Forum.Over.Net

Starševski čvek

Zakaj so vegani tako nasilni

Default avatar

prosim za odgovor

lej ga je napisal/a:


Mene pa zanima, kako spraviš vase 2500 kcal zelene solate? 100 g solate ima namreč le 15 kcal.
Default avatar

Vesel sem

Zanimivooo je napisal/a:
Veseli me da imate tako visoko stopnjo zavesti in da nas ostale ki mislimo drugače kot vi ne silite da tudi sami sprejmemo vaš način prehranjevanja in razmišljanja. S tem svojo visoko stopnjo zavesti le še dodatno potrjujete.
Default avatar

Visoka stopnja zavesti

Vesel sem je napisal/a:
Se popolnoma strinjam
Default avatar

Robi...

dajmo naši je napisal/a:
V glavi pa še vedno ni vse OK. Moraš biti malo zmešan, da pišeš takšne bedarije.
Default avatar

Nepotrebne žalitve

Robi... je napisal/a:
Robi, tudi "v tvoji glavi še ni vse OK" (povzemam izključno tvoje besede), da imaš potrebo žaliti ljudi, če se ne strinjaš z njihovim načinom dojemanja zadev.
Default avatar

Robi...

Nepotrebne žalitve je napisal/a:
Blesavo multinično, ne gre se za dojemanje zadev, ampak za širjenje leži.
Ampak, ker si bolano v glavi, je seveda to zate normalno. :-)
Ker si isto.
Default avatar

Lep primer vegana

Robi... je napisal/a:
ko mu zmanjka argumentov. Verjemi, zelo poučno za vse nas.

S pogledi in stališči zgornje ženske se pa ne strinjam. Samo pokazala sem ti lastno ogledalo.
Default avatar

dajmo naši

Dajmo naši je napisala je napisal/a:

LOL, za vse agresivne izpade z žalitvami in diskreditacije sogovornikov se poglej, kako si ti sama zaradi veganstva boljši sočlovek. Seveda meso daje energijo, ampak posredno, tako, da izgrajuje mišično maso, ker preprečuje katabolizem po fizičnem naporu. Da pa so ogljikovi hidrati neposredna energija človeku, ni treba razlagat, vsi vemo. Nisem žabarka, niti v javnem sektorju, sem v privat firmi v fabriki. In na preglede krvi sem hodila večkrat po reklcih pač zaradi prehlada, obdobnega zdravniškega pregleda v službi, podaljšanja vozniške, novega zdravniškega pregleda za drugo službo, pa zaradi spremljanja ščitnice in po poškodbi na delovnem mestu.

Poleg tega, če je dovolj beljakovinsko bogate hrane, bo močna tudi hrbtenica, saj mišice podpirajo ploščice in vretenca hrbtenice tako, da jih držijo v pravem položaju, da ne pride do hernije, išiasa, heksnšusa itn. Torej 5 let sem bila vegi in kljub vsem žitaricam, zelenjavi, stročnicam, siru, sem sama dobila resne bolezni kljub odpovedi mesu, pa še bralna očala imam. To vse je hud dokaz o škodljivosti vegetarijanstva škodljivo oz. da biti vegi nikogar ne ščiti pred boleznimi in staranjem. Zato sem danes spet vsejedka. Na pravice živali lahko opozarjam na druge načine.

Ti kopiram, da tokrat ne spregledaš, evo tu pa je kruta realnost in žalostna resnica o hudi nevarnosti veganstva :

https://www.zurnal24.si/svet/veganska-s ... J_mrvMO3bY


Veganska starša obsojena, ker je bil otrok podhranjen
AVTOR B. P. 22. AVGUST 2019, OB 13:57
otrok v bolnišnici

Deklica pri 19 mesecih ni imela zob in je bila videti kot trimesečni otrok.

Sodišče v Sydneyju je starša danes triletne deklice spoznalo za kriva in ju obsodilo na 300 ur družbenokoristnega dela. Očitali so jima zanemarjanja otroka in ogrožanja njegovega zdravja. Sodišče jima je naložilo 18-mesečno kazen, v okviru katere morata opraviti omenjeno družbenokoristno delo.

Deklica pri 19 mesecih ni imela zob in je po videzu spominjala na trimesečnega otroka. Kot posledica prehrane, ki ji je bila podvržena, je imela težave s kostmi, poleg tega pa ni bila nikoli cepljena. Hranili so jo z ovsenimi kosmiči, krompirjem, rižem, tofujem, kruhom, arašidovim maslom, riževim mlekom in občasno sadjem. Nikoli ni dobivala prehranskih dodatkov.Socialna služba se je z družino seznanila, ko je bila deklica hospitalizirana zaradi zdravstvenih težav. Ob sprejemu v bolnišnico je tehtala 4,89 kilograma. Od rojstva pa do hospitalizacije in ni bila pri zdravniku. Deklica je imela modre ustnice, hladne okončine, nizek pritisk in vrednosti kalcija ter slabo mišično maso. Ni se bila zmožna plaziti ali sedeti brez pomoči. Ni govorila. Njene noge so bile zatečene zaradi tekočine, ki se je nabirala v njih.

Kmalu po tem, ko so ji uvedli normalno prehrano, je deklica začela rasti, izrasli so ji tudi zobje.


Deklica napreduje
Danes je deklica stara tri leta in živi pri sorodnikih. Njeno zdravstveno stanje se je izboljšalo, a potrebuje fizioterapijo, obravnavo pri logopedu, poleg tega pa jemlje zdravila in prehranska dopolnila za rast. Fizično in psihično zaostaja za svojimi vrstniki, navaja The Guardian.

Njena starejša brata sta tudi nastanjena pri sorodnikih. Ko so ju odvzeli staršem, nista bila bistveno podhranjena, tako kot njuna mlajša sestra pa nista bila redno cepljena.

Zgodbo večkrat spremenila
Sodnica je ocenila, da zanemarjanje ni bilo namerno. Poudarila je, da je skrb za ustrezno prehrano otrok odgovornost vsakega starša in da bi na določeni točki morala spoznati, da se hči ne razvija tako, kot bi se morala. Starša sta svojo zgodbo večkrat spremenila in nista bila odkrita glede tega, kaj se je dogajalo doma.

Starša, oba stara nekaj čez 30 let, sta izgubila skrbništvo nad otroki in sta z njimi le občasno v stikih. Par se je medtem tudi razšel. Oče je na sodišču prosil za nižjo kazen, ker naj bi imel omejeno vlogo pri skrbi za deklico. Sodnica je njegovo prošnjo zavrnila.

[email protected]


Robi... je napisal/a:

Zakaj sam širiš laži o zdravem veganstvu in laži pripisuješ drugim. Jasno, da primanjkljaj holesterola v krvi povzroča hudo utrujenost, vpiši v google o vlogi holesterol v krvi. In močno znižana sečnina v moji krvi tudi pove, da telo nima energije, sečnina je produkt pri razgradnji beljakovin, ki jih je v prehrani pri meni v času vegijstva premalo- dokaz je nizka vrednost sečnine. Če je premalo beljakovin, pa mišice niso imele moči za svojo obnovi, ker je niso mogle iz solate in riža ven jemati, saj potrebujejo beljakovine v hrani. Nimam nič proti, če živite od nekaj listov zelenjave dnevno. Vem pa, kaj meni škodi. To, da sm 5 let živela od kuhanega korenja in riža ipd.
Default avatar

dajmo naši

Objavili so, da vegetarijanstvo ne ščiti pred rakom, ampak je celo 40 % več črevesnega raka in srčnih bolezni, torej itak propadejo vse vaše teorije o zdravju vegijev in veganov :

https://www.zdravo.si/vegetarijanska-hr ... nost-raka/


Vegetarijanska hrana spreminja DNK in poveča možnost raka
19. April, 2016


Deli
Dolgotrajno prehranjevanje na vegetarijanski način lahko privede do genskih mutacij, ki povečajo tveganje za nastanek raka in bolezni srca. Takšna je ugotovitev znanstvenikov z ameriške univerze Cornell, ki so primerjali na stotine genomov prebivalcev pokrajine Pune v Indiji, kjer se večinoma prehranjujejo vegetarijansko, z genomi prebivalcev Teksasa, kjer je meso na krožniku skoraj vsak dan.

Raziskovalci so ugotovili, da pretežno vegetarijanski način prehranjevanja tekom več generacij spremeni DNK tako, da so te osebe bolj dovzetne za vnetja. Do mutacije naj bi prišlo, ker telo na ta način iz rastlin lažje absorbira maščobne kisline.

»Pri ljudeh, katerih predniki so se prehranjevali vegetarijansko, obstaja večja verjetnost, da imajo gene, ki omogočajo hitrejšo presnovo rastlinskih maščobnih kislin,« pojasnjuje profesor Tom Brenna z Univerze Cornell.

Toda čeprav je mutacija na prvi pogled koristna za tiste, ki se prehranjujejo samo s hrano rastlinskega izvora, si je v resnici ne želimo. Zaradi mutacije, ki je posledica vegetarijanskega prehranjevanja, se namreč poveča proizvodnja arahidonske kisline, ta pa je povezana z vnetnimi obolenji in rakom. Tveganje se še dodatno poveča, če oseba uživa veliko rastlinskih olj (kot je na primer sončnično olje), saj mutirani gen hitro pretvarja maščobne kisline v nevarno arahidonsko kislino.

»Pri teh ljudeh se rastlinska olja pretvorijo v arahidonsko kislino, ki deluje vnetno in s tem povečuje tveganje za kronično vnetje, ki je povezano z nastankom raka in s srčnimi boleznimi,« opozarja Brenna.

To odkritje morda pojasni, zakaj med vegetarijanci obstaja 40 odstotkov večja verjetnost za nastanek raka debelega črevesa in danke
v primerjavi z mesojedo populacijo – in to kljub temu, da je rdeče meso znano kot dejavnik tveganja za rakava obolenja.

Kot da to ne bi bilo dovolj, omenjena mutacija zavre tudi proizvodnjo koristne omega-3 maščobne kisline, ki je koristna za srce, saj ga ščiti pred boleznimi.

Sporočilo vegetarijancem je zato enostavno: Uživajte maščobe, ki vsebujejo čim manj škodljive omega-6 kisline (večina rastlinskih olj) ter čim več koristne omega-3 maščobne kisline (olivno olje).

Medtem so že predhodne raziskave pokazale, da lahko vegetarijanski in veganski način prehranjevanja moškim povzročita težave s plodnostjo, saj se ob odsotnosti mesa v prehrani zmanjša število spermijev v semenski tekočini. A vse le ni tako črno. Vegetarijanski način prehranjevanja po drugi strani znižuje tveganje za diabetes, infarkt in debelost.

Vir:
– Strokovna revija ‘Molecular Biology and Evolution’

– Telegraph.co.uk
Default avatar

Tale ni samo vegan

Zanimivooo je napisal/a:
Neee, seveda ni prepojen. Ker je ON SAM tako rekel. (in bil za to dobro plačan)
Default avatar

Po mojem mnenju pišeš nesmisle

dajmo naši je napisal/a:
Nisem veganka ali vegetarijanka, ampak tole tvoje pisanje je po mojem mnenju škodljivo in že na meji berljivega.
Če se tebi vegetarijanstvo ni izšlo, boš zdaj tukaj vsem težila? Tudi meni se ni, pa kaj? Po moje je za nekatere celo zelo zdravo. Tako kot vsejedstvo. In ostale morda hudo restriktivne diete.
Ljudje tukaj (večinoma vsejedi) se samo ne strinjamo s tem, da nam drugi vsiljujejo svoj način prehranjevanja kot edino pravi (in moralno nesporni). Kaj je za koga zdravo, pa naj vsak sam presoja.
Ti primeri otrok, ki jih navajaš so zame popolnoma neprepričljivi. Po moje je v teh primerih šlo za resno zanemarjanje otrok ter odklanjanje zdravniške oskrbe in ne samo za napačen način hranjenja, kot nam hočeš ti predstaviti.
Default avatar

Zanimivooo

dajmo naši je napisal/a:
Kot prvo koliko je mesojedcev ki imajo resne bolezni? A za to krivijo meso? Zakaj ti krivis veganstvo če si sla po slabem?
Nasičene maščobe in holesterol dokazano povečajo možnost za nastanek srčno žilnih obolenj. Samo povej če hočeš študije jih dobis. In kje je največ nasičenih maščob in holesterola na kupu? Rastline ali živaliski izdelki?
Kot drugo. Kako lahko opozarjas na pravice živali če jih pobijas? A jaz lahko opozarjam o pravica h psov pa jih doma pretepam?
Kot tretje. Beljakovin rabimo 0.8-1.2g na kg TT in nič več. Oh so glavni vir energije in v vsaki celostni hrani so tudi beljakovine. Če poješ dovolj, boš imela tudi dovolj beljakovin. Medtem ko preveč beljakovin obremeni ledvice, ker naše telo ni narejeno za razgradnjo dolgih in težkih verig maščob in beljakovin ampak za OH on naravni sladkor. Edini ki rabijo več maščob in beljakovin so otroci v rasti in razvoju.
Kot četrto. Teji članki samo poudarjajo glupost ljudi. Gre za primer podhranjenosti in zanemarjenosti in nimajo popolnoma nič z veganstvom. To da sta starša vegana je le naključje. A ko kakšen otrok umre pri vsejedih je krivo meso?
Default avatar

