Forum.Over.Net

Starševski čvek

Zakaj so vegani tako nasilni

Default avatar

Ni vseeno kaj mu daš

Zanimivooo je napisal/a:
Nafutraj otroka s toliko krompirja, da bo 2000kcal, pa glej, kako se bo razvijal. Že vrabci na drevesih vejo, da ne gre samo za št. kalorij, ampak kaj s temi kalorijami prinesemo v telo. To velja tudi za odrasle, za otroke pa še toliko bolj. Podhranjenost ne pomeni samo pomanjkanje kalorij, ampak tudi pomanjkljivo kvaliteto hrane. In ti, ki si taka strokovnjakinja, da lahko na podlagi svojega znanja ovržeš vse članke, bi to morala vedeti.
Default avatar

26 let stara mlada mamica

Zanimivooo je napisal/a:
Hvala za vaš pogled na zdrav razvoj dojenčkov me veseli da ste našli način ki vam daje nadpovprečne rezultate. Jaz sem sicer drugačnega mnenja kot vi in si za svojega dojenčka želim drugačno prihodnost me pa veseli da ste tako razumevajočim in me ne silite da bi začela živeti in razmišljati kot vi ter hraniti svojega dojenčka kot vi mislite da je primerno.
Default avatar

Zanimivooo

Ni vseeno kaj mu daš je napisal/a:
2000kcal veganske prehrane. In sem mislila da je to jasno.
Prav tako meso nima nič kar bi pripomoglo k rasti in razvoju. Razen če zagovarjate da so holesterol in nasičene maščobe zdrave.
In ne otrok ne bo podhranjen in nebo presuh s 2000kcal krompirja, imel bo pomanjkanje vitaminov, mineralov ipd zato je optimalna raznovrstna veganska prehrana.
Default avatar

Holesterol je zdrav

Zanimivooo je napisal/a:
To ko nimate pojma,da telo tudi rabi holesterol in nenasičene maščobne kisline.
Default avatar

Zanimivi podatki

Zanimivooo je napisal/a:
Me veseli da ste našli način prehranjevanja ki vam ustreza in ste nam ponudili vse te informacije da se lažje odločimo. Hvala tudi da nas ne silite da moramo vaše poglede na svet in zdravo prehranjevanje dojenčkov sprejeti kot svojega in nam pustite da živimo svoje življenje na način kot mislimo da je najbolje za nas in naše otroke.
Default avatar

Robi...

Holesterol je zdrav je napisal/a:
Telo ne rabi holesterola, ker ga proizvede samo kolikor ga potrebuje.
Default avatar

Zanimivooo

Holesterol je zdrav je napisal/a:
Gor imate članke o škodljivosti holesterola in nasičenih maščob. Nenasičene pa z lahkoto dobimo na veganski prehrani.
Default avatar

Holesterol je zdrav

Robi... je napisal/a:
Pri slabem prehranjevanju ga ne more,potem pa imaš 19 letnike ki jih ščipa v srcu,neenakomerno bitje srca,vrtoglavice,...ker ni zadosti holesterola.
Default avatar

Robi...

Holesterol je zdrav je napisal/a:
Kje pobirate te bolane fore ?
V svoji bolani glavi ?
Default avatar

dajmo naši

Zanimivooo je napisal/a:
Sama si najdi dokazane primere mučenja in zlorabe otroka z vegansko hrano, ki je ostal pritlikav, telesno ali duševno zaostal in študije o tem. Malo je študij, ker je malo tako norih ljudi, ki bi zaradi lastne mode in stila v lajfu I don't hurt animals, lastnim otrokom odvzel duševni in telesno razvoj možganov, namreč možgani in telo se razvijajo na podlagi števila prejetih beljakovin!

In cel živaski svet je tako narejen, tudi živali, npr svinje in govedo zelo zelo hitro zraste na podlagi proteinskih dodtkov v krmi, vem, ker sem bila nekoč s kmetov, kjer so dodajali zdrave proteinske pripavke za zdravje mišic in kosti, a nič gensko spremenjeno jasno, vedno je bila inšpekcija na kmetih, ampak govedo je dost prej veliko zrastlo in bilo godno za prodajo, kakor pa če bi uživali samo travo!

Torej tudi pri popolnoma rastlinojdih živalih kot je govedo, kvalitetni proteinski (beljakovinski) pripravki v prahu) seveda rastlinskega izvora, povzročijo zdravo in lepo telesno rast in večje mišice in kmetu omogočijo zaslužek, kmet je praviloa udarjen s sušo ipd, meso pa mora zrihtat za v trgovine in za lačne, pa saj bi sicer crknil sam od lakote, ker ne bi mogel prodati živine, ki jo ima srčo rad, zanjo lepo skrbi. Če pa kakšen kmet pusti rasti živino na čisti travi in na paši brez silaže, koruze in hranil in minialno proteinskega praška iz graha, pa živina ostane mala in suha, je zdravstveno šibka in neodporna, hitro zboli in umre kljub dragi veterinarski pomoči.

Vi se boste do konca življenja vaše zablode sramovali, posebno zlonamernega vplivanja na naivne ljudi, ki bodo mučili lastne živali in otroke z veganstvom, ne le do pritlikavosti , ampak do bolezni in bolezni. Vse vaše vegansko delovanje je ves čas usmerjeno proti človeku in prirejeno v dobro živali, pri čemer jim sploh ne želite dobrega, saj naj po vašem za rakom obolela divja svinja ali za rakom boleli volk, umira v hudih mukah, namesto da bi ga lovec smel takoj ustreliti in rešiti muk, saj tak bolni volk itak ne bo več dolgo živel, ampak vii ste proti ubijanju žvali lol .

Volkovi napadajo otroke, grizejo starke v krdelih, vi pa na račun veganske modernosti in "velikega gibanja, kjer se čutite pomembni in nad neumno zaostalo množico", ne ščitite ljudi, ampak volkove, ki še celo nimajo razuma povrh...

Resnica pa slej ko prej kljub vsej hudi propagandi pride na dan, resnica je, da smo ljudje vsejedi. Če nismo, je narobe, zbolimo, nasploh pa fizični delavci! Solata se takoj rebavi, meso pa počasi in črevesje je dolgo 7 metrov, ne brez razloga, zato se ne sklicujete na naše zobe, saj pa človek pozna nož milijone let, da si lahko hrano na male kose nareže in ne rabi s "čekani " narazen trgat kot akna zver, to nič ne pomeni. Pomeni samo še eno odsotnost vašega logičnega mišljenja.
Default avatar

Holesterol je zdrav

Robi... je napisal/a:

Na urgenci model.Ampak zate so očitno tisti otroci zdravi,osebje,zdravniki pa bolni?

Me prav zanima kaki zdravnik si.Sigurno Dr. Bolni Robi
Default avatar

Zanimivooo

dajmo naši je napisal/a:
Študij ni ker neveste o čem govorite.
Mesojedci imajo kratko črevo, v dolgem meso gnije. Malo si poglejte primerjamo črevesja volk pa človek. Mi imamo črevesje dolgo ker moramo prebavlja ti vlaknine, te nam dajejo občutek sitosti.
Aja pa en nasvet, če hočete nekoga v nekaj prepričati dajte kakšen članek ali pa ga vsaj preberite ker to o prebavi ste pa popolnoma zgrešili bistvo.
Default avatar

dajmo naši

Po moje boste eni, ki se tu najbolj glasni, imeli zelo težko vest in krivdo za uničevanje nedolžnih življenj, ker propagirate zdravju nevarno in otrokom smrtno nevarno veganstvo, saj s propaigiranjem in napadanjem vsejedcev čimer zavajate manj inteligentne in osebnostno naivne nerazgledane ljudi, ki lastnim otrokom zarad vaše propagande odrečejo zdrav razvoj...

In nato pa beremo v črni kroniki o smrti otroka! Ampak ne, vi se ne date, vi e kar enostavno svinjsko zlažete in smrt otroka podtaknete neznanim vzrokom!

Tako da niste vegani nič sočutni niti do malih otrok dojenčkov, ženske ste itak neplodne razen v mladosti, moški pa enako, ker ni moči v telesu, spolne energije ni, samski ste.

Vam gre za to, da ste sočutni samo do vašega vegaskega gibanja po celem svetu, ker se pač nekaj puntate, ker se lahko, ker imate cajt in ker slučajno niste fizični delavci, ki bi nujno potrebovali meso za dosego norme za trakom npr. ;) ...

Vendar pa vam ob obisku mesnice sline iz ust ven tečejo, nonstop se ližete in slino požirate, a nisem to le jaz opazila, saj je vide na netu iz protesta.

Kako lahko pomagaš živalim?

Tako da se jaz npr osebno ridružim protestom veganov, zaradi mučenja živali med prevozom, z obiskovanjem klavnic. In tako, da glasno zahtevam lepo ravnanje z živami in ugodenje njihovim takojšnjim telesnim potrebam po vodi ali hrani, in da ne smejo bit v nobeni stiski. Ker kako drugače naj, ker sem po naravi živaloljub in se mi vse smili. Siceer ne bi bila 5 let vegi. Ampak sem zbolela brez mesa.

Moj sorodnik je bil član pobude velikega projekta za zaščito živali. Po celi Evropi je v kmetijstvu nastajal projekt z imenom Dobro počutje živali. To pomeni da so kmetijske zadruge prirejale srečanja ter predavanja tudi v Sloveniji o tem, kako se lepo ravna z živalmi. Žal pa naš zaiti VURS ni sprejel teh usmeritev kot zavezujočih in grdo ravnanje z živalmi (da ne dobijo hrane takoj ko so lačne ali vode, da so do neke mere veliko v lastne blatu in da se jih pretepa med prevozom v klavnici).

Kmetje jim morajo zagotoviti vsak dan izpust na prosto, da se govedo sprehodi, telički naigrajo, da so sobodni, da so na čistem in lepem, da jih ne zebe in da v primeru kakršnekoli potrebe takoj dobjo , kar rabijo, naj so lačne ali ejne ali potrebujejo malo božanja.

Projekt Dobro počutje živali se je v Sloveiji precej obnesel, žal pa se pri prevozu še vedno dogajajo hude kršitve in mučenje živali.

Tu vidim vegane, da ne bod samo vsejede ljudi napadali, naj napadajo sistem, ker to dopušča in protestirajo za pravice živali, jih kljub prepovedi približanja tovornjakom napajajo in hranijo, to je to, veliko takih pobud in akcij, pa bo tud zavest v Sloveniji večja, ne le v Sloveniji, ampak tudi po svetu, da moramo imeti živali radi, dokler živijo. Žal pa se je treba sprijazniti tudi s tem, da jih redimo za našo hrano, ne zaradi krvoločnosti, ampak zato, ker enostavno človeško telo in tudi živalsko telo za svoje življenje potrebuje tudi beljakovine živalskega izvora. In smrt je del življenja in je naravna pot vsakega med nami, tudi mi bomo umrli. In jedli nas bodo črvi, pa jim to preprečite, če lahko, če ne bo keša za žaro. )
Default avatar

Zanimivooo

Holesterol in nasičene maščobe so še zmeraj nezdrave za nas. Preberite si študiji zgoraj. Če bo bili vsejedi nebi umirali zaradi visokega holesterola in pritiska zaradi živalskih maščob.
Default avatar

Človek ni mesojedec

Zanimivooo je napisal/a:
Človek ni mesojedec ampak vsejedec. Temu primerno ima tudi prilagojeno prebavo in zobovje.
Default avatar

Zanimivooo

dajmo naši je napisal/a:
Vsakič ko grem mimo mesnice se moram zadržati da ne bruham. Pogled na raskozana krvava trupla pač ni mamljiv.
Default avatar

Zanimivooo

Človek ni mesojedec je napisal/a:
Vsejed je npr pes ali medved . A so tvoji zobi bolj podobni njihovim ali npr kravjim?
Default avatar

reala je taka

Človek ni mesojedec je napisal/a:

Drži, zato nimamo črevesja, kot ga imajo volkovi, pa tudi takega kot ga imajo krave, ne.

Človek je vsejedec.
Default avatar

En nasvet

Zanimivooo je napisal/a:
Ne hodi mimo mesnice in nakupe mesa ( če so otroci ali kdo drug v vaši družini vsejedi ) prepusti tistemu ki ga takšen pogled na hrano ne vznemirja.
Default avatar

Realnost je drugačna

reala je taka je napisal/a:
Pes je vsejed. Ali dobi visok holesterol zaradi mesa? Ne. In tudi mi ne bi če bi bili vsejedi, a realnost je drugačna.