Forum.Over.Net

Starševski čvek

Kako skriti denar pred partnerjem, da on tega ne opazi?

Default avatar

Miki Niki

Neumno je napisal/a:

Jaz imam že prvega tisočaka na varnem.
Kot pravijo: Boljše vrabec v roki kot golob na strehi.....
Default avatar

pametttten zdaj

Midva se po 20 letih razhajava, ker je njega napadla kriza srednjih let.

Vsi ga pomilujejo, ker sem ostala v stanovanju z otrokoma, le redki dobri prijatelji pa veso, da sva vmes kupila drugo stanovanje, ki je seveda njegovo!

Ker sva začela iz nule, si nisem kaj dosti privoščila: nobenih manikur, pedikur, še frizerja redko, da bo ja kredit čim prej odplačan! Plačo sem pa jaz imela od vsega začetka večjo!

Ja, danes bi rekla, da bi razliko v plači morala dat na svoj kup! Pred ločitvijo sem obsojala take s črnimi fondi in neiskrenimi nameni! Prej. Zdaj (prepozno) me je pa pamet srečala. No, saj mi ne bo hudega, ČE bom le imela službo :-(
Default avatar

zgembutin

Simona 44 je napisal/a:
Torej edina "takratka" je, da mož ne bo šenkal več stotke vsak mesec.
Default avatar

Res je

excell je napisal/a:
Ti, da prav pri vseh fintah...ampak pogoj je, da si edinec. Ker, če starši prej umrejo ali tudi to ne zgolj dvignejo denar iz računa in ga dajo hčerki je darilo, ki se všteva v dediščino. In, če imaš zaJ brata ali sestro si izgubil v najslabšem primeru 25% ali celo 50%. Če je dedičev več si izračunaj sam :P
Default avatar

Kot Monika Jelinčič

V primeru če si kot Monika Jelinčič, potem teh težav ni...
Samo poiščeš dobrega advokata in bivšemu pobereš VSE!
Default avatar

Egoistka

Ženska ti si drek od dreka, upam, da te čimprej zapusti in najde drugo, ti pa se soočiš s prodajo hiše in začneš ustvarjat na novo. Človek, ki ne deli niti z ljudmi, ki jih ima rad, ni vreden, da sploh ima partnerja in ne otroke. Verjetno tudi njim ne boš pomagala priti do stanovanja. Važno, da imaš ti polno rit! Zapomni si, da se lahko situacija obrne in tudi ti ostaneš brez službe, kot veliko drugih v današnjem času potem bo pa kdo zate skrbel, ali v primeru, da zbiliš?!
Default avatar

ErikaAkire

S tvoje strani katastrofalen odnos do izbranega zivljenjskega sopotnika... upam, da se mu odprejo oči...
Default avatar

Skrivnost 123

Kako naj si naredim črni fond, s partnerjem živivav tujini izven evropske unije, starši so v sloveniji ampak jim nemorem zaupati.
Default avatar

m ribca

Če bi bila moški in bi to zvedela, bi ob ločitvi verjetno dobila živčni zlom in ženo nalomila. Pa sem zelo miroljubna in prijazna oseba. Počutila bi se do konca izkoriščeno, izdano, oguljufano in ja, mislila bi si, da me je partner ves čas imel le zaradi denarja.
Default avatar

Maia333

Spoštovana,

vse lepo in prav, da si dajete denar na stran za "hude čase". Vendar takšen odnos, da razmišljate že zdaj o ločitvi zamaje trdne temelje zakona. Zakaj še potem vztrajate in lažete možu? Za nameček pa si še sposojate denar od njega? A ni bolje, da neiskren odnos končate in uživate v svojem denarju sami?
Namesto, da bi s privarčevanim kdaj presenetili in rezervirali 3-dnevni oddih nekje ob morju za oba, si manete roke, kako boste preskrbljeni... sami.
Veste, življenje se hecno obrne... lahko se ločite in pobašete denar, a ko zbolite, vam tudi ta denar ne bo nič pomagal. Niti v primeru osamljenosti na stara leta.
Verjetno ste pozabili na njegova odrekanja in skrb za hišo, neprespane noči in podporo, ki vam jo nudi.
Je kos papirja res vreden več kot zdrav odnos, spoštovanje in zaupanje?
Ne govorim, da mu morate povedati za vsak privarčevan evro, vendar to je res velik obrok, ki ga varčujete. A ni dober občutek, ko rečete: "Dragi, malo sem varčevala, čas je, da si privoščiva skupaj nekaj za dušo?"
Na vašem mestu bi ga raje peljala na dobro večerjo in izkazala ljubezen. Gradila na zaupanju in razumevanju.
A niste rekli: v dobrem in slabem, v bogastvu in revščini?
Višek pa pač pustite nekje v kuverti, na vašem skritem mestu.
Začnite živeti že enkrat. Na ta svet ste prišli brez vsega in goli... tako boste tudi odšli.
Lp
Default avatar

simon33

zenske da potegnete kratko? z katerega planeta pa si ti pristala?
Default avatar

vrednote gredo v maloro

Maia333 je napisal/a:
Gospa, vi ste pa še gotovo izpred leta 1950, ko so bili moški še kavalirji in gentlemeni, ženske pa dame. Pa nič slabega ne mislim s tem - samo žal niste v koraku s časom, nite v letu skoraj 2020. Danes žal družba tako funkcionira - mimo vsega, s pretvarjanjem v obraz in grabljenjem denarja v svoje črne fonde - kjerkoli in kakorkoli - na delovnem mestu, ali pa v skrivne predale spalnic na dvojno dno predala.

V dobrem in slabem v bogastvu in revščini ja. Danes je vse to pred moralnimi vrednotami, ki jih marsikdo ne spoštuje, ker mu ne pomenijo nič. Ker gredo preko njih na račun materialnega in laganja partnerju v obraz v nekem odnosu. Ne razumete gospa, da je zasvojenost z denarjem danes bolezen - enako, kot zasvojenost z igrami na srečo, zasvojenost z alkoholom, hrano, nikotinom.
Default avatar

tttttt

Mene pa zanima kje skrivate denar pred zenami? Pri starsih ne morem, sefa nebi najel, v raznih zamrzovalnikih in kosih za perilo nebi, saj je tam zena skos... iscem idealno lokacijo za skriti denar iz “crnega fonda”.
Default avatar

Nemoralnost te daje

pametttten zdaj je napisal/a:
Morda pa te je v vseh teh letih le pogruntal. Včasih je pri kom verjetno še dobro, da obstaja kriza srednjih let.
Žal ti je, da nisi bila taka, kot dejansko si!
Pa kakšne partnerje si v mladosti "navlečete", da bi jih dve desetljetji potem goljufali (ali oni vas)?
Default avatar

Moralni črni fond

Maia333 je napisal/a:
Zelo smiselno povedano, samo po moje ti ljudje tega večinoma ne zmorejo. Pa tudi vprašanje, kakšne partnerje imajo na drugi strani (verjetno podobne sebi). Taka neetičnost po moje ne more ostati skrita, razen če partner noče videti resnice. Sem prepričana, da večinoma ta "črni fond" delata kar oba, vsak morda na svoj način.
Default avatar

Moje mnenje123

Miki Niki je napisal/a:
Ne, to ni upravičen primer skrivanja denarja. Ta ženska bi se morala s svojim partnerjem resno pogovoriti. Če ne bi bil pripravljen sodelovati, pa se po hitrem postopku ločiti. Tudi sama sem imela takega neodgovornega partnerja, pa sva lepo razčistila. Je bilo pa kar kruto, to pa.
Zdaj denar lepo pusti na miru. Pa je večina na njegovem računu. Ne bom se vseskozi tresla, kaj mu bo šinilo v glavo samo zato, ker je neodgovoren na tem področju. Moj partner je tudi čudovit, samo če tega ne bi spremenil, bi bil zagotovo bivši. Nekje je pač meja.
Default avatar

Odvisnost od odnosov

Košarca je napisal/a:
Peklenska gugalnica?
Default avatar

Bahata

zgembutin je napisal/a:
Takrat jo bo ona šenkala drugemu. Take rade kupujejo žigole.
Kanglica hodi po vodo, dokler se ne razbije.
Default avatar

a ste že pogruntale

Ne da se mi vsega brat..... a ste že pogruntale, kam skrit denar, da ga dec ne najde??

Če maš bosanca, ga skrij v knjigo.

Če maš črnogorca, ga skrij pod lopato.

Če maš slovenca po v spodnje gate!

:-)