Forum.Over.Net

Starševski čvek

Kje boste zdaj dobili kredit?

Default avatar

112656

Ja full lahko našparaš, če si v najemu, 300 -400 najmenina, 200 hrana, 150 položnice (osnovne), to ti je že 700 evrov. Če maš plačo 900 ti ostane 200 za obleko, obutev, kak izlet.
Default avatar

saj ni treba

112656 je napisal/a:
z 900 eur ti kaj drugega kot najem ne preostane...kaj pa je narobe s tem?
Default avatar

Purica

saj ni treba je napisal/a:
Zakaj pa ne? Jaz imam manjso placo od 900€ pa imam ze 5 let stanovanjski kredit. Sem samska.
Placujem 10€ vec kredita, kot sem najemnine in manj, kot 30€ za zavarovanje zivljenja, ker je bilo obvezno in zavarovanje nepremicnine. Se vedno vam ni jasno. Ali placujes najemnino, ali kredit. Za streho nad glavo moras dat denar. Ne glede kam. S tem, da kredit enkrat koncas placevat. Najemnino pa nikoli.
Je pa res spet koliko kredita hoces vzeti.
Razlozi kaksna je razlika, da je bolje, ko ti gre npr 200€ za najemnino in ne 200€ za stanovanjski kredit.
Default avatar

Res je

Desanka my love je napisal/a:
Tako je in tudi malo ceneje, ker bo šlo lahko kaj tudi na črno, ker ne bo potrebno računa za banko, za črpanje kredita.
Default avatar

skode1ica

Nikoli nisem vzela kredita. Ko sem kupovala nov avto, sem najprej nasparala. Ne razumem ljudi, ki za vsako stvar najamejo kredit ( za pomivalni stroj, registracijo avta, mašino za peko kruha in podobno). Nasparas in ne plačuješ banki. Če nimaš, pač nimaš dokler nimaš. Nič na svetu ni res nujnega. Vse moraš banki vrnit in to z obrestmi. Zdaj ti banka prisiljuje, da uporabiš pamet.
Default avatar

excell

skode1ica je napisal/a:
Manipulacija s takšnimi krediti je posledica slabe finančne organiziranosti. Vedno je dobro da imaš na strani nekaj likvidnih sredstev, ki ti omogočajo da lahko nemoteno živiš.
Default avatar

ribnmj6

skode1ica je napisal/a:
Živiš pa pod mostom ali ti je nekdo drug rit odnesel?
Default avatar

Weda

Ena južna je napisal/a:
Default avatar

nogavičkaaa

Ena južna je napisal/a:
Default avatar

Jgx

skode1ica je napisal/a:
Tako sem tudi jaz delala, isto moz. Kupila sva, ko sva privarcevala. Tako sva tudi hiso delala, brez kredita. Nasparala in kupila parket. Nasparala in kupila kotel... in tako naprej. Ljudje so cist obsedeni s temi krediti , vse je na obroke, zavarovanje, avto, dopust, pohistvo. Vse na obroke. In moralo je pocit, ljudje so jemali 100% kredit za hise/ stanovanja, brez lastnega vlozka. Potem pa gagajo.
Default avatar

Napačne skrbi imaš

Tiste, ki živijo v izobilju, bi moralo skrbeti, ker so pri "ta spodnjem" vzeli kredit, ki ga bodo pri Sv. Petru zelo težko odplačali. Vi ste imeli raj na zemlji in ga ne potrebujete v večnosti.
zelo slabo za večino je napisal/a: