Kako živeti z rakom?

Javna tribuna: Oktober je tradicionalno obarvan rožnato

Default avatar
Rak dojk je najpogostejša oblika raka pri ženskah. Po podatkih slovenskega Združenja Europa Donna vsako leto za rakom dojk zboli skoraj 1.300 žensk. Oktober je sedaj že tradicionalno obarvan rožnato.
S tem se javnost opozarja na pomembnost aktivnega in zdravega življenja ter na prednosti samopregledovanja dojk in rednih zdravniških pregledov, ki pripomorejo k zgodnjemu odkrivanju raka.

Telekom Slovenije skupaj s Samsungom že od leta 2008 sodeluje z Združenjem Europa Donna Slovenije. Oktobra je v ta namen na voljo odličen mobitel po ugodni akcijski ceni na obroke, kupec pa ob registraciji lahko prejme še Samsungov darilni paket. Ob vsakem prodanem mobitelu Samsung Galaxy A30s Pink Ribbon se 10 EUR nameni za boj proti raku dojk. Uporabnice ob tem spomnimo tudi na brezplačno aplikacijo Breast Test, ki na enostaven način spodbuja k rednemu in pravilnemu izvajanju samopregleda dojk. Tako v Telekomu Slovenije rožnati oktober namenjamo osveščanju o raku dojk, novembra pa se bomo pridružili akciji društva OnkoMan, ki aktivno spodbuja moške k zgodnjemu odkrivanju in pravočasnemu zdravljenju raka na prostati in testisih ter ostalih bolezni, ki prizadenejo moške.

Slovenska onkologija pozdravi že več kot 60 % vseh bolnikov, s preventivnimi ukrepi in z zgodnjim odkrivanjem bolezni pa želimo to številko še povečati, zato skupaj prispevajmo k boju proti raku. Vabimo vas, da se nam pridružite v četrtek, 24. 10. 2019, ob 10.00 v javni tribuni, kjer bomo gostili Tanjo Španić, predsednico Združenja Europa Donna Slovenije, in Gregorja Pirca, predsednika slovenskega onkološkega društva za moške OnkoMan, ki bosta na voljo za vaša vprašanja.

Vabljeni, 24.10. 2019, ob 10. uri, vprašanja pa lahko zastavite že danes.

jttscover1.jpg
(59.71 KiB)

Default avatar
No ko ste že načeli to temo, meni gredo vse te awareness fore že precej na živce. Ne vidim v tem nekega smisla, razen da se folk boji in prestrašenemu folku je lažje potem prodajati praktično karkoli. Dajte se vi raje ukvarjat z iskanjem vzrokov bolezni in z zdravljenjem, namesto s traparijami, roza pa brkatimi pa kakšnimi že.
Default avatar
Veliko se govori o pregledih dojk pri ženskah....kako je to pri moških?

Hvala.
Default avatar
Kam gremo lahko moški na preventivni pregled?

hvala.
Default avatar
Kakšno vlogo ima Združenje Europa Donna Slovenije?
Default avatar
Po katerem letu starosti, se je dobro začeti pregledovati?
Default avatar
Kakšne so opcije zdravljenja? Katera naj bi bila najbolj učinkovita?
Default avatar
Pozdravljeni,

mene pa zanima kako deluje aplikcija Breast Test?

lp,
Default avatar
Lahko rak na dojkah vpliva na zmožnost zanositve? :(
Default avatar
Pozdravljeni,
imam sorodnico, ki je letos zavrnila kemoterapijo, odstranili so ji bezgavke... Kakšni so lahko zapleti v prihodnosti?
In kako voliva nanjo to, da je brez bezgavk.. Veliko toži o bolečinah...
Želel bi ji pomagat, pa. Ne vem kako

Hvala
Default avatar
Kako lahko pride nek pacient v stik z vami in kakšno pomoč lahko dobi? Imate kakšne uradne ure, odprte dneve, se je potrebno naročiti, koliko stane posvet, kako zgleda?
Sprašujem za naju z možem, oba bi se rada nekam priključila. On je že pred 15.imi leti imel raka, jaz pred dvemi. Opažava, da naju je to zelo zaznamovalo in bi rada predelala to temo.
Default avatar
Kup vprašanj, nič odgovorov. Nula nada zero 0
Default avatar
Mene pa zanima kakšna je cena omenjenega telefona Samusng Pink Ribbon?
Default avatar
Spoštovani, lepo vas pozdravljamo v današnji javni tribuni, v kateri bomo govorili o pomembnosti aktivnega in zdravega življenja ter prednosti samopregledovanja dojk in rednih zdravniških pregledov, ki pripomorejo k zgodnjemu odkrivanju raka. Dobrodošla oba strokovnjaka Gregor Pirc, predsednik Slovenskega onkološkega društva za moške OnkoMan, ter dr. vet. med. Tanja Španič, predsednica Europa Donna Slovenija. Vabljeni, da postavite še kakšno vprašanje, strokovnjaka pa bosta začela odgovarjati na ta, ki smo jih že prejeli.
Default avatar
Med.Over.Net je napisal/a:
Lep pozdrav vsem bralcem
***

Gregor Pirc
predsednik Slovenskega onkološkega društva za moške OnkoMan
https://www.onkoman.si/
Default avatar
Med.Over.Net je napisal/a:

Pozdravljeni tudi z moje strani :) Z veseljem vam bom poskušala odgovoriti na vaša vprašanja ali vas vsaj usmeriti naprej
***

Tanja Španič
predsednica Europa Donna Slovenija
https://europadonna.si/
Default avatar
Med.Over.Net je napisal/a:
Lep pozdrav vsem bralcem
***

Gregor Pirc
predsednik Slovenskega onkološkega društva za moške OnkoMan
https://www.onkoman.si/
Default avatar
Med.Over.Net je napisal/a:
Pozdravljeni tudi v imenu Telekoma Slovenije, odgovarjava Mojca in Franjo.
Default avatar
Ali bo v novembru tudi kakšna ponudba telefonov za moške?

Hvala.