Forum.Over.Net

Starševski čvek

Danes na kariernem sejmu

Default avatar

zelo razočarana

tokrat ne je napisal/a:
Bravo, končno ena, ki je zaposlena in pove kaj se dogaja, ko iščejo kader!
Tudi jaz iščem zaposlitev in imam visoko izobrazbo, če pridem na razgovor pa minimalec. Obseg dela pa za dva delavca...
Default avatar

nerazvajen

Danes bi vsak rad "sedel v pisarni" in dokler kandidirate za taka delovna mesta, s evam bodo stvari ponavljale, če si ne iščete službe preko mreženja.
Default avatar

nerazvajen

Kolikor jaz vem, si ti prodajalec, prodajalce pa nenehno iščejo. Za tako službo ne rabiš vez.
Default avatar

Moničan

nerazvajen je napisal/a:
prodajalce moje vrste ne iščejo
Default avatar

rekruterji se strokovno imenujejo

zelo razočarana je napisal/a:
Firma je bila Kariera morda?

Te firem velikokrat zaposlujejo te svoje "rekruterje", kot jim strokovno rečejo" preko štud. servisa, velikokrat še študentke, z manj kot leto dni delovnih izkušenj na tem področju.

Kako lahko nekdo, ki še sploh sam ni dokončal šolanja kadruje, izbira kandidate - napirmer dela "assessment" nekoga, ki pa ima že 10, 15 let delovne dobe, bere njegov življenpis in leze pod mizo? OK, razumem, da večina teh agencij posreduje kader za delo v proizvodnjo , pa srednji do višje srednji profil, samo kako lahko tak neizkušen "headhunter" skadruje malce bolj zahteven kader, če pa sam nima nikakršnih izkušenj, da se še celo na intervjuju lovi - samo teorijo besedičenja in leporečenja :)

Vejramem, da je problem, ker se tudi tam zaposluje poprincipu za čim manj denarja. Ampak dostikrat pa naročniki ne dobijo dobrega kadra, ker ga taki ne znajo pravilno skadrovati.

Pa imam zaposlitev, nisem brezposelna oseba, da ne bo pomote. Imam pa izkušnjo z eno od zaposlitvenih agencij, ko me niso hoteli predlagat delodajalcu, pa sem potem sama njih kontaktirala in dobila potem tisto službo in delala tam celih 10 let :)
Default avatar

Moničan

rekruterji se strokovno imenujejo je napisal/a:
Na neki delavnici nam je ena punca pripovedovala, da je kot študentka po navodilih kadrovnika izločala življenjepise kandidatov.
Izločala je pa take življenjepise, ki po izgledu niso bili všeč kadrovniku.
Europass življenjepise, življenjepise s sliko...
In se sploh ni gledalo kaj piše v življenjepisu.
Default avatar

Jajca v hladilniku

Na take sejme bi jaz hodil samo, če je kaj dobrega za pojest. So pa taki sejmi za Filipince ipd. Služijo temu, da se lahko podjetja poceni promovirajo in ustvarjajo fejk sliko kakšen velik interes je za njih...
Default avatar

Daddy cool

Banda di Lupi je napisal/a:
Vse v redu s teboj in poznavanjem kadrovskega pa recimo tega kao managenenta. A psiho testi. Ne bluzi, ker kot vedno kar nekaj bluziš in se spoznaš na kao vse teme na MON-u. Pamentnjakovič za pozabo to si si ti. Ja vse poteka od A do ž. Ne nabijaj neumnosti. Vse poteka razen za dela od A do - A po vnaprej določeni formuli... Saj ti itak tega ne boš razumel, ne bom ti pa ga razlagal. EVO !!!!! A privat firme, tako je pa drugače. Pa veš zakaj ???
Pa še njih vedno ne če so povezane....... pa recimo s kom. S kom pa v razmišljanje ?????!!!!!!! Lp
Default avatar

Banda di Lupi

Daddy cool je napisal/a:
Še dveh berljivih stavkov ne znaš skupaj sestaviti, pa naj te jemljem resno?

K logopedu in to urgentno.
No. 1 Douché
Default avatar

rekruterji se strokovno imenujejo

Moničan je napisal/a:

Ti popolnoma verjamem. Meni je v času, ko sem bila nekaj časa na prijavljena takrat zavodu, svetovalka sama rekla(!) naj ignoriram te agencije, sem pač morala hodit na razgovore, da zadostiš pač zahtevam tudi zavoda, naj sama pošljem direkt delodajalcu z utemeljitvijo, da se mi zdi nestrokoven način izbiranja teh rekruterjev ( sem imela pač negativno izkušnjo, upravičeno za pritožbo). In sem dobila potem službo, preko delodajalca, mislim pa da je celo ta delodajalec celo zamenjal agecijo za posredovanje kadrov. Ker morajo njim tudi plačat jasno provizije, v vrednostu dveh ali treh plač, če se ne motim - za določnena višje poziccionirana delovna mesta, ne za proizvodnjo.

