nakup mikserja za rojstni dan, prosim za nasvet
O mikserju bi tudi mene zanimalo…
Vidim da priporočate Bosch, ampak različni modeli so v cenovnem razponu od 100 do 500 in več EUR. Koliko je potrebno odšeti za takega da je kolikor toliko kompakten…se ne zvija preveč če mesi testo?
Zadnje čase se je pri nas pojavil ameriški Kitchen Aid. Mislim da imajo ti kovinsko ohišje, torej robustni bi morali biti. Ima kdo izkušnje z njimi?
kitchenaid je profi zadeva, v prvi vrtsi namenjena zahtevnejšim opravilom, npr gnetje testa. Če pogledaš nabor priključkov bosch/kitchenaid jih ma boš nebroj više. je pa kitchenaid zaradi direktnegea prenosa na drugi strani bolj trdoživ, tudi sam aparat je bolj kakovostno grajne kot so boši.
Tko od oka, če pečeš 2* teden kruh, 1x pice, 1xpoljubno vstavi nabaviš kuhinjsko pomoč, če čaraš v manjšem obsegu, testo obdeluješ na roke, potem boša. Spet če pečeš 1x na teden ali pa na 2 tedna se splača seči v žep, kupiti malo boljšega boša , če pečeš 1x na mesec pa bo tudi oni boš iz špara okej
Teh kuhinjskih robotov sicer ne poznam, bi pa pripomnila, da izbereš analognega, torej da nima kakih displejev in touch screenov in preveč nepotrebnih funkcij, kot je merjenje časa in podobno, ker če dela že toliko let samo na roke in ni ravno računalniški gig, se ji bo aparat zaradi komplicirane uporabe samo zameril.
Bi pa vprašala kar v tej temi, kateri aparat je dober za res drobno mletje oreškov? Zdaj jih meljem kar v kavnem mlinčku, a je prezamudno.
Eni so navduseni nad kenwood kuhinjskim aparatom….jaz pa tud pecem peciva in kruh in zemlje itd….kar se tice biskvitnih peciv to delam vse s klasicnim mikserjem sicer od boscha za nadtavki metlice in gnetilke(teh prakticno ne rabim). Ce si oseba res zeli in bo vse oz vecino priteklin kuhinjskega robota dejansko uporabljala, potem gres lahko v nakup. Drugace pa kupi en tak boljsi mikser npr bosch, kenwood ipd. Jaz npr kuhinjskega aparata ne bi uporabljala in to moj ve. Kar je za gnest rada delam na roke, da cutim kaj se dogaja z testom in to opazujem itd…