Forum.Over.Net

Starševski čvek

Postavite nemogoče vprašanje in dobili boste neverjetne odgovore! Anonimno in brez registracije. Največje slovensko virtualno mesto. Če ni objavljeno v tem forumu, se ni zgodilo!

Kaj jeste tisti, ki ne kuhate kosila?

Default avatar

Tele

franc jodl je napisal/a:
PismoRosno je napisal/a:

Na vsaki embalazi je napisan priporoceni cas kuhanja. Meris ga od takrat, ko vrzes testenine v vrelo vodo. Ta cas je od 2 minuti za tanke jusne rezance do 10 ali 12 minut za kake debelejse testenine, npr ta velike svedre ali metuljcke. Vecina spagetov je kuhanih v 4 do 6 minutah.
Seveda pa najprej rabi voda nekaj casa, da zavre. To pa je odvisno od tega, koliko vode, kako toplo natocis v lonec, na cem jo segrevas... Lahko je pol minute, kolikor rabi liter vode, da zavre v grelniku ali na indukciji, lahko pa je tudi 20 minut ali vec, da spravis do vrenja 5 litrov vode na starem elektricnem sporhetu.

Torej, za skuhat testenine rabis od 3 pa do 30 minut.
pismo rosno, valda vem kako se kuhajo špageti. Od takrat, ko jih jaz vržem v vodo do takrat, ko jih vzamem ven je zame al dente vsaj 10 minut. Ker drugač so mi pretrdi. Zato sprašujem, kako špagete skuhaš v 5 minutah. Pol je to čigumi, ne pa špageti
Špageti Barilla nr1 se kuhajo 3min odkar voda zavre. Najbolj dobri so mi z bolonjsko omako ki jo naredim več da jo lahko zmrznem.
Default avatar

xrobe

Danes sem si za kosilo pripravil torteline z gobovim nadevom.
V trilitersko stainless-rostfrei posodo s pokrovko sem nalil cca. liter in pol vode kateri sem dodal nekaj soli. Ko se je voda v posodi grela na ognjišču plinskega šporgeta sem vsul notri pol kile teh testenin z gobovim nadevom. Ko je voda zavrela sem kuhal še okrog deset minut. Ne bi vedel točno, ker kuham na avgenmas- od oka.
Ko so se testenine kuhale sem si med tem časom pripravil tudi omakco:
žlico nacho sira
žlico majoneze z zelišči
žlico kisa
ščepec origana
poper
muškatni orešček
ingver v prahu
česen v prahu
kurkumo v prahu
curry
pikantno papriko v prahu
šopek svežega drobno narezanega peteršilja.

To omakco sem si pripravil kar v globokem krožniku, kamor sem potem dodal kuhane torteline in vse skupaj premešal. Komur je všeč pikantna hrana lahko poskusi skombinirati čarovnijo okusov. Nekaj kuhanih tortelinov je ostalo še za jutri.
Default avatar

jaz jem

Albert piškote in alpsko mleko 1,5 iz hladilnika.
Default avatar

monmonči

jaz jem je napisal/a:
Albert piškote in alpsko mleko 1,5 iz hladilnika.
Nič, pa kis in olje gor.
Default avatar

jaz jem

monmonči je napisal/a:
jaz jem je napisal/a:
Albert piškote in alpsko mleko 1,5 iz hladilnika.
Nič, pa kis in olje gor.

Za kosilo ocvrte avtomobilske gume, za povrh pa jogi s smetanco.
Default avatar

monmonči

jaz jem je napisal/a:
monmonči je napisal/a:


Nič, pa kis in olje gor.

Za kosilo ocvrte avtomobilske gume, za povrh pa jogi s smetanco.
Jogi s smetano? Bi morala bit pa rjuha gor 😂
Default avatar

Nin322

V dobrih 10 minutah pripraviš izvrstne tortilije.

Jaz naprimer

2 zlici kisle smetane
Rio mare ( 80g konzerva)
Zdenka sir eden
Koruza vložena po želji
Vse skupaj zmešaš, soliš.

Daš na tortilijo in še list salate, pa je zaviješ in je zdrav obrok pripravljen.
Default avatar

pismo ni rosno

PismoRosno je napisal/a:
realno gledano je napisal/a:


Špageti so špageti in ne špagetini ali kapelini. Kuhajo se 9 min oz. kakšno minuto več. Rezanci (3 min) so pa za v juho in ne nadomeščajo špagetov (vsaj pri nas ne).
Naredi si uslugo in se sprehodi ob polici s testeninami. Poglej razlicne vrste spagetov in poglej case kuhanja.
Razen ce kupujes samo v Lidlu ali Hoferju, ker tam pa imajo res samo 1 sorto dolge paste in menda 2 sorti kratke.

Tole je pa zelo butast in še bolj primitiven komentar.

Mogoče bi bilo zate bolje, da se odpelješ v deželo pašte in naročiš špagete. Boš dobila take, kot se zagre, prave debeline. In mogoče boš dojela, da rezanci, ki jih določene firme prodajajo kot različno oštevilčene špagete, to dejansko niso, so pa izdelki, ki se ravno zaradi ovc, kot si ti, prodajajo kot "špageti". Takim obcam bi tudi govno prodali, če bi na škatli pisalo "špageti no. xxx - kuhnaje 3 min).
Drugič raje napiši, naj avtorica kupi rezance z oznako špagetov, pa ne napadaj ljudi, ki kupujejo špagete, ki so po debelini takšni, kot naj bi pravi špageti bili.

PS. : Glede na tvoje objave, kako sama porabljaš ostanke postane hrane in z njo futraš familijo, je tvoj komentar o Hofru in Lidlu precej neumesten.... :-)
Default avatar

PismoRosno

pismo ni rosno je napisal/a:
PismoRosno je napisal/a:

Naredi si uslugo in se sprehodi ob polici s testeninami. Poglej razlicne vrste spagetov in poglej case kuhanja.
Razen ce kupujes samo v Lidlu ali Hoferju, ker tam pa imajo res samo 1 sorto dolge paste in menda 2 sorti kratke.

Tole je pa zelo butast in še bolj primitiven komentar.

Mogoče bi bilo zate bolje, da se odpelješ v deželo pašte in naročiš špagete. Boš dobila take, kot se zagre, prave debeline. In mogoče boš dojela, da rezanci, ki jih določene firme prodajajo kot različno oštevilčene špagete, to dejansko niso, so pa izdelki, ki se ravno zaradi ovc, kot si ti, prodajajo kot "špageti". Takim obcam bi tudi govno prodali, če bi na škatli pisalo "špageti no. xxx - kuhnaje 3 min).
Drugič raje napiši, naj avtorica kupi rezance z oznako špagetov, pa ne napadaj ljudi, ki kupujejo špagete, ki so po debelini takšni, kot naj bi pravi špageti bili.

PS. : Glede na tvoje objave, kako sama porabljaš ostanke postane hrane in z njo futraš familijo, je tvoj komentar o Hofru in Lidlu precej neumesten.... :-)
Komentar o Hofru in Lidlu je namenjen tocno temu - Hofru in Lidlu in njihovi slabi izbiri. Sicer je ena sorta iz Lidla in ena iz Hoferja prav dobra, izbira pa je se vedno slaba.

Do zdaj sem mislila, da je razlika med spageti in rezanci v tem, da so rezanci ploscati, rezani iz valjane plosce (rocno ali cez masino), spageti pa okrogli. Zdaj vem, da so ta debelo spageti, ta tanko pa rezanci.

Tole pa so verjetno megaspageti. :)
https://trgovina.mercator.si/market/img ... 149709.jpg
Default avatar

OMG

Današnje ženske pa res nimate pojma o kuhanju, o prehrani pa še manj. Vas niso mame nič naučile? Ni čudno, da je vse 30+ samsko. Da bi jedel same trde špagete brez okusa dan na dan, pa sendviče, ne hvala.
Default avatar

Omg omg

OMG je napisal/a:
Današnje ženske pa res nimate pojma o kuhanju, o prehrani pa še manj. Vas niso mame nič naučile? Ni čudno, da je vse 30+ samsko. Da bi jedel same trde špagete brez okusa dan na dan, pa sendviče, ne hvala.
Sam ne znas kuhat?
Default avatar

ribnmj6

OMG je napisal/a:
Današnje ženske pa res nimate pojma o kuhanju, o prehrani pa še manj. Vas niso mame nič naučile? Ni čudno, da je vse 30+ samsko. Da bi jedel same trde špagete brez okusa dan na dan, pa sendviče, ne hvala.
A tebe je mama naučila samo kuhanja trdih špagetov?

Če brez babe ne preživiš, ti pa boh pomagi.
Default avatar

carnacion

pismo ni rosno je napisal/a:
PismoRosno je napisal/a:

Naredi si uslugo in se sprehodi ob polici s testeninami. Poglej razlicne vrste spagetov in poglej case kuhanja.
Razen ce kupujes samo v Lidlu ali Hoferju, ker tam pa imajo res samo 1 sorto dolge paste in menda 2 sorti kratke.

Tole je pa zelo butast in še bolj primitiven komentar.

Mogoče bi bilo zate bolje, da se odpelješ v deželo pašte in naročiš špagete. Boš dobila take, kot se zagre, prave debeline. In mogoče boš dojela, da rezanci, ki jih določene firme prodajajo kot različno oštevilčene špagete, to dejansko niso, so pa izdelki, ki se ravno zaradi ovc, kot si ti, prodajajo kot "špageti". Takim obcam bi tudi govno prodali, če bi na škatli pisalo "špageti no. xxx - kuhnaje 3 min).
Drugič raje napiši, naj avtorica kupi rezance z oznako špagetov, pa ne napadaj ljudi, ki kupujejo špagete, ki so po debelini takšni, kot naj bi pravi špageti bili.

PS. : Glede na tvoje objave, kako sama porabljaš ostanke postane hrane in z njo futraš familijo, je tvoj komentar o Hofru in Lidlu precej neumesten.... :-)
Bi moral kar sam upoštevati svoj nasvet. V kuharski knjigi Gina D,Acampa je recept - Spaghettini con capesante in salsa verde. Poleg špagetov obstajajo še - linguini, vermichelli, bavette (ploščati špageti), buchatini (špageti z luknjo), .... Pri pološčatih tagliatelah pa je tudi razlika v velikosti - pappardele, fettucine, ...

In Hofer -Lidl imata res samo špagete št. 5 - že Lidl v Italiji je bistveno bolj bogat na tem področju.