Te "študentke" večinoma tam, ko gledajo v te življenjepise, res pojma nimajo. Žal. Jim ne pomagajo nobeni seminarji znotraj Ex Balkan grupe v stilu konferenc hepi-hepi plos-plosk, kok smo mi uspešni.....

inpotem bereš njihove oglase, ko iščejo rekruterje: si pravi za nas, če imaš rad npr. to , to in to, pa rojstne dnevi gor dol, ob petkih pa zaplešemo v pisarni še na zvoke Despacita :) Ma dol padeš, no.
Default avatar

Jabravo

Ja, bravo. Je prvi post kar točen. Sem hotela enkrat it pogledat, a ko sem v člankih prejšnjih dogodkov videla te kadrovice, ki izgledajo, kot hostese na avtomobilskem sejmu, me je minilo. Pa kaj se jaz z 15 letnimi izkušnjami lahko pogovarjam z eno 20 letnico? Brez zamere, a res mi recimo lahko da jabolko in propagandni material, a za pogovor bi morda morala za paravanom imeti izkušeno kadrovice, ki bi v skočila za resne pogovore. Pa jih nimajo. Ta pravim kadrovikom se na te sejme najbrž ne ljubi it in pošiljajo praktikantke. Beda, kaj drugega ne morem rečt. Al pa, da so ti sejmi sami sebi namen.
Default avatar

Harlem in Bronx

Tile sejmi so čista farsa, ne poznam nobenega ki bi tako dobil delo. Verjetno je smisel teh sejmov boljkotne le promocija in tipanje terena in preverjanje stanja na trgu. Da vidijo koliko ljudi lahko naokoli prenesejo letos, glede na lansko leto.
Default avatar

resnica ni plenica

Sejem za nategunske firme in lenuhe, ki upajo na pisarniško službo.
Default avatar

resnično beda

Res sama beda. 90 % tistih delodajalcev tam išče delavce za minimalno plačo. Pošta, trgovine, tovarne... Ne zanima jih diploma, izkušnje... Hočejo pa od tebe čimveč, plača pa minimalna. Škoda časa tam hodit.
Default avatar

resnica ni plenica

danes vsak že diplomira.
Default avatar

Pol kile ojrov za zaposlenega

rekruterji se strokovno imenujejo je napisal/a:
Problem je v tem, da sam že veš, da lahko kandidiraš, vendar pojma nimaš, kdo te išče, pri teh agencijah pa ne dobiš tega podatka.
Kako si firmo kontaktirala, če ne povedo, za koga gre? Si izvrtela ta podatek ali si šla potem kar sama v lov.
Sploh veš, za koga so iskali kader?

Največkrat je to, kar pišeš, sploh glavni šus pri nezaposlovanju. Delodajakec ne išče sam, bogato plača posrednike, ti pa ne znajo s sitom.
V tujini plača delodajakec vsakega, ki mu kader pripelje v firmo, tudi svojega zaposlenega. Nemčija 500€ po glavi. V Srbiji idr.na Balkanu je to strašen biznis.
Z ljudmi operirajo slabše, kot s sužnji.
Vsak kandidat mora tem posrednikom plačati, da gre v tujino, pa sploh še nima niti naslova, kam gre.

Tako, da se je vprašati, kaj in koliko vsega je za temi sejmi.
Zato, vsak, ki delo išče, tudi v tujini, naj kontaktira direktno delodajalca ali gre na fejsbuk.
Nobena firma ni brez spletne strani. Ali pa ni resna.
In vsaka od njih ima rubriko kariera. Doma in v tujini.
Srečno pot vsem. Nekateri smo že tam, čeprav na stara leta.
Torej, vse vas še čaka, kar pogumno, ne izgubljat časa.
Default avatar

Lovci na glave

rekruterji se strokovno imenujejo je napisal/a:
To niso rekruterji.
Pravi rekruter je lovec na glave, možgane, dobesedno, točno ve, koga išče. Ga prepozna in bo zanj naredil vse in še več, da ga/jih dobi.
Njemu je to kruh!
Default avatar

Moničan

Ko sem po mailu spraševal za oglas, so mi nekatere agencije povedale za katero podjetje se gre, nekatere so se pa zgovarjale na poslovno etiko.
Default avatar

Sushi

Ah, ko sem bil brezposeln, sem dojel da se je najbolje osebno na firmi oglasit. Edino tako je bil efekt, samo od pošiljanja prošenj sem samo enkrat šiht dobil. Ne, dvakrat. Lažem. Prvič takoj po šolanju v svoji branži, drugič pa kmalu zatem v takrat precej bližnjem podjetju, ki je iskalo kar zajetno število razno raznih delavcev. Vse kasnejše sem pa dobil po kakih namigih/priporočilih poznanih, enkrat celo od kadrovika v podjetju, ki je odpuščalo, vedno v vseh primerih pa sem poklical in se dogovoril za sestanek. Nič čakat, hitro srečko kupit. Je pa seveda treba biti pripravljen, da se jim pokažeš v pravi luči, in pripravljen tudi na takšna in drugačna presenečenja.

Pošiljanje in čakanje=decimalka možnosti

Na sejme nikoli nisem hodil, še tisti nujni sestanki na zavodu za zaposlovanje so mi bili večinoma odveč. Z eno svetovalko sva se prav fajn zastopila, tista je bila izjema, drugač pa žalist od žManpower agencijo pa sem pomotoma obiskal, ko sem mislil, da grem na razgovor na delovno mesto za voznika kombija...no, ponudili so mi tudi delo skladiščnika, čistilca, delo za tekočim trakom in ne vem kaj še vse že po telefonu, zato sem bil sveto prepričan, da sem zadel loto v obliki cvetočega podjetja, kjer bom tudi sam bogatel. Potem pa pridem tja in vse v kravatah, suknjičih, poslovnih elegantnih cunjicah..."O, živjo. Mi smo pa agencija za zaposlovanje..."🤣
Prekajen meso dl cajt gvera;)