Forum.Over.Net

Starševski čvek

Postavite nemogoče vprašanje in dobili boste neverjetne odgovore! Anonimno in brez registracije. Največje slovensko virtualno mesto. Če ni objavljeno v tem forumu, se ni zgodilo!

Steklokeramična ali indukcijska kuhalna plošča, kaj vam je bolj všeč?

Default avatar

AnGELca

Imam električni štedilnik s steklokeramično ploščo. Sem zelo zadovoljna in ga imam že cca 6 let. V bistvu čisto običajna stvar pri vsaki hiši, a izkušnje imam tudi z indukcijsko ploščo, ker sem nekaj časa uporabljala kuhalnik na to varianto. Pa je bilo samo sranje. Ne moreš kuhati z določenimi posodami, oziroma vsemi po vrsti, kot tu. Ko nekaj res hitro zavre, pa se neha kuhat takoj ko ugasneš, ni nekih ful variant za prilagajanje moči, mogoče do tri možnosti-da je izklopljeno, potem neka srednja temperatura in potem največja...ne...ne. Tu pa imam od 1 do 6, plošča se skoraj enako hitro segreje in tudi ohlaja, ko daš na nulo, če slučajno gre kaj čez, jo izklopim in potem kaki dve minuti pozneje vklopim na 3 in stvar se kuha tako, kot se mora...
Kaj pa vi? Kakšne naprave uporabljate?
Default avatar

Izkušnja

Samo indukcijo in je ne zamenjam :)
Default avatar

moja izkušnja

Samo plin in ne zamenjam.
Default avatar

Plininničdruzga

Ja, čez plin ga ni. Hrana na elektriki je ja čist brez okusa, kot bi jedel plastiko
Default avatar

vsec plin

AnGELca je napisal/a:
Imam električni štedilnik s steklokeramično ploščo. Sem zelo zadovoljna in ga imam že cca 6 let. V bistvu čisto običajna stvar pri vsaki hiši, a izkušnje imam tudi z indukcijsko ploščo, ker sem nekaj časa uporabljala kuhalnik na to varianto. Pa je bilo samo sranje. Ne moreš kuhati z določenimi posodami, oziroma vsemi po vrsti, kot tu. Ko nekaj res hitro zavre, pa se neha kuhat takoj ko ugasneš, ni nekih ful variant za prilagajanje moči, mogoče do tri možnosti-da je izklopljeno, potem neka srednja temperatura in potem največja...ne...ne. Tu pa imam od 1 do 6, plošča se skoraj enako hitro segreje in tudi ohlaja, ko daš na nulo, če slučajno gre kaj čez, jo izklopim in potem kaki dve minuti pozneje vklopim na 3 in stvar se kuha tako, kot se mora...
Kaj pa vi? Kakšne naprave uporabljate?
Najbolj vsec mi je plin.
Default avatar

Marko

AnGELca je napisal/a:
Imam električni štedilnik s steklokeramično ploščo. Sem zelo zadovoljna in ga imam že cca 6 let. V bistvu čisto običajna stvar pri vsaki hiši, a izkušnje imam tudi z indukcijsko ploščo, ker sem nekaj časa uporabljala kuhalnik na to varianto. Pa je bilo samo sranje. Ne moreš kuhati z določenimi posodami, oziroma vsemi po vrsti, kot tu. Ko nekaj res hitro zavre, pa se neha kuhat takoj ko ugasneš, ni nekih ful variant za prilagajanje moči, mogoče do tri možnosti-da je izklopljeno, potem neka srednja temperatura in potem največja...ne...ne. Tu pa imam od 1 do 6, plošča se skoraj enako hitro segreje in tudi ohlaja, ko daš na nulo, če slučajno gre kaj čez, jo izklopim in potem kaki dve minuti pozneje vklopim na 3 in stvar se kuha tako, kot se mora...
Kaj pa vi? Kakšne naprave uporabljate?
Steklokeramika (tudi indukcija je steklokeramična mimogrede) je kot bi želel posodo segrevati s šibico (traja celo večnost).
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345
Default avatar

vinko_č

Indukcija je po moje dobra samo kot dodaten kuhalnik, če moraš na hitro zavreti kakšen pisker vode. Regulacija je obupna, ne moreš dobro nastaviti temperature, lahko uporabljaš samo stare emajlirane posode, itd.
Kot dodatek ja, kot osnovni kuhalnik pa ne.
Default avatar

ha ha ha

Plininničdruzga je napisal/a:
Ja, čez plin ga ni. Hrana na elektriki je ja čist brez okusa, kot bi jedel plastiko
Za tiste, ki ne znate kuhati, lol!
Default avatar

bože mili

Pa s kakšnimi kuhalnimi ploščami imate to izkušnje?? Moja indukcija ima 8 stopenj + dodatno opcijo, ko res na max od max in ekspres razhajca + stopnjo za obdržanje čisto nizke temperature. Brez težav na njej kuham jajčne kreme, ki so zelo občutljive na temperaturo, pa še niti enkrat nisem naredila umešanih jajc iz kreme.
Default avatar

medo bedo

Po sili razmer sem s plina na steklokeramični. Katastrofa! Saj traja pol dneva, da na višji stopnji nekaj zavre, mislim zakaj sploh ima toliko stopenj, če je funkcionalna samo tretjina? Regulacija nikakva, si ne morem predstavljati delati zrezkov.

Indukcije ne poznam, ampak plin je res zakon.
Default avatar

jaz sem obvezno

za steklokeramično... ne indukcije, ker seva, ni zdrava. In ne bi nikoli imela indukcije.
Default avatar

Chef

ha ha ha je napisal/a:
Plininničdruzga je napisal/a:
Ja, čez plin ga ni. Hrana na elektriki je ja čist brez okusa, kot bi jedel plastiko
Za tiste, ki ne znate kuhati, lol!
Ker seveda najboljše restavracije ne kuhajo na plinu. NOT!!!
Default avatar

Hohoho

Sami znalci na kupu. Pri nas ogrevamo hrano preko posode... Drugacen okus - sigurno naposano iz izkušenj a ne? :-D
Default avatar

Hohoho

Plininničdruzga je napisal/a:
Ja, čez plin ga ni. Hrana na elektriki je ja čist brez okusa, kot bi jedel plastiko
Sami znalci na kupu. Pri nas ogrevamo hrano preko posode... Drugacen okus - sigurno naposano iz izkušenj a ne? :-D
Default avatar

Kikirikiki

vinko_č je napisal/a:
Indukcija je po moje dobra samo kot dodaten kuhalnik, če moraš na hitro zavreti kakšen pisker vode. Regulacija je obupna, ne moreš dobro nastaviti temperature, lahko uporabljaš samo stare emajlirane posode, itd.
Kot dodatek ja, kot osnovni kuhalnik pa ne.
Kakšni nerazgledanci... Posode delajo tudi najnovejše na indukciji, kot star emajl tudi... Temperatura se pa na naši zdajšnji, kot na prejšnji stari cca 10 let prav lepo prilagaja.
Default avatar

Tomi2

Mi smo pred 3 leti šli iz plina na indukcijo. Zadeva odlična in jo ne menjamo. Je pa res da smo pred nakupom naredili malo študijo iz indukcije😁 in se na koncu odločili za Bosch višji cenovni rang. Pri indukciji je tako, da je res potrebno gledati kakšno moč ima in žal je tako da bolj je močna dražja je. Samo je pa dejansko tako kot bi kuhal na plin, segreje se takoj, voda zavre v hipu (če daš na booster), ima več stopenj tako da se in ohlaja in segreva hitro. Po želji. Ali pa drži temperaturo kot jo nastaviš. Je pa res da sem pri sosedu videl indukcijo za 300€ ki je bila katastrofa. Ko je voda zavrela je zmanjšalo aktivnost pa pote spet pojačalo itd v nedogled....
V glavnem pri nas deluje top in ne menjamo.
Default avatar

Bedanec

Kako na indukciji popečeš čebulo za govejo župo?
Default avatar

SIMMY

Bedanec je napisal/a:
Kako na indukciji popečeš čebulo za govejo župo?
Na alu foliji?
Default avatar

Goldfish

Indukcija je ok. Ko sem prešaltala iz steklokeramične, sem pač zamenjala vse posode, ampak ne bi šla več nazaj. Všeč mi je, da lahko reguliraš in da ko hitro zavre, ti v momentu vse ugasne, če to želiš. Navadiš se na hitrost.
Default avatar

vinko_č

Kikirikiki je napisal/a:

Kakšni nerazgledanci... Posode delajo tudi najnovejše na indukciji, kot star emajl tudi... Temperatura se pa na naši zdajšnji, kot na prejšnji stari cca 10 let prav lepo prilagaja.
No, potem pa veliko uspeha pri kuhanju z rostfraj posodo na indukciji. Morda bo pa tebi razgledanki to uspelo, jaz pa ne bom menjal amc posode, ki še sedaj zgleda kot nova samo zato, da bo laufalo na indukciji.