dajmo naši

'Zanimivoo' in 'Po mojem mnenju pišeš nesmisle' - še dobro da je to samo tvoje mnenje in da to ni moje mnenje. Moje mnenje je takšno, kot je bilo vidno in uradno dokazano : da so otroci že umrli ali zaostali v razvoju natančno, dokazano zaradi veganstva, prav tako živali. Dojenki in mali, prisilno vegansko hranjeni otroci so umirali čisto počasi, mučne in počasne smrti so umirali v hudih bolečinah zaradi odpovedovanja notranjih mišic srca, ter vseh organov, saj so človeški notranji organi v bistvu ene same mišice, ki za zdravo delovanje te razvoj nujno potrebujejo beljakovine živalskega izvora.

Pa če vi s spranimi možgani še tako glasno kričite ZA veganstvo! Tam v enih rovtah v Slovenji in v Italiji in na Hrvaškem in po clei Evropi in Ameriki in tudi v Avstraliji so nemočne žrtve trpele muke počasne smrti, niso mogle kričati, ker niso imele moči, umrle so. In to ta je resnica. In resnica vedno zmaga, zmaga resnica, da je veganstvo smrtno nevarno otrokom in škodljivo odraslim, ker tako se je tudo uresničilo. Ne zmaga nikoli vaše glasn krik in propaganda proti mesni prehrani! Ljudje niso nori, vsaj vsi niso nori. V zdravilnost veganstva lahko prepričate samo take ki so že prje bili mal nori!

Strašljivo je dejstvo, da zaradi popolnoma spranih možgan zdravniško in uradno dognanega dokaza o tem ne vidiš, ali vidve ne vidita, čeprav vama piše in berete in zgornja ŠTUDIJA JE URADNA IN PRIZNANA, DA VEGETARIJANCI DOBIJO RAKA V 40 % VEČ ! Ampak vi orto nasilni vegani se pretvarjate, da ste pametnejši od ameriških priznanih univerz! Greste na goli populizem in nasprotnike imenujete za kratkopametne, ker ste brez argumenta! (če nisi ista oseba pod 2 nickoma, ampak who cares).

Strašljivo je to od veganov. Ker nekoč na primer je tudi hudo pretepanje in mučenje hudo bolnih ljudi veljalo za zdravilno. Zato so kake duševne bolnike, oziroma kao "obsedene" ljudi, zdravili s pretepanjem in mučenjem, pri čemer so bili ti hudo poškodovani ali so celo umrli. Prmejduš, pa še celo takrat so bili so bili zdravielji in izganjalci hudih duhov sveto prepričani v zdravilnost takega mučenja, kao operacija uspela, pacient umrl, amak who cares, nekaj so morali delat in oblast je do dovolila.

Vama dvema pa pritiče ista vzporednica, ista trdobučnost in omejenost, ker tu trdita, da ima zelena solata energijo, meso pa ne... In trdita, da veganstvo ni smrtno nevarno kljub temu, da sami odlično vidita zaostale pritilikave otroke, ki si po presedlanju na normalno vsejedstvo nikoli več ne morejo povrniti izgube razvoja in dohiteti zamude. Ena od vaju celo skuša načrtno LAŽNIVO zminimalizirati to zlo zlorabe otroka z vegansko hrano celo z racionaliziranjem, češ da naj bi šlo za "druge vrste zanemarjanja", kar je podlo namigovanje, huda laž, seveda v želji pohvaliti in oprostiti veganstvo kot edini vzrok podhranjenosti ali smrti otroka veganskih staršev. Vegani ste torej tudi hudi lažnivci! Psihopatski in do lastnega otroka hudo nasilni veganski starši ga niso normalno hranili, ampak pač vegansko, zato je umrl, ali ostal pritlikav. In samo zato je duševno ostal zaostal, ker njegovi fizični možgani se razvijajo na račun beljakovin in ne solate in se brez beljakovin niso zmogli razvijat!
Default avatar

Robi...

dajmo naši je napisal/a:
Kaj pa je tebi skurilo možgane in kaj se ti je tako hudega zgodilo, da širiš takšno nestrpnost in laži ?
So starši vegani ?
Default avatar

Pa so krivi

Zanimivooo je napisal/a:
Seveda ima otrokova smrt opraviti z veganstvom. Otroku je zaradi veganske hrane hudo primanjkovalo določenih hranilnih snovi, zato se ni primerno razvil. In bolj kot strokovnjaki opozarjajo, da ne morete otroka filati z dietami in načini prehranjevanja, ki jih še odrasli ne prenašajo vsi dobro in je treba veliko znanja in organizacije, da jedilnik prilagodiš svojim potrebam, bolj vsi brezglavo vztrajate in pitate otroke s temi svojimi idejami. Bolj kot opozarjajo, da otrokov organizem še raste in ima zato drugačne potrebe kot odrasel človek, bolj lajnate svojo. Ampak ne, ti veš gotovo bolje od strokovnjakov in o tem otroku iz članka prav tako veš ti več kot vsi, ki so primer obravnavali. Seveda je vsem preizkovalcem pri njihovi službi bil glavni interes in cilj očrniti vegane, zato so se zelo potrudili, da je tak glup članek prišel v javnost. In za konec mi povej, kako pa ti lahko zagovarjaš pravice živali, če imaš doma računalnik, tv, pametni telefon in kup druge šare, ki bo nekoč pristala v naravi in ogrozila življenje mnogih živali? Najprej si razširi obzorja, da živali zaradi ljudi trpijo tudi drugače, ne samo zaradi prehrane in da bi tudi marsikateri drug način komot preprečila, pa ti to zaradi lastnega udobja na kraj pameti ne pade.
Default avatar

Zanimivooo

dajmo naši je napisal/a:
Toliko idiotskih stvari na enem kupu pa nevem če sem že kdaj prebrala.
Dokazano da veganstvo povzroča zaostanek v razvoju? Dej študijo.
Vegetarijanstvo je nezdravo in nihče tu od veganov tega ne priporoča tako da nevem kaj nam to bluziš ker nima nič z nami.
Tu imaš pa študijo za holesterol in nasičene maščobe:
https://www.ahajournals.org/doi/full/10 ... 0000000510
https://www.nutrition.org.uk/nutritioni ... t-fat.html
Raje dam otroku hrano polno vitaminov, mineralov, vlaknin ipd kot da mu večam možnost za nastanek srčnožilnih obolenj in mu v usta bašem mrve živali. Daj vprašaj 2 letnega otroka al bi raje mrtvo kokoš ali jabolko.
Default avatar

Zanimivooo

Pa so krivi je napisal/a:
Povej točno katerih hranilnih snovi mu je primanjkovalo ?
Default avatar

Nisi edina

Zanimivooo je napisal/a:
Podpiram porast zavesti o zdravi prehrani pri mladih starših. Veliko staršev se odloča da bodo hranili svoje dojenčke s hrano polno vitaminov, mineralov in vlaknin, namesto s trupli živali. Vedno več vas je takšnih ki se tega zavedate in tako dajete svojim otrokom možnosti za boljše življenje:

https://www.slovenskenovice.si/crni-sce ... a-do-smrti
https://www.zurnal24.si/svet/veganska-s ... J_mrvMO3bY
Default avatar

Vegani so zombiji

Mnenje123 je napisal/a:
Nasilni zaradi pomanjkanja mesa.Zombiji isto lovijo meso,kri,...Zato pa so bolni,umrejo že pri 40 letih,...
Default avatar

Zanimivooo

Nisi edina je napisal/a:
Spet clanki ki nimajo nič skupnega z veganstvom. Samo enkrat sta dojenčka peljala k zdravniku? Od kdaj vegani ne peljemo otroka k zdravniku? In otrok je bil podhranjen. Veste sploh kaj to pomeni? Ni imel dovolj kalorij. Mislite da bo otrok ki dobi 2000kcal podhranjen? Ne. Enostavno ni dobil dovolj hrane.