Forum.Over.Net

Starševski čvek

kaj ste kuhali danes

Default avatar

zaprašenost

mehhhh je napisal/a:
prakticiraM je napisal/a:
Maršič : Nasveti za zdrav način priprave hrane

Pečena jajca
»Pečena« jajca lahko namesto v obilici močno segrete maščobe pripravimo tako, da v ponev damo malo vode, dodamo jajce in počakamo da zakrkne. Na krožniku ga zabelimo s hladnim oljem ter osolimo.

Praženje čebule
Prav tako lahko namesto na maščobi, čebulo pripravimo v vodi. Narežemo jo na večje koščke, poparimo z vodo in dobro zmešamo s paličnim mešalnikom. Lahko pa jo tudi narežemo na tanke koščke in počasi dušimo v vodi.

Priprava mesa
Namesto cvrtja in pečenja lahko pri pripravi mesa uporabimo kar vodo! Meso kuhamo v kropu, največ pol ure in še vročega polijemo z marinado. Slednjo lahko na primer pripravimo iz različnih začimb, olja, česna, limone, kisle smetane, vina,… Meso je prav tako okusno in izredno sočno.

Kaj škodi zdravju?

~ Preveč soli, če je zaužijemo več kakor 5 gramov dnevno (kavna žlička). Vedeti je treba, da je sol že v vsakem živilu.

~ Sladkor, še posebej v slaščicah iz bele moke.

~ Pitje črne kave, ki telesu jemlje kalcij in železo. Prava kava je za človeka to, kar je bič za preutrujenega konja.

Čemu se raje izogniti

~ Izogibajmo se mesa živali, ki jih ne redijo na naraven način in so iz farmske reje. Goveje meso damo v krop in kuhamo največ pol ure. Kuhano bo, če vode ne bomo solili. Juho, mnogi ji pravijo "živalski urin", zavrzimo. V njej je vsa kemija, ki jo je žival zaužila.

~ Za odrasle ljudi ne priporočam soje in vsemogočih izdelkov iz nje. Vsebujejo preveč beljakovin, ki jih mora telo predelati v ogljikove hidrate in skisajo kri. Tudi rakave tvorbe so pretežno iz beljakovin.

~ Kravje mleko in izdelki iz njega so bolj v breme kakor v korist zdravju. Izjema so fermentirani izdelki, kot so jogurt, kislo mleko, skuta in kefir.

~ Zelenjava iz rodu razhudnikov (krompir, paradižnik, cvetača in jajčevci) vsebuje škodljive snovi, enako kot tobak. Jemlje kalcij in telesno toploto.

Priporočena živila

~ Čimveč žitnih izdelkov v obliki raznih kaš. Če je le mogoče, kupujte biološko pridelana žita in jih na domačem mlinu zmeljite šele pred uporabo.

~ Zelje in repa, še posebno, če sta skisana, veliko prispevata k zdravju.

~ Zelo koristne so vse vrste buč, odločno pa odsvetujem uživanje kumaric.

~ Od solatnic so dobri vsi radiči, manj pa endivije. Tudi rdeča pesa je v korist zdravju.
Ja pa ni enako čebula na olju ali čebula v vodi no. Je čisto drug okus. Sploh maščobe dajo okus jedem, ta bi pa vse na vodi kuhal. Raje prej crknem kot tako živet.
Čebula, če ni ravno za tenstan krompir, je prebavljiva tudi kuhana (golaž, omake in podobno). Pri nas ima en družinski član rahle prebavne težave, sploh s čebulo, in jo zato pogosto kuham, kot je opisano zgoraj, oziroma iz kakšne jedi tudi izpustim.
Maščobe in beljakovine telo sicer nujno rabi.
Default avatar

zaprašenost

Ko sem ravno zašla v temo: mi danes spet eno hecno kosilo, in sicer čorba iz različnih stročnic s krompirjem (brez mesa), kot nekakšen ričet, samo da ni z ješprenom, radič z jajcem in zraven samo še žitni polpeti (po želji še kruh). Otroci imajo "malico" na faksu in običajno jedo meso, pravijo, da jim je to čisto dovolj mesa. Partner se pa mora mal prilagodit :)
Default avatar

mehhhh

zaprašenost je napisal/a:
mehhhh je napisal/a:


Ja pa ni enako čebula na olju ali čebula v vodi no. Je čisto drug okus. Sploh maščobe dajo okus jedem, ta bi pa vse na vodi kuhal. Raje prej crknem kot tako živet.
Čebula, če ni ravno za tenstan krompir, je prebavljiva tudi kuhana (golaž, omake in podobno). Pri nas ima en družinski član rahle prebavne težave, sploh s čebulo, in jo zato pogosto kuham, kot je opisano zgoraj, oziroma iz kakšne jedi tudi izpustim.
Maščobe in beljakovine telo sicer nujno rabi.
Ja vem, in imam rada tudi kuhano čebulo, pa tudi surovo. Govorim o tem, da je okus popolnoma drugačen če je tenstana ali kuhana.
Default avatar

polpeti v omaki

Mesni polpeti v omaki, pire krompir, motovilec s fižolom.
Default avatar

Šnelca_

V pečici - piščanec s hokaido bučo in krompirjem, kuhan brokoli, solata
Obožujem zelenjavo in jedi iz pečice :)
Default avatar

Danes pa repa in klobasa

Kot rečeno, kisla repa, kranjska klobasa in pire. V pozdrav kurilni sezoni :)
Default avatar

teta pjepca

Zelenjavna juha, v pečici pečen krompir in riba, zelena in paradižnikova solata.
Default avatar

Sushi

Kavo, ki sem jo ravno popil. Že prej pa sem naredil testo za pizzo, ki doživlja počasen tip erekcije na toplem😁
Prekajen meso dl cajt gvera;)
Default avatar

a ni finta

Sushi je napisal/a:
Kavo, ki sem jo ravno popil. Že prej pa sem naredil testo za pizzo, ki doživlja počasen tip erekcije na toplem😁
Testo za pico narediti vsaj 24 ur pred uporabo. Čaka v hladilniku.
Default avatar

Hladilnik

a ni finta je napisal/a:
Sushi je napisal/a:
Kavo, ki sem jo ravno popil. Že prej pa sem naredil testo za pizzo, ki doživlja počasen tip erekcije na toplem😁
Testo za pico narediti vsaj 24 ur pred uporabo. Čaka v hladilniku.
Ta ima pa hladno erekcijo. Ti bolj prija.😁
Default avatar

Sushi

a ni finta je napisal/a:
Sushi je napisal/a:
Kavo, ki sem jo ravno popil. Že prej pa sem naredil testo za pizzo, ki doživlja počasen tip erekcije na toplem😁
Testo za pico narediti vsaj 24 ur pred uporabo. Čaka v hladilniku.
Naj bi bilo tako, ampak je moj način priprave takšen, da imam v roku dveh ur pizzo od a do ž narejeno. Leta izkušenj, izbira pravih sestavin, nič cukra, nič mleka, svež kvas in gas. Vnaprej naj pa testo mesijo v picerijah, jst sem sam svoj gospod ali deklica za vse, kakor se vzame✌
Prekajen meso dl cajt gvera;)
Default avatar

ha ha res

Hladilnik je napisal/a:
a ni finta je napisal/a:


Testo za pico narediti vsaj 24 ur pred uporabo. Čaka v hladilniku.
Ta ima pa hladno erekcijo. Ti bolj prija.😁
Mogoče bolj, ja ;)))
Default avatar

Brodet

Danes kuham ribji brodet, zdaj grem iskat ribe, se že veselim, njama
Default avatar

Brodet

Danes kuham ribji brodet, zdaj grem iskat ribe, se že veselim, njama
Default avatar

Šnelca_

Hokaido bučna kremna juha +popečena iz pečice, ajdove palačinke z orehi in rozinami 😀
Default avatar

Replika

Puranji ombolo, brstični ohrovt na drobtinah, sladki krompir.
Default avatar

HAHAHA

Replika je napisal/a:
Puranji ombolo, brstični ohrovt na drobtinah, sladki krompir.
Na monu? ja...ha...ha...ha...ha...ja
Default avatar

danes prav na izi

Sem doma danes in jutri in delam vse na izi. Danes goveja juha ( se počaaasi kuha), restan krompir, meso iz juhe (zraven vinska omaka) in solata. Staro nedeljsko kosilo;).
Default avatar

kosillo in večerja v enem

Kaka juhica iz skrinje ne vem še katera, pečena telečja rebrca, zraven verjetno krompir, tenstano rdeče in belo zelje z vrta ( bom tamale glavice pobrala da bo plac za kaj drugega), motovilec
Default avatar

Šnelca_

Vedno še večerjo kuham, poleg kosila: polpeti, repa - danes