti vrhunskemu treningu. Na zalost se morajo starsi (in otroci) zelo hitro - tam okoli 8- 10 leta - odlocit ali se bodo sli resen tekmovalni trening ali bodo pustili vse skupaj. Rekreativne variante pri vecini sportov zal ni.
Default avatar

O vrhunskih športnikih

Res je je napisal/a:
Zato, ker vsako pretiravanje prinese kontra učinek. Eno je ljubiteljsko hoditi na trening za lokalni nogometni klub, drugo pa so športi, kjer preži nate konkurenca iz celega sveta in vsa država računa nate. Tam je stres neprimerno večji, treningi vsak dan ure in ure, zahteve so dostikrat nečloveške, pritisk javnosti je velik, tvoj poraz pomeni poraz za državo. Tak šport ni več sprostitev, ampak služba in ne krepi več telesa in duha, ampak ga uničuje.
Default avatar

Bivša aktivna športnica

Sem aktivno trenirala 13 let šport, ki ni olimpijski. Bila v reprezentanci, hodila na tekme v Evropi in izven nje. Nikoli me starši niso vozili. Na treninge sem hodila peš (35 minut v eno smer), kasneje šla na avtobus. Pridobila samozavest, disciplino, vstrajnost, pogum, prijatelje, natrenirano telo,.. Šolo uspešno končala, hodila tudi žurat. Po 'karieri' se zaposlila v vojski in ravno zaradi športa bila med najboljšimi.
Edina, res edina slaba stran je obraba kolen in hrbtenice. Pa to je verjetno pridodala še vojska, z nošnjo težkih ruzakov. Nič ne bi spremenila, lahko bi napisala knjigo ali dve, toliko je bilo vsega, kar sem videla in doživela.
Default avatar

Zia

Imajo samozavest, imajo disciplino, imajo privzgojeno potrebo po gibanju, znajo pasti in vstati, znajo oceniti sebe in svoje sposobnosti, znajo se postaviti zase, imajo boljšo samopodobo.
Baje pa šport vpliva na inteligenco, oziroma intelektualne sposobnosti. Torej mislim, da se naložba splača, sploh pa pri mladih, da raje kot po vogalih mesta visijo na treningu. Ane... To je to.
Default avatar

ne bi hvala

poznam enega takega otroka, zdaj mlajšega najstnika. tekmovalni treningi. vstaja ob 4 zjutraj, da ga peljejo v najbližje mesto na trening. potem šola. po šoli trening, spat ob 19 najkasneje, da bo zjutraj lahko spet vstal pravočasno. potem 2x tedensko fizioterapija, očitno treningi le niso tako velik plus vedno. med vikendi tekme.
da sem jaz ta 13-letni mulc, se obesim. nima nobene družbe in življenja razen šole, treningov in tekem. doma strog režim prehranjevanja, jemanja vitaminov itd.
koliko je to dejansko njegova želja in izbira, je veliko vprašanje. najbolj tu voz vleče mama, ki išče potrditve zase na vseh področjih. zgleda, da tudi na tem.
Default avatar

Rok-1

Zia je napisal/a:
To je res. Zadnja leta to tematiko študiram zaradi enega hobija - in po večini objavljenih medicinskih in kognitivnih raziskav zelo drži.
A to je v vseh dobah - drži tudi za starostnike in srednja leta - pa niti ni treba, da je kakšen resen šport. Že hoja po razgibanem terenu je dovolj.
Default avatar

Rok-1

Rok-1 je napisal/a:
Pri starostnikih npr zelo pomaga proti razvijanju demence.
Default avatar

kateri šport

Rok-1 je napisal/a:
Kaj pa si treniral?
Default avatar

Rok-1

kateri šport je napisal/a:
Piše nekje zgoraj - smučanje in judo.