Forum.Over.Net

Starševski čvek

Postavite nemogoče vprašanje in dobili boste neverjetne odgovore! Anonimno in brez registracije. Največje slovensko virtualno mesto. Če ni objavljeno v tem forumu, se ni zgodilo!

Pari brez otrok

Default avatar

ehhhhhhhhhhhhh

Mikica 0+ je napisal/a:
viharni jezdec je napisal/a:

Jp, je odločitev, je pa tudi edini namen narave s katerim sploh obsatajaš, rojstvo reprodukcija smrt, tako gre ciklus narave. Drugeag namena nimaš. Menda nisi bilo rojeno z namenom, da boš norelo in bo to tvoj doprinos naravi in ciklusu človeštva?

Tako da čoknjeke lahko nehate, ker se vam ne da prikimat, ste menatlno jalove suhe veje , ničvredno, nesposobno v celoti. Očitno pa tako bolo, ker veste , da ste šusi in zgube, da nikakor ne morete nehat.
Če takole preberem med vrsticami tudi istospolnih ne podpiraš, ker kršijo 37 člen zakona reprodukcije....?
To podpirate samo čoknjenci, ki nočete razumet da je smisel zakonske zveze in z njo povezanih bonitet reprodukcija in skrb za potomstvo. Koliko pri tem 'dva ki se imata takooo radaaa' pri tem uživata ali ne skupnosti/države/vrste niti najmanj ne zanima.
Default avatar

vatikanske ječe

Smisel zakonske zveze ne morejo biti otroci. ker imajo otroke z lahkoto tudi tisti, ki niso v zakonski zvezi.
Default avatar

razmislek

brez srca si je napisal/a:
razmislek je napisal/a:

Vam na socialni je lahko se ukvarjati cele dneve s starši in živeti z njihovimi pokojninami, nekateri morajo hoditi v službo, pridejo domov po 17h, otroci in plačo cca jurja.
Kako naj ti plačajo varstvo za cca 10 ur dnevno, za starejšo nepokretno osebo in ob tem še pridejo čez mesec? Se sploh zavedate koliko skrb dementnih in nepokretnih pride na uro?
A penzjon od mame plus da kaj primaknejo otroci je prevec za otroke da za par ur pride pomoč na dom? Ne bi šlo? Potem jo bo treba vsak dan prenašat in gledat kaj? Manj dela bo če jo zabrišejo v dom pa naj se drugi ukvarjajo z njo.
Ok, vidim da drugače nima smisla, ker ne veš kaj govoriš. Kaj ti bo pomoč za par ur na domu? Če si zdoma vsak dan 10 ur, rabiš pomoč na domu za 10 ur, kajne? Kdo bo skrbel za dementno nepokretno osebo, če bo kaj potreboval, če ne bo nikogar v hiši? Ti bi jo privezala zjutraj, ko bi šla zdoma in ko se vrnila odvezala ali kako? Sploh veš kako zahtevna je skrb za starejše, ki so dementni pa še vedno pokretni? Se zavedaš, da jih večina odtava od doma, če so brez nadzora? Se zavedaš, da je marsikdo takšen že doma povzročil nemamerno požar ali poplavo, ko so pozabili na štedilnik ali vodo? Ja za par ur dnevno. Mater ste eni brihtni, očitno nisi še skrbela za nikogar. Ko pa boš imela v oskrbi dementnega 80 letnika, ki se bo psihično in fizično spravljal nate in ti delal škodo doma, me zanima koliko dni bo trajalo, da ga boš dala v dom.
Default avatar

pikapolonica 99999

Ne vem no. Neplanirano rešuješ s splavi. Je to prav? Sama sem od šestega tedna skoraj tedensko spremljala svoje punce na UZ. Gledala sem življenji in splava nikoli ne bi naredila. Igraš se z usodo.
Default avatar

pikapolonica 99999

pikapolonica 99999 je napisal/a:
Ne vem no. Neplanirano rešuješ s splavi. Je to prav? Sama sem od šestega tedna skoraj tedensko spremljala svoje punce na UZ. Gledala sem življenji in splava nikoli ne bi naredila. Igraš se z usodo.
Velja za Aleksandro. Ne spoštuje življenja, potem je bolje da je brez otrok. Če jih je pripravljena takoj zavreči.
Default avatar

Dejstva

Svetovno prebivalstvo se je od 60. let prejšnjega stoletja več kot podvojilo (takrat 3 milijarde, danes 7,6 milijarde). Skrbi za izumrtje torej ni.

Mnogo ljudi ima otroke bolj kot ne zaradi družbenih pričakovanj. Kako bi sicer drugače pojasnili dejstvo, da je zaradi "največje sreče v življenju", posebej tu na MON, toliko jamranja in prepiranja. Je pa po drugi strani res, da so družbeni pritiski otroke spremenili v potrošnike in tržno blago obenem. Danes se morajo z domačimi nalogami otrok ukvarjati starši (absurd), že od malih nog jim je treba kupovati vse, da ostanejo v trendu, jih voziti na številne dejavnosti (čudno, da potem kot družba ne blestimo po številu nadarjenih), kar pomeni praktično še eno dodatno službo.
Plačilo za to dodatno službo pa je vse prevečkrat, da ti "sončki" pustijo šolo, ne najdejo službe, zapadejo v slabo družbo, ne obiskujejo staršev na stara leta, ali jih celo maltretirajo,... in nenadoma se zazdi, da je šel ves trud po vodi.

Govoriti ljudem, da so otroci smisel zvez in razmerij, je trapasta. Mogoče je to pilo vodo včasih, ko so bile ženske nepreskrbljene in so ob ločitvah ostale skorajda gole in bose, zato so pač olepšano rekle, da vztrajajo zaradi otrok. Smisel zveze je, da se imaš z nekom dobro in da skupaj kvalitetno preživljata prosti čas....samo za folk, obseden z likom cankarjanske matere in janzenizma, je to očitno višja matematika.

Vse trditve glede otrok zelo dobro povzame Leon Zrile...priporočam v branje.