Forum.Over.Net

Starševski čvek

Danes na kariernem sejmu

Default avatar

zelo razočarana

Danes sem obiskala Karierni sejem v upanju, da najdem delo.
Za pulti ene mlade smrklje kao kadrovice.
Kako lahko pri rosnih 20h prideš v kadrovsko službo?
Kadrovik mora imeti ogromno izkušenj in široko razgledanost. Kako se bo lahko vživela v situacijo kandidata npr. tiste ki imajo otroke, ki imajo omejitve...?
Ogromno iskalcev, prostih delovnih mest pa malo.
Glejte razpise na naši spletni strani...a zato so razstavljali?
Ko jih vprašaš, zakaj ne odgovarjajo na prijave, pa sem bila lahko slučaj...

Ja bil še kdo na sejmu?
Default avatar

tokrat ne

Ne vem za kateri sejem gre. Sem pa bila že parkrat na takih sejmih. Čista beda.
Aja, zanimivo, slučaj si bila. Zgleda, da nas je veliko slučajev, ki ne dobimo odgovorov na vloge. Jaz sem poslala ogromno vlog, prijav, in očitno sem kar pogosto slučaj, ker pogosto ni odgovora.

Pa, ko greš na razne svetovalnice, ki jih organizirajo sejmi. Recimo pregled CVja, ti rečejo, da je super napisan. Pa vloge so tudi super. Ja in zakaj potem ni uspeha, če je vse tako super.

Pa povprašaš kako zvedeti za plačo, ne dobiš odgovora. Pač, da moraš hodit na številne razgovore.

Ko povprašaš zakaj je toliko razgovorov, kjer že imajo kandidata, pokličejo te pa vseeno, da pridi. In zapravljaš čas in denar za lažni razgovor.

Jaz sem bila na teh sejmih vedno razočarana. So tudi spletni sejmi, tudi brezveze.
Default avatar

Moničan

sem nehal hoditi na te karierne sejme, ker so brezvezni
Default avatar

zelo razočarana

Danes je bil Karierni sejem v Cankarjevem domu.

Tresla se je gora, rodila se je miš!
Default avatar

brezposeln

Spet so pozabili na rdečo preprogo zame!
Default avatar

Pobezljana puhoglavka

zelo razočarana je napisal/a:
Zakaj točno hodiš na t.i. karierne sejme?
Ti ni jasen njihov namen?
Default avatar

da daš

Samo na en način: tako, da daš pravemu. Ali celo nekaj njim...

Ja, matere, kar vprašajte se, kako da vaša hči v službi tako hitro napreduje.
Default avatar

Pridigar sp

Iskali so tujce, katerim bodo lahko potem kratili delavske pravice
Default avatar

tokrat ne

Pridigar sp je napisal/a:
Ja, bo kar držalo-
Sem brala članek, da 45% delodajalcev trpi pomanjkanje kadra.
Lažejo, da te srat pritisne.
Na vloge, prijave, ne odgovarjajo. Razpisi so lažni, razgovori lažni.
Iščejo pa predvsem tisti, ki pozabijo izplačat plače, regrese.
Sicer imam službo, tudi visoko izobrazbo, vendar iščem drugo službo in svinjarija kaj vse se gredo delodajalci. S kandidati delajo kot, da so smeti. Potem bodo pa rekli, da manjka kadra?
V službi pa seveda sistem: če ti kaj ne paše, jih 30 v vrsti čaka, da te zamenja.
Ko smo recimo iskali tajnico, je bilo skoraj 600 prijav. In seveda potem lahko počnejo kar hočejo, če je toliko zanimanja za eno delovno mesto.
Default avatar

zanzibarček

Pridem na sejem, malo poslušam in se opogumim. Vprašam to in ono nazadnje pa vidim da se dobesedno delajo norca iz delovne sile. 900 evrov neto plače 4 izmene. Pa kera budala vam bo delala 4 izmene za 900 evrov. Upama da ostanete brez delavcev in potem sami delite.
Default avatar

res je kr nekej

zelo razočarana je napisal/a:
Na začetku sem hodila, potem pa ne več. Ker je res to kr nekej. Samo rečejo, da bodo vzeli prijavo, CV. To pač lahko po pošti pošlješ. Tudi sama sem bila zelo razočarana. Potem sem ugotovila, da bistveno bolj cveti črni trg dela. Tihotapljenje, droge, bla bla bla bla bla... in da zato drugače pač ne more biti. Edina dobra firma je pa zaposlovala na drugem koncu Slvoenije.
Default avatar

Banda di Lupi

Ammm, vi se sploh ne zavedate pomena kadrovskih služb.

Tam niso zato, da bodo ocenjevali, ali si sposoben za delo ali ne. To je razvidno iz življenjepisa, če ustrezaš zahtevam. Kar oni počno je selekcija osebnostnih profilov.

V bistvu je kadrovski razgovor en velik psihotest na katerem izberejo najbolj primernega kandidata za delo. Kakšnega želijo... tega vam v bistvu ne bodo izdali. Vas pa bodo vodili skozi serijo vprašanj. Neredko imajo že predpripravljene vprašalnike, na katere odgovarjaš pred kadrovnikom, ki si vse tvoje reakcije na vprašanja zapiše.

Kadrovska služba v bistvu nima drugega vpliva na zaposlovanje kot filtriranje neustreznih kandidatov za neko delovno mesto.
No. 1 Douché
Default avatar

bila tam

Prvič sem obiskala tak sejem. Ne vem, kaj naj rečem, zastojn sem se slikala, dobila nekaj reklamnega materiala in kaj za pojest in popit. Tudi karierni razgovor pri svetovalcih je minil v roku 10 minut, ker je bila dolga vrsta čakajočih. Tiste mlade frklje so tudi mene presenetile, npr pri Atlantic grupi. Nisem ničesar vprašala, ker se mi niso zdele primerne za moja vprašanja. Zanimivi in kreativni so bili pri Generaliju. Ja in res, nrkaj delodajalcev, h katerim sem se prijavila sem vprašala, zakaj ne odgovarjajo na poslane vloge. Odgovora ni bilo. En mi je rekel, da se o plači pogovarjajo v drugem krogu izbire. Mislim, kakšna skrivnost je v Sloveniji plača. Najbrž jih je sram povedat, kako majhne so. Od sejma sem pričakovala več, kaj konkretnega. Vse, kar sem tam videla, izvem že po spletu.
Default avatar

Koalitis

Bi bilo zanimivo vedet koliko od pristopljenih se jih dejansko zaposli v katerem od teh podjetij, ki se oglašujejo na sejmu?
Default avatar

FullMoon

Koalitis je napisal/a:
Sej niti ne gre za to. Saj, če hočejo strokovnjaka dobit so za to headhunterji.
Je pa res, da imajo tako promocijo in davčno olajšavo in mimogrede še kakšno zavarovanje prodajo ali storitev 😉
Default avatar

oMbU0P01

Banda di Lupi je napisal/a:
To je res, vendar zaposleni v kadrovskih službah so vse, razen to ne.
V kadrovsko službo zaposlijo razne svoje hčere in nečakinje! Me res zanima katera od tistih frkej ima narejeno fakulteto za kadrovika.
Zakaj ne odgovorijo na prijave, če dajo razpis. Zdaj gre to precej hitreje po e-pošti.
Prijava nas aktivne izkalce na razpis, da se pripraviš, pogledaš spletno stran podjetja, napišeš motivacijsko pismo, kje se vidiš in na katerem področju lahko pridonosiš podjetju, vsaj dve uri. Nekateri ne delamo Copy Paste...
Potem pa čakaš odgovor...in ga ne dočakaš
Default avatar

kje so tisti delodajalci

tokrat ne je napisal/a:
Mislim da bi morala ministrica pogledat realno stanje na trgu dela in malo pogledati med iskalce. Papir pač prenese vse!
Default avatar

PurpleRose

Tudi jaz sem odšla razočarana. Nekaj razstavljavcev niti ne išče novih kadrov. Precej je takšnih, ki iščejo delavce za minimalno plačo. Za kader z izkušnjami je bolj malo priložnosti. Je bilo pa lepo razvidno, da bo trg počasi izpljunil nekatera podjetja, ki so znana po slabih odnosih in minimalnih plačah... Stojnice od npr. Mercatorja, Merkurja in Vzajemne so praktično samevale
Default avatar

pa so to dejansko

podjetja, ki iščejo kader? ali se samo predstavljajo in kao promovirajo
Default avatar

faithnomore

Če si prišel po: svinčnike, brošurice, takve i onakve beležke, igračkice, spominke, bonbončke, čokoladice, tudi kavo si lahko spil, pa kakšen jabolk pojedel, vodo, potem si prav prišel :)