Forum.Over.Net

Starševski čvek

katero bolj sladko vino

Default avatar

Kranjec

Od štajerskih nismo omenili še kererja recimo.
Default avatar

Agatha

Sladka vina lepo zaokrožijo obrok, nikakor pa niso priporočljiva med obrokom. Sladko gre s sladkim seveda. Različna stopnja sladkosti se različno poda tudi k različnim sladicam. Recimo jogurtova strnjenka, ki je osvežujoča, ne paše z najbolj sladkim vinom, saj se bosta stopnji sladkosti tepli. K tiramisuju pa se poda že bolj sladko vino, recimo sladki muškat. K sadnim sladicam lepo paše rumeni muškat in tako dalje. Če boste obedovali v restavraciji, prosite tudi za nasvet, saj boste tako zagotovo dobili še strokovno mnenje. Če ste ljubitelji sirov in jih jeste namesto sladkih poobedkov, se vam bo morda tudi k siru podal dober kozarec vina. Aromatični siri prijateljujejo z nekaterimi vrstami vin, kot je dišeči traminec
(prekopirano s spleta)

PROŠEK je pa izrazito sladko vino, ki se pije samo po obroku. Pa še paziti je treba pri količini, da ne gre preveč v glavo.
Default avatar

Sushi

Od sladkih sta mi všeč muškat in traminec, prvi ima bolj sadno noto, drugi z nezamenljivo bezgovo aromo...Sladki refošk pa sem dobil za darilo in ga šparam za ekstra priložnost. Takrat bom tudi vedel, kako ga rangirat napram ostalima dvema sladkobama😊 Aja, pa muškat-verduc od Quercusa mi je tudi v redu, to je pa menda vse od sladkih vin, med katerimi se je znašel tudi peneči traminec. Šampanjcem podobni izdelki pa mi niso ravno všeč btw
Prekajen meso dl cajt gvera;)