Ljubljančani imajo brutalno višji bdp kot Pomurčani
Ljubljančani imajo brutalno visok bdp, imajo luksuz, medtem kot Pomurčani obdelujejo polja kot v času suženjstva… Zakaj so Ljubljančani takšni hinavci in ne odstopijo del pogače tudi Pomurčanom, saj vsi vemo, da v LJ prevljadujejo meglomešalski vodilni kadri, ki so sami sebi namen, medtem ko Pomurčani garajo na poljih.
Slovenci naj bi sodelovali in so pomagali, a je žal daleč od tega…
Tudi to je res, ampak nekdo mora tudi obdelovat polja in vzrejati živino ter pridelovati sadje in zelenjavo, da bomo imeli mi polne ritke. Jaz mislim, da bi morala država prisluhniti tudi manj razvitim področjem, da ne bi bilo prevelikih razlik. Saj veste, veriga je močna toliko, kolikor je močan njen najšibkejši člen…….
Tudi to je res, ampak nekdo mora tudi obdelovat polja in vzrejati živino ter pridelovati sadje in zelenjavo, da bomo imeli mi polne ritke. Jaz mislim, da bi morala država prisluhniti tudi manj razvitim področjem, da ne bi bilo prevelikih razlik. Saj veste, veriga je močna toliko, kolikor je močan njen najšibkejši člen…….
[/quote]
Slovenci ne živimo od slovenske hrane, ampak v glavnem od uvožene. Od slovenskega kmeta ni nič drugega kot zahtevki za odškodnine in subvencije.
Tudi to je res, ampak nekdo mora tudi obdelovat polja in vzrejati živino ter pridelovati sadje in zelenjavo, da bomo imeli mi polne ritke. Jaz mislim, da bi morala država prisluhniti tudi manj razvitim področjem, da ne bi bilo prevelikih razlik. Saj veste, veriga je močna toliko, kolikor je močan njen najšibkejši člen…….
[/quote]
Saj jo, Španci, Nizozemci, Poljaki, pa še hrano stran mečemo. Ne rabimo je še več.
Maa, to je bilo vedno. V 80 tih letih, je imel tist, ki je bil zaposlen v Ljubljani, ist profil poklica recimo kot tist v manjšem mestu izven Ljubljane, skoraj duplo večjo plačo kot tist, ki je delal v tovarni v manjšem mestu. Recimo, v Ljubljani 400 dojče mark, v manjšem mestu nekje v Sloveniji v tovarni 200 dojče mark, ko si rekel, saj to ni res, pa je…
Zdej pa fora, v Ljubljani očitno potrebujejo delavce za tista najslabš plačana dela in tist iz 1000km oddaljenga kraja pride, on seveda spi tud na tleh, če treba, sm, da dobi delo, dobi delo pa preko teh agencij, ki zaposljujejo delavce. Men ni jasno, zakaj nezaposlenim, ki so prijavljeni na zavadu recimo prvo tega dela ne ponudijo, nima veze iz kje je, samo, da je iz Slovenije, kje bo spal pa naj si sam uredi, njegova stvar ampak bistvo je to, da bi morali prvo ponudit delo recimo nezaposlenemu iz Slovenije. Te agencije, pa serisko v proizvodnjo zaposljujejo tujce, šala mala.. No, ve se zakaj, samo, da imajo EU pasuš, računica je jasna za delodajalca, ni potnih stroškov in podobnih zadev..
Pol pa ljudje, ki ne živijo v Lj. v komo padejo, ko pridejo v Lj. in ne slišijo slovenskega. jezika, jebat ga.., neki ne štima v tej deželi…
Saj jo, Španci, Nizozemci, Poljaki, pa še hrano stran mečemo. Ne rabimo je še več.
[/quote]
Kaj pa, če tudi oni začnejo z zaničevanjem kmetov in njjihovega dela, kot to počnemo pri nas. Kdo bo pa pozem prideloval hrano?? A kdo na to pomisli? Seveda je ta strah odveč, Španci, Nizozemci, Francozi so razviti in cenijo pridelovalce hrane, ne pa kot naši “malomeščani”, ki si mislijo, da so carji, ker delajo v 2×2 m pisarni v centru mesta :-))))
Saj imate v samem političnem vrhu Dejana Žiidana, prekmurca, ki dela za vas, pa kar nekaj eminence Kučan, pa razni poslanci in drugi pomembneži, tudi predsednik obrtne zbornice je prekmurec, …,…pa kar nekaj jih poznam, ki delajo na raznih ministrstvih, no pa naj kaj ukrenejo glede tega…..
Sicer pa pol Prekmurcev itak dela v Avstriji, pa imajo zato brutalno višje plače od Ljubljančanov.
Kaj pa, če tudi oni začnejo z zaničevanjem kmetov in njjihovega dela, kot to počnemo pri nas. Kdo bo pa pozem prideloval hrano?? A kdo na to pomisli? Seveda je ta strah odveč, Španci, Nizozemci, Francozi so razviti in cenijo pridelovalce hrane, ne pa kot naši “malomeščani”, ki si mislijo, da so carji, ker delajo v 2×2 m pisarni v centru mesta :-))))
[/quote]
Mogoče jih tam zato spoštujejo, ker je neka korist od njih – ker res pridelujejo hrano. Tile naši jebivetri pa samo čakajo na davkoplačevalski denar. V štacunah in na tržnicah pa samo uvožena roba, slovenskega nič. Tudi pod slovenskimi deklaracijami se skriva uvoženo. Meni so sami kmetje pravili, kaj počnejo njihovi sosedje, ki prodajajo kakor domači eko na tržnicah.
Vsak človek tedensko konzumira recimo 10 kil hrane in pijače. To pomeni da je v Ljubljano potrebno tedensko dobaviti 4000 ton hrane. Za to delo (da, tudi to je delo) je bolje tedensko vpreči 300 kamionov kot poslati v okolico 200.000 in več nabiralniških osebnih vozil. Bolj po kmečko je težko razložiti.