Forum.Over.Net

Starševski čvek

Postavite nemogoče vprašanje in dobili boste neverjetne odgovore! Anonimno in brez registracije. Največje slovensko virtualno mesto. Če ni objavljeno v tem forumu, se ni zgodilo!

Kaj jeste tisti, ki ne kuhate kosila?

Default avatar

sekljanje in vok

evo ena taka je napisal/a:
na hitro je napisal/a:


Hvala. Vse jasno.

Za 4. in 7., kapo dol, če ti to uspe v 15 minutah.

Za vok pa, če režeš na majhne koščke in če delaš za 4 osebe, kar je cca 1 kg zelenjave in vsaj 200 g mesa, ni šans, da narediš v 15 minutah, tudi v 20 ne. Če ti rata, kapo dol.
Časi so preverjeni! Res pa je, da smo mi trije, pravzaprav dva in pol, ker tretji še ne poje veliko, tako da se strinjam, da najbrž za 4 odrasle porabiš malo več časa. Po drugi strani pa vas je veliko in lahko udariš po mizi, da ti bodo pomagali pri rezanju :)))
si upam pripomnit, da za v vok tudi ne sekljaš čisto na drobno, vsaj ponavadi se ne in to bistveno skrajša čas priprave.
Default avatar

Družinska terapevtka dr Maria

Večinoma sadje - v tekočih, trdnih in zmiksanih variantah. Za enega se ne splača kuhat. Ali pa grem ven jest.
Default avatar

Brez kuhe ne gre

Pravzaprav zelo redko, da ne kuham. Če ne, imam že kuhano, torej pogrejem.
Kadar pa ne, ni panike, skuta in solata, panceta, sadje ali jogurt s kosmiči, banene.
Že samo kakav moram skuhati, torej brez kuhe ne gre.
Default avatar

Pow

Če res zmanjka časa, v službi vzamem kakšen tunin sendvič iz avtomata, od doma ponavadi prinesem vrečko oreščkov, v menzi pograbim še kakšno jabolko. Če je avtomat prazen, naročim dostavo (redko).

Doma imam pa vedno zalogo različnih ribjih konzerv, v hladilniku je vedno dovolj sestavin za nasitno solato (uporabim več vrst zelenjave in kakšno kepo mocarele / feto, tuno in zalijem z domačim jogurtovim prelivom), zdaj tudi bazilika veselo raste in pogosto naredim caprese solato.
Če mi pade sladkor, jem ovsene kosmiče, ki jih pomešam še s tistimi, ki vsebujejo drobce čokolade, zalijem z mlekom. Občasno si seveda privoščim kaj nezdravega, rogljiček oz. še raje kaj slanega (čips, palčke, smokije, ipd.).
Včasih skyr zmešam z medom. Občasno pumpernickel s pašteto / rio mare namazom, na sto let imam tudi kakšno salamo iz piščančjih prs in nekaj rezin sira.
Kakšno jabolko in banana sta tudi ponavadi v hladilniku, navadnega jogurta tudi ne sme zmanjkati.
Kuhanje jajc težko štejem pod kuhanje, ker jih samo operem, v vsako naredim luknjico in zložim v ceneno napravico za kuhanje jajc (ki pa odlično opravi svoje delo).

In še nekaj, kar težko štejem pod kuhanje, ker samo segrejem vodo v grelcu in postavim na štedilnik - v zamrzovalniku imam vedno vrečke brokolija, cvetače, brstičnega ohrovta in stročjega fižola. Samo posolim in odcedim, pojem brez vsega.

Opcij je precej :)
Default avatar

ajajaj

šarki je napisal/a:
Pa ne mislim za tiste, ki imate toplo malico ali celo kosilo v službi. Npr. za vikend, če ste doma, pa pač ne kuhate klasičnega kosila. Jaz sem že iz otroštva navajena, da se vsak dan skuha in to nekako počnem tudi sama. Priznam pa, da se mi včasih preprosto ne da pa si pomagam s kakšno toploteko ipd.

Opažam pa, da čedalje več ljudi ne kuha.
Fuuuj, toploteka. Še prodajalkam se gravža, kako lahko ljudje to jejo. Pa kaj se ti res ne ljubi nekaj malega skuhati?
Default avatar

Zivet od zraka

Družinska terapevtka dr Maria je napisal/a:
Večinoma sadje - v tekočih, trdnih in zmiksanih variantah. Za enega se ne splača kuhat. Ali pa grem ven jest.
Kako to mislis, da se za enega ne splaca kuhat? Saj tudi tosti, ki smo v ednini, radi kaj dobrega pojemo.
Default avatar

vic šala

na hitro je napisal/a:
Jao, tiste, ki pravite, na hitro kaj spečeš, npr. krompir.

Sicer ne vem, kakšne pečice imate, ampak v moji se krompir peče najmanj 45 minut, še raje 1 uro. Pa prej ga je treba še olupiti, kar tudi traja, za 2 je sicer hitreje kot za 4 ali več, ampak vseeno, ni mi jasno kako je lahko krompir na hitro. Razen, če imate v mislih ocvrt kupljen pomfri, pa še za tega porabiš cca pol ure, s segrevanjem olja. Da potem čiščenja friteze ne omenjam.

Ena zgoraj piše sataraš, par minut. Ni šans. Rezimo, če delaš za eno osebo je to pri nas vsaj 1 večji paradižnik, pol paprike, pol bučke, mal čebule, 2 jajci - pa še kaj se zna znajti notri. Ampak že samo, da to zelenjavo očistiš in na drobno sesekljaš gre cca 10 minut. Potem, pa je treba še cca 10 minut med mešanjem lepo počasi postopoma vse spražiti, ko daš končno not jajca in je zadeva res gotovo v par minutah.

Tako, da vse te zadee so res enostavne, ampak vseeno gre za njihovo pripravo več časa kot pišete tu gor.
Danes jedli: 10 minut kuham na kocke narezan krompir v slani vodi, ga odcedim, polijem z malo olja in še popečen v pečici. Dober in pol hitreje narejen. Poskusi, ne bo ti žal.
Default avatar

sam fprašam

monmonči je napisal/a:
Sadje -jabolka, breskve, lubenice,.... za dva kuham, samo zase ne.
a to se kuha???
Default avatar

franc jodl

sendvič špar ali pa konzerve tuna špar, čips, coca-cola, feferoni ali ajvar in kruh.
Miljon možnosti. Kdo pa dons še kuha?!
Sam to ne vem, kako eni uspete skuhat makarone v 5 do 7 minutah. A pol trde jeste.
Default avatar

Kuhanjeinkuhanje

Kadar "ne kuhamo", so na vrsti testenine. Npr. z domačim satarašem iz kozarca, sirovo omako ali pa kar na drobtinah s kompotom iz kozarca ali marmelado.
Za nekuhanje šteje tudi kuhana suha klobasa z dodatki iz hladilnika.
Podobnih jedi, postavljenih na mizo v 15 minutah je še nekaj, ampak zame to ni kuhanje.
Default avatar

PismoRosno

franc jodl je napisal/a:
sendvič špar ali pa konzerve tuna špar, čips, coca-cola, feferoni ali ajvar in kruh.
Miljon možnosti. Kdo pa dons še kuha?!
Sam to ne vem, kako eni uspete skuhat makarone v 5 do 7 minutah. A pol trde jeste.
Na vsaki embalazi je napisan priporoceni cas kuhanja. Meris ga od takrat, ko vrzes testenine v vrelo vodo. Ta cas je od 2 minuti za tanke jusne rezance do 10 ali 12 minut za kake debelejse testenine, npr ta velike svedre ali metuljcke. Vecina spagetov je kuhanih v 4 do 6 minutah.
Seveda pa najprej rabi voda nekaj casa, da zavre. To pa je odvisno od tega, koliko vode, kako toplo natocis v lonec, na cem jo segrevas... Lahko je pol minute, kolikor rabi liter vode, da zavre v grelniku ali na indukciji, lahko pa je tudi 20 minut ali vec, da spravis do vrenja 5 litrov vode na starem elektricnem sporhetu.

Torej, za skuhat testenine rabis od 3 pa do 30 minut.
Default avatar

franc jodl

PismoRosno je napisal/a:
franc jodl je napisal/a:
sendvič špar ali pa konzerve tuna špar, čips, coca-cola, feferoni ali ajvar in kruh.
Miljon možnosti. Kdo pa dons še kuha?!
Sam to ne vem, kako eni uspete skuhat makarone v 5 do 7 minutah. A pol trde jeste.
Na vsaki embalazi je napisan priporoceni cas kuhanja. Meris ga od takrat, ko vrzes testenine v vrelo vodo. Ta cas je od 2 minuti za tanke jusne rezance do 10 ali 12 minut za kake debelejse testenine, npr ta velike svedre ali metuljcke. Vecina spagetov je kuhanih v 4 do 6 minutah.
Seveda pa najprej rabi voda nekaj casa, da zavre. To pa je odvisno od tega, koliko vode, kako toplo natocis v lonec, na cem jo segrevas... Lahko je pol minute, kolikor rabi liter vode, da zavre v grelniku ali na indukciji, lahko pa je tudi 20 minut ali vec, da spravis do vrenja 5 litrov vode na starem elektricnem sporhetu.

Torej, za skuhat testenine rabis od 3 pa do 30 minut.
pismo rosno, valda vem kako se kuhajo špageti. Od takrat, ko jih jaz vržem v vodo do takrat, ko jih vzamem ven je zame al dente vsaj 10 minut. Ker drugač so mi pretrdi. Zato sprašujem, kako špagete skuhaš v 5 minutah. Pol je to čigumi, ne pa špageti
Default avatar

Ahnoooo

He he he hee je napisal/a:
Pobezljana puhoglavka je napisal/a:

Za direkt v knjigo monovskih anekdot.
Sam res ......krompir se v pečici res dolgo peče, ampak je hitro pečen......
Hvala za smeh...😂😂😂
to je skor tako kot z brisacami😂😂
Default avatar

Al dente

franc jodl je napisal/a:
PismoRosno je napisal/a:

Na vsaki embalazi je napisan priporoceni cas kuhanja. Meris ga od takrat, ko vrzes testenine v vrelo vodo. Ta cas je od 2 minuti za tanke jusne rezance do 10 ali 12 minut za kake debelejse testenine, npr ta velike svedre ali metuljcke. Vecina spagetov je kuhanih v 4 do 6 minutah.
Seveda pa najprej rabi voda nekaj casa, da zavre. To pa je odvisno od tega, koliko vode, kako toplo natocis v lonec, na cem jo segrevas... Lahko je pol minute, kolikor rabi liter vode, da zavre v grelniku ali na indukciji, lahko pa je tudi 20 minut ali vec, da spravis do vrenja 5 litrov vode na starem elektricnem sporhetu.

Torej, za skuhat testenine rabis od 3 pa do 30 minut.
pismo rosno, valda vem kako se kuhajo špageti. Od takrat, ko jih jaz vržem v vodo do takrat, ko jih vzamem ven je zame al dente vsaj 10 minut. Ker drugač so mi pretrdi. Zato sprašujem, kako špagete skuhaš v 5 minutah. Pol je to čigumi, ne pa špageti
Al dente ni nekaj zate ali za pac nekogs.
Sploh ves, kaj pomeni?
Default avatar

PismoRosno

franc jodl je napisal/a:
PismoRosno je napisal/a:

Na vsaki embalazi je napisan priporoceni cas kuhanja. Meris ga od takrat, ko vrzes testenine v vrelo vodo. Ta cas je od 2 minuti za tanke jusne rezance do 10 ali 12 minut za kake debelejse testenine, npr ta velike svedre ali metuljcke. Vecina spagetov je kuhanih v 4 do 6 minutah.
Seveda pa najprej rabi voda nekaj casa, da zavre. To pa je odvisno od tega, koliko vode, kako toplo natocis v lonec, na cem jo segrevas... Lahko je pol minute, kolikor rabi liter vode, da zavre v grelniku ali na indukciji, lahko pa je tudi 20 minut ali vec, da spravis do vrenja 5 litrov vode na starem elektricnem sporhetu.

Torej, za skuhat testenine rabis od 3 pa do 30 minut.
pismo rosno, valda vem kako se kuhajo špageti. Od takrat, ko jih jaz vržem v vodo do takrat, ko jih vzamem ven je zame al dente vsaj 10 minut. Ker drugač so mi pretrdi. Zato sprašujem, kako špagete skuhaš v 5 minutah. Pol je to čigumi, ne pa špageti
Potem sta samo dve moznosti. Ali vedno kuhas testenine vecjih oblik / debelejse, ali pa delas testeninsko marmelado. Ker npr ene vrste skoljkic se res kuhajo skoraj 15 minut, npr (ce omenim znano znamko) ta tanki spageti (capellini) od Barille pa rabijo samo 3 minute. V 10 minutah bi se spremenili v marmelado. Ali pa svezi domaci rezanci. To je kuhano, cim splava na povrsino.

Prav me zanima, a kuhas testenine kar na pamet, ali pogledas cas kuhanja na embalazi in ga mogoce podaljsas za 1 do 2 minuti, ce hoces zelo mehke testenine.
Default avatar

carnacion

vic šala je napisal/a:
na hitro je napisal/a:
Jao, tiste, ki pravite, na hitro kaj spečeš, npr. krompir.

Sicer ne vem, kakšne pečice imate, ampak v moji se krompir peče najmanj 45 minut, še raje 1 uro. Pa prej ga je treba še olupiti, kar tudi traja, za 2 je sicer hitreje kot za 4 ali več, ampak vseeno, ni mi jasno kako je lahko krompir na hitro. Razen, če imate v mislih ocvrt kupljen pomfri, pa še za tega porabiš cca pol ure, s segrevanjem olja. Da potem čiščenja friteze ne omenjam.

Ena zgoraj piše sataraš, par minut. Ni šans. Rezimo, če delaš za eno osebo je to pri nas vsaj 1 večji paradižnik, pol paprike, pol bučke, mal čebule, 2 jajci - pa še kaj se zna znajti notri. Ampak že samo, da to zelenjavo očistiš in na drobno sesekljaš gre cca 10 minut. Potem, pa je treba še cca 10 minut med mešanjem lepo počasi postopoma vse spražiti, ko daš končno not jajca in je zadeva res gotovo v par minutah.

Tako, da vse te zadee so res enostavne, ampak vseeno gre za njihovo pripravo več časa kot pišete tu gor.
Danes jedli: 10 minut kuham na kocke narezan krompir v slani vodi, ga odcedim, polijem z malo olja in še popečen v pečici. Dober in pol hitreje narejen. Poskusi, ne bo ti žal.
A to je kosilo?
Default avatar

gesges

Meso s tunke, crn kruh in domaco solato z bucnim oljem.
Default avatar

realno gledano

PismoRosno je napisal/a:
franc jodl je napisal/a:


pismo rosno, valda vem kako se kuhajo špageti. Od takrat, ko jih jaz vržem v vodo do takrat, ko jih vzamem ven je zame al dente vsaj 10 minut. Ker drugač so mi pretrdi. Zato sprašujem, kako špagete skuhaš v 5 minutah. Pol je to čigumi, ne pa špageti
Potem sta samo dve moznosti. Ali vedno kuhas testenine vecjih oblik / debelejse, ali pa delas testeninsko marmelado. Ker npr ene vrste skoljkic se res kuhajo skoraj 15 minut, npr (ce omenim znano znamko) ta tanki spageti (capellini) od Barille pa rabijo samo 3 minute. V 10 minutah bi se spremenili v marmelado. Ali pa svezi domaci rezanci. To je kuhano, cim splava na povrsino.

Prav me zanima, a kuhas testenine kar na pamet, ali pogledas cas kuhanja na embalazi in ga mogoce podaljsas za 1 do 2 minuti, ce hoces zelo mehke testenine.
Špageti so špageti in ne špagetini ali kapelini. Kuhajo se 9 min oz. kakšno minuto več. Rezanci (3 min) so pa za v juho in ne nadomeščajo špagetov (vsaj pri nas ne).
Default avatar

Chocolattt

jao razumevanje vprašanja je napisal/a:
Chocolattt je napisal/a:
Kuham. Ker rada kuham.
Kadar pa ne - je pa milijon možnosti....
Joj no, ravno to je vprašanje te teme! Ne ali radi kuhate. Kaj jesti, ko ne kuhaš. Daj nekaj konkretnih predlogov. Mislim, resno, kako neumen odgovor.
Jao, ampak resss...kako sem lahko to zgrešila.
V upanju, da se odkupim:
- solate (tega je toliko, da se mi ne da naštevati)
- kakšna tuna iz konzerve
- topli sendviči (greh, da ga na daleč ni takega)
- ostanki kosila, večerje

No, upam, da sem se odkupila.
Default avatar

PismoRosno

realno gledano je napisal/a:
PismoRosno je napisal/a:

Potem sta samo dve moznosti. Ali vedno kuhas testenine vecjih oblik / debelejse, ali pa delas testeninsko marmelado. Ker npr ene vrste skoljkic se res kuhajo skoraj 15 minut, npr (ce omenim znano znamko) ta tanki spageti (capellini) od Barille pa rabijo samo 3 minute. V 10 minutah bi se spremenili v marmelado. Ali pa svezi domaci rezanci. To je kuhano, cim splava na povrsino.

Prav me zanima, a kuhas testenine kar na pamet, ali pogledas cas kuhanja na embalazi in ga mogoce podaljsas za 1 do 2 minuti, ce hoces zelo mehke testenine.
Špageti so špageti in ne špagetini ali kapelini. Kuhajo se 9 min oz. kakšno minuto več. Rezanci (3 min) so pa za v juho in ne nadomeščajo špagetov (vsaj pri nas ne).
Naredi si uslugo in se sprehodi ob polici s testeninami. Poglej razlicne vrste spagetov in poglej case kuhanja.
Razen ce kupujes samo v Lidlu ali Hoferju, ker tam pa imajo res samo 1 sorto dolge paste in menda 2 sorti kratke.