Forum.Over.Net

Starševski čvek

Postavite nemogoče vprašanje in dobili boste neverjetne odgovore! Anonimno in brez registracije. Največje slovensko virtualno mesto. Če ni objavljeno v tem forumu, se ni zgodilo!

Pomoc pri psicku

Default avatar

Trh7

Pozdravljeni,
Že leta sem si želel psa, zdaj pa sem se odločil, da si ga končno omislim. Rad bi psa majhne rasti, katerega značaj ni, da veliko laja. Pasma mi ni pomembna, saj si le želim psičku ponudit dom.
Hvala za pomoč.
Default avatar

zdajle ne vem

Zdajle mi nič ne pade na pamet. Prinašalci ne lajajo veliko, ampak so veliki. Poskusi prebrskat portale mojpes ali pesjanar.si, če pa angleščina ni problem poguglaj, obstajajo strani kjer izbereš želene lastnosti in ti vrže ven pasme in njihove karakteristike.
Default avatar

Sonja 112

Mi imamo mešanca z mopsom je malo večji od mopsa pa tudi malo daljši gobec ima , naš skoraj nič ne laja razen res ko je zunaj in sliši druge pse zalaja parkrat.
Soseda rekla zadnjič , da tudi ko je sam doma ne laja nič , ker ona bi ga slišala.
Naš je res priden nič ne uničuje tudi ko je sam včasih po cel dan lepo počaka.
Kot mladič je sicer kaj uničil kak copat sedaj ko je starejši pa več ne.
Default avatar

lejdy

Imam lhasa apso zelo tiha je, pa shih tzuja smo imeli ki je bil tudi zelo priden. Sicer pa vam svetujem ogled kake pasje razstave in pogovor z astniki kužkov, da si ustvarite predstavo o tem v kaj se spuščate
Default avatar

bevskači

značaj ni samo to, da pes ne laja veliko, ampak še dosti drugih stvari.
najprej ugotovite, kaj od psa sploh pričakujete. kakšne aktivnosti, koliko aktivnega psa želite, koliko časa nameravate ali ste pripravljeni posvetiti negi, primerni vzgoji, šolanju, sprehodom ipd.
lajanje je še najmanj, čeprav je seveda moteč dejavnik. je pa največ bevskačev ravno med "baterijci".
Default avatar

MsOlivija

Nekaj je odvisno od pasme, veliko od vzgoje in gospodarja. Med manjšimi psi poznam te tihe kužke: pudelj, whippet, bišon, kavalir, francoski buldog, koker španjel in maltežan.
Default avatar

Senza

Basenji. Ne laja, ampak jodla. :)
_____________________________________________________________________________________________________________
V hitlerjanskih zadnjih sobah gostiln spet udarjajo drug po drugem, ti majhni rodovi na povodcih...
Default avatar

Elenka2

Jaz bi šla v zavetišče ponj.
Default avatar

pinčevka

Imamo pinča in za pinča laja zelo malo, pa še vseeno za moj okus nekoliko preveč. Ampak drugi pinči so še hujši ...
Dejansko so pasme, ki so glasnejše od drugih, vendar je količina lajanja odvisna še od drugih dejavnikov, predvsem od vzgoje in skrbi. Idealno je seveda, da je pes čim manj sam, potem mora biti vzgojen v uravnoteženo pasjo dušico, tudi če je miniaturen (potreba po šolanju ni odvisna od kilaže), manj samozavestni psi lajajo več ...
